Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Οργάνωση και διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων
Συγγραφέας:   Γιάννης Θεοτοκάς


Offer
Το περιβάλλον λειτουργίας των ναυτιλιακών επιχειρήσεων μεταβάλλεται γοργά. Η παγκοσμιοποίηση είναι φαινόμενο που, ενώ καταγράφεται στη ναυτιλιακή βιομηχανία εδώ και αρκετές δεκαετίες, παρουσιάζεται στις μέρες μας με διαφορετική ένταση και με τρόπο που επηρεάζει άμεσα σχεδόν όλες τις πτυχές της οργάνωσης και διοίκησης των ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Το πρότυπο των επιτυχημένων επιχειρήσεων του παρελθόντος που βασίζονταν στην εμπειρία και την παράδοση, τείνει, υπό τις σημερινές συνθήκες, να εξαντλήσει τη δυναμικότητά του. Στο πλαίσιο αυτό, η Διοίκηση των Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων καλείται να συμβάλλει στην αναζήτηση λύσεων που οδηγούν στην καλύτερη προσαρμογή των επιχειρήσεων στις νέες συνθήκες και στην αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αποδοτικότητάς τους. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ναυτιλιακής βιομηχανίας και των επιχειρήσεων της καθιστούν απαραίτητη την προσαρμογή των θεωριών και αναλυτικών εργαλείων της επιστήμης της Διοίκησης των Επιχειρήσεων για την εφαρμογή τους στις ναυτιλιακές επιχειρήσεις.
Τα περιεχόμενα του βιβλίου είναι δομημένα με τρόπο ώστε να εξετάζονται οι οργανωτικές και διοικητικές ιδιαιτερότητες του συνόλου των ναυτιλιακών επιχειρήσεων, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στις επιχειρήσεις της χύδην φορτηγού ναυτιλίας, όχι μόνο γιατί είναι η αγορά με τη μεγαλύτερη πολυμορφία και τις περισσότερες ιδιαιτερότητες, αλλά και γιατί σ΄ αυτήν δραστηριοποιούνται οι περισσότερες ελληνόκτητες επιχειρήσεις. Η θεωρητική ανάλυση συμπληρώνεται με συγκεκριμένες περιπτωσιολογικές μελέτες.

24χ17 εκ., 464 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 658 (Διοίκηση και οργάνωση )
ISBN: 978-960-221-516-6
ISBN (10ψήφιο): 960-221-516-Χ
Βάρος: 1.001 κιλά
Εκδότης: Αλεξάνδρεια
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
31.95
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

23.64
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Γιάννης Θεοτοκάς γεννήθηκε το 1965 στη Χίο. Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο οποίο εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή, με ειδίκευση στη διοίκηση ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Χίο, στο γνωστικό αντικείμενο της Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων. Η έρευνά του επικεντρώνεται στην οργάνωση, τη διοίκηση και τις στρατηγικές των ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.