Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αντιμέτωποι με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις
(2ο Πανελλήνιο Συνέδριο e-Θέμις)

Αντιμέτωποι με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις
Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-ΘΕΜΙΣ με τίτλο "Αντιμέτωποι με τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις: Προσωπικά δεδομένα - Ηλεκτρονικό έγκλημα - Ηλεκτρονικό εμπόριο" έλαβε χώρα στις 11 και 12 Φεβρουαρίου 2011 στην Αράχωβα. Το παρόν βιβλίο περιέχει σε τρεις ενότητες τις εισηγήσεις-παρεμβάσεις των ομιλητών του Συνεδρίου. Συγκεκριμένα, μετά τον πρόλογο του Προέδρου της "e-Θέμις" Δ. Αναστασόπουλου ακολουθεί η πρώτη ενότητα με τίτλο "Ηλεκτρονικό έγκλημα". Η ενότητα αυτή περιλαμβάνει την εισήγηση του Γ. Τσόλια με τίτλο "Η πρόταση Οδηγίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για τις επιθέσεις κατά των συστημάτων πληροφοριών και την κατάργηση της απόφασης-πλαίσιο 2005/222/ΔΕΥ του Συμβουλίου", την παρέμβαση του Π. Παναγιωτόπουλου με θέμα "Η ποινική ευθύνη των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου" καθώς και την παρέμβαση της Ε. Γκαμπέτα με τίτλο "Πορνογραφία ανηλίκων στο διαδίκτυο". Η δεύτερη ενότητα είναι αφιερωμένη στα Προσωπικά δεδομένα και εμπεριέχει την εισήγηση των Ι. Καράκωστα και Χ. Βρεττού "Ελευθερία του τύπου (ΜΜΕ) και προστασία προσωπικών δεδομένων», Λ. Κοτσαλή "Προσωπικά δεδομένα κατά την έννοια του νόμου (Ν 2472/1997)", Ζ. Τσολακίδη "Προσωπικά δεδομένα και δημόσια βιβλία", Χ. Βρεττού "Η τροποποίηση της έννοιας του αρχείου δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με το Ν 2471/2006 και οι συνέπειές της στην εφαρμογή του Ν 2472/1997 στα δημοσιογραφικά αρχεία", Ε. Χατζηλιάση "Προστασία προσωπικών δεδομένων κατά την άσκηση του φορολογικού ελέγχου - Πρόσφατες εξελίξεις", Γ. Νούσκαλη "Η πρόταση Οδηγίας για την επεξεργασία βιομετρικών προσωπικών δεδομένων επιβατών των αεροπορικών εταιρειών (PNR) για την πρόληψη, ανίχνευση, διερεύνηση και δίωξη τρομοκρατικών και άλλων σοβαρών εγκλημάτων - Μια πρώτη προσέγγιση", Α. Μαλαγαρδή "Προσωπικά δεδομένα και εργατικό δίκαιο - ηλεκτρονική παρακολούθηση και έλεγχος των εργαζομένων από τις νέες τεχνολογίες στο χώρο εργασίας", και Γ. Φιτσιάλου "Σύγχρονα επιστημονικά και τεχνολογικά δεδομένα: Ιατροδικαστικές αναλύσεις DNA - νέα εργαλεία στην αστική και ποινική δίκη". Στην τελευταία ενότητα με τίτλο "Ηλεκτρονικό εμπόριο" παρουσιάζονται οι εισηγήσεις των Ε. Αλεξανδρίδου "Ηλεκτρονικό εμπόριο και προστασία του καταναλωτή", Ι. Ιγγλεζάκη, "Ζητήματα ευθύνης των φορέων παροχής υπηρεσιών της κοινωνίας της πληροφορίας από τη χρήση συνδέσμων (links) στο Διαδίκτυο", Ε. Παπακωνσταντίνου "Διαδικτυακές Μηχανές Αναζήτησης: Νομικά Ζητήματα", P. Budden "Τεχνικά ζητήματα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών (Technical issues of e-auctions)", Κ. Χριστοδούλου "Ζητήματα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών" και Γ. Δουκίδη "Επισκόπηση της αγοράς του ηλεκτρονικού εμπορίου και η συμπεριφορά του Έλληνα on-line καταναλωτή".

Σημείωση: Συγγραφική υπευθυνότητα: Ένωση Ελλήνων Νομικών e-Θέμις.

240 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 343.099 9 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Δίκαιο και νομοθεσία), 343.08 (Εμπόριο, Ηλεκτρονικό - Δίκαιο και νομοθεσία)
ISBN: 978-960-272-865-9
ISBN (10ψήφιο): 960-272-865-5
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
25.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

21.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.