Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αποζημίωση από τροχαία ατυχήματα: Ιδιωτική ασφάλιση: Δικονομία αυτοκινητικών διαφορών
(Πρακτικά διημερίδας 15 & 16 Οκτωβρίου 2010)
Συγγραφέας:   Συλλογικό έργο


Αποζημίωση από τροχαία ατυχήματα: Ιδιωτική ασφάλιση: Δικονομία αυτοκινητικών διαφορών
Το βιβλίο αυτό παρουσιάζει τα πρακτικά της διημερίδας της 15ης και 16ης Οκτωβρίου 2010 που έλαβε χώρα τις παραπάνω ημερομηνίες στην Αθήνα στο κτίριο της "Νομικής Βιβλιοθήκης" (Μαυρομιχάλη 23) στην αίθουσα "Ευρώπη", με θέμα "Αποζημίωση από τροχαία ατυχήματα-Ιδιωτική Ασφάλιση-Δικονομία Αυτοκινητικών Διαφορών".

Η πρώτη ημέρα της διημερίδας ξεκίνησε με τη χαιρετιστήρια ομιλία του Προέδρου του ΔΣΠ κ. Στέλιου Μανουσάκη και στη συνέχεια οι κ.κ.εισηγητές ανέπτυξαν θέματα σχετικά με την "Αποζημίωση από τροχαία ατυχήματα και την Ιδιωτική Ασφάλιση".

Ειδικότερα, κατά τον πρώτο κύκλο της πρώτης ημέρας, με γενικό θέμα "Αποζημίωση από τροχαία ατυχήματα" με Πρόεδρο-Συντονιστή τον Καθηγητή κ.Νικόλαο Κλαμαρή, αναπτύχθηκαν οι εισηγήσεις: του Καθηγητού κ. Ιωάννη Σπυριδάκη με τίτλο "Θέματα ευθύνης κατά τις 928, 929, 931 ΑΚ" και της Δικηγόρου κ. Μαριλένας Τσακίρη με τίτλο "Απρόοπτη δυσμενής μεταβολή της κατάστασης υγείας του παθόντος".

Κατά τον δεύτερο κύκλο της πρώτης ημέρας, με Πρόεδρο-Συντονιστή τον Καθηγητή κ.Ιωάννη Ρόκα, ακούστηκαν οι εισηγήσεις: του Δικηγόρου κ.Παναγιώτη Βρεττού με τίτλο "Τροχαία ατυχήματα από παράνομες διαφημιστικές πινακίδες και κακότεχνα στηθαία ασφαλείας" και της Δικηγόρου κ.Μαρινέτας Γούναρη με τίτλο "Πρακτικά θέματα-Προτάσεις-Εφαρμογές σχετικά με την αποζημίωση από τροχαία ατυχήματα".

Επίσης κατά τον δεύτερο κύκλο της πρώτης ημέρας με γενικό θέμα "Ιδιωτική Ασφάλιση", με Πρόεδρο-Συντονιστή τον Αρεοπαγίτη ε.τ. κ.Αχιλλέα Νταφούλη, ακούστηκαν οι εισηγήσεις: του Καθηγητού κ.Ιωάννη Ρόκα με τίτλο "Η προστασία του ασφαλισμένου στην ασφάλιση ευθύνης αυτοκινήτων μετά τις αλλαγές του Ν 3557/2007 και την κατάργηση της Υπ.Αποφ.Κ4 585/1978", της Δικηγόρου κ.Εύας Βαρουχάκη με τίτλο "Τρέχουσες νομοθετικές εξελίξεις με στόχο την ενδυνάμωση της αξιοπιστίας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και τη διασφάλιση της προστασίας των δικαιούχων αποζημίωσης", του Δικηγόρου κ.Γεωργίου Μανουσάκη με τίτλο "Η λύση της ασφαλιστικής συμβάσεως στην υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης από χερσαία ατυχήματα αυτοκινήτων, μετά την ισχύ του Ν 3557/2007" και του Δικηγόρου κ.Βασιλείου Κούρτη με τίτλο "Ασφαλιστική υποκατάσταση (άρθρο 14 Ν 2496/1997)".

Τη δεύτερη ημέρα της διημερίδας απασχόλησε το γενικό θέμα "Δικονομία-Διαδικασία Αυτοκινητικών διαφορών".

Ειδικότερα, κατά τον πρώτο κύκλο της δεύτερης ημέρας, με Πρόεδρο-Συντονιστή τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου ε.τ. κ.Αθανάσιο Κρητικό, αναπτύχθηκαν οι εισηγήσεις: του καθηγητού κ.Νικολάου Κλαμαρή με τίτλο "Η διαδικασία των αυτοκινητικών διαφορών" και της Δικηγόρου κ.Ζωής Κουγιουμτζοπούλου με τίτλο "Συμμετοχή τρίτων στην δίκη των αυτοκινητικών διαφορών".

Κατά τον δεύτερο κύκλο της δεύτερης ημέρας, Πρόεδρος-Συντονιστής ήταν ο Αρεοπαγίτης ε.τ. κ.Λέανδρος Ρακιτζής.

Κατά τον τρίτο κύκλο της δεύτερης ημέρας με Πρόεδρο-Συντονιστή τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου ε.τ. κ.Δημήτριο Κυριτσάκη, αναπτύχθηκαν οι εισηγήσεις: του Καθηγητού κ. Πάρι Αρβανιτάκη, με τίτλο "Ένδικα μέσα στην διαδικασία των αυτοκινητικών διαφορών" και του Αρεοπαγίτη ε.τ. κ.Αχιλλέα Νταφούλη, με τίτλο "Προβλήματα από τη νομολογία και άλλα ζητήματα στις αυτοκινητικές διαφορές".

Η διημερίδα έκλεισε με την εισήγηση του Δικηγόρου κ.Χρήστου Καραμανώφ Σύνοψη - Αξιολόγηση - συμπεράσματα".


Σημείωση: Συγγραφική υπευθυνότητα: Ένωση Νομικών Δικαίου Ιδιωτικής Ασφάλισης & Αστικής Ευθύνης Τροχαίων Ατυχημάτων.

176 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 346.086 (Ασφαλιστικό δίκαιο )
ISBN: 978-960-272-861-1
ISBN (10ψήφιο): 960-272-861-2
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
18.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

15.30
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.