Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Α, Β, Γ, Δ,... οι πρώτες μου δραστηριότητες με κεφαλαία γράμματα
Συγγραφέας:   Εύα Λαλούμη - Βιδάλη


Α, Β, Γ, Δ,... οι πρώτες μου δραστηριότητες με κεφαλαία γράμματα
[...] Ο στόχος των δραστηριοτήτων που προτείνονται στο παρόν βιβλίο είναι η ενεργοποίηση των φυσικών ικανοτήτων των μικρών παιδιών οι οποίες μπορούν να αφυπνιστούν ως αποτέλεσμα κινητοποίησης του ενδιαφέροντος, της περιέργεια και της φαντασίας τους. Στην προκειμένη περίπτωση θα πρέπει να επισημανθεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παιδαγωγική προσέγγιση υιοθετεί τις βασικές αρχές του διαθεματικού ενιαίου πλαισίου σπουδών του προγράμματος προσχολικής αγωγής. Η προσέγγιση αυτή επιτρέπει τους παιδαγωγούς, αφού λάβουν υπόψη τους τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει το ευρύτερο μαθησιακό περιβάλλον, να επιλέξουν το γράμμα και τις αντίστοιχες δραστηριότητες που ταιριάζει με τις επιδιώξεις του προγράμματος τους στηρίζοντας έτσι κάθε διαθεματική στρατηγική μάθησης.

Με βάση τα ανωτέρω ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη των δραστηριοτήτων που προτείνονται για κάθε γράμμα του βιβλίου αναπτύσσονται γύρω από τους εξής άξονες:
1) Παιδί και γλώσσα (προφορική επικοινωνία, γραφή):
Τα μικρά παιδιά καθώς ενθαρρύνονται στην διαδικασία της γραφής των γραμμάτων έρχονται αβίαστα σε επαφή με τον προφορικό λόγο και αναπτύσσουν την ικανότητα της αφήγησης και της συμμετοχής τους σε συζητήσεις. Η διαδικασία αυτή προσφέρει ευκαιρίες όχι μόνο στον παιδαγωγό να τους αφηγηθεί μια ιστορία αλλά και στα ίδια τα παιδιά να δημιουργήσουν μια δική τους ή να κάνουν υποθέσεις για την αρχή ή το τέλος αυτής.
2) Παιδί, δημιουργία και έκφραση (ανάπτυξη εικαστικών δραστηριοτήτων):
Οι δραστηριότητες που συνοδεύουν κάθε γράμμα δίνουν από την άλλη πλευρά ευκαιρίες ανάπτυξης
των εικαστικών τους ικανοτήτων και τούτο διότι ενθαρρύνονται:
α) να πλάθουν σχήματα με την πλαστελίνη και να την μορφοποιούν σε γράμματα,
β) να χρησιμοποιούν διάφορα υλικά για να διακοσμήσουν όπως επιθυμούν τα μεγάλα κεφαλαία
γράμματα αναπτύσσοντας την ικανότητα να επινοούν σχέδια και τεχνικές, να σχεδιάζουν
και να ζωγραφίζουν καθώς και γ) να αναπτύσσουν ικανότητες μορφοποίησης διαφόρων ειδών γραμμών, περιγραμμάτων και μορφών.

Οι προτεινόμενες δραστηριότητες αποτέλεσμα ερευνητικής και πιλοτικής εφαρμογής έχουν δείξει άκρως ενθαρρυντικά αποτελέσματα στο ότι μπορούν να αναδείξουν τις έμφυτες φυσικές ικανότητες των μικρών παιδιών, να δώσουν πολλές ευκαιρίες για γραφικούς πειραματισμούς και να τα προετοιμάσουν κατάλληλα για μια επιτυχημένη ένταξη τους στο πεδίο αυτό της μάθησης. [...]

(από τον πρόλογο της συγγραφέως)

29χ21 εκ., 64 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ηλικία Από: 3 ετών
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 372.8 (Παιδικές δραστηριότητες (Προσχολική αγωγή)), 372.6 (Γραφή - Σπουδή και διδασκαλία (Προσχολική))
Άλλα πρόσωπα: Εύα Λαλούμη - Βιδάλη (Εικονογράφος)
ISBN: 978-960-8498-15-0
ISBN (10ψήφιο): 960-8498-15-5
Βάρος: 0.268 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
9.58
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.53
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Εύα Λαλούμη - Βιδάλη είναι τακτική Καθηγήτρια Παιδαγωγικών Προσχολικής Αγωγής και το επιστημονικό, ερευνητικό και διδακτικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο χώρο της Προσχολικής Παιδαγωγικής και Διδακτικής Μεθοδολογίας. Είναι απόφοιτος της: - Σχολής Νηπιαγωγών Θεσσαλονίκης. - Δημόσιας Σχολής Σχεδιαστών Θεσσαλονίκης και του - Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θεσσαλονίκης (πρώην ΑΒΣΘ) Αρχικά μετεκπαιδεύτηκε στο - Μαράσλειο Διδασκαλείο Αθηνών και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Παιδαγωγική Ψυχολογία και τη Συγκριτική Παιδαγωγική στην Αγγλία στο Institute of Education, University of London όπου της απονεμήθηκαν οι τίτλοι: - Diploma of Higher Education, - Master of Arts και - Doctor of Philosophy ( Ph.D) ΄Έχει δημοσιεύσει ερευνητικές εργασίες σε επιστημονικά ελληνικά και διεθνή περιοδικά και ταυτόχρονα είναι συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών βιβλίων για μικρά παιδιά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.