Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εμπορικό δίκαιο
(Γενικό μέρος: έμποροι, εμπορικές συναλλαγές, αξιόγραφα, βιομηχανική ιδιοκτησία, ανταγωνισμός)
Συγγραφέας:   Ιωάννης Κ. Ρόκας


Εμπορικό δίκαιο
Η παρούσα νέα, 4η έκδοση, του έργου "Εμπορικό Δίκαιο" του Ι. Ρόκα, καλύπτει κατά τρόπο συνοπτικό και συγχρόνως περιεκτικό το σύνολο της ύλης του γενικού εμπορικού δικαίου, προβαίνοντας σε μια νομοθετική, νομολογιακή και βιβλιογραφική ενημέρωση της οικείας ύλης σε σχέση με την προηγούμενη 3η έκδοση από την οποία την χωρίζουν οκτώ έτη.

Στο "Εμπορικό Δίκαιο" εξετάζονται καταρχάς η έννοια, η συστηματική κατάταξη, η ιστορική εξέλιξη, οι πηγές και οι διαιρέσεις του Εμπορικού Δικαίου. Στα επόμενα κεφάλαια παρουσιάζονται οι εμπορικές πράξεις και οι έμποροι, καθώς και η ρύθμιση των βασικών εμπορικών πράξεων, μεταξύ των οποίων η εμπορική πώληση, η εμπορική αντιπροσωπεία, ο αλληλόχρεος λογαριασμός, η χρηματοδοτική μίσθωση, η σύμβαση δικαιοχρησίας (franchising), οι συμβάσεις μεταφοράς και οι χρηματιστηριακές συναλλαγές. Στις επόμενες ενότητες παρουσιάζονται τα αξιόγραφα (συναλλαγματική, επιταγή, γραμμάτιο σε διαταγή κ.ά), η βιομηχανική ιδιοκτησία (εμπορική επωνυμία, σήμα, ευρεσιτεχνία κ.ά.), ο ανταγωνισμός (ελεύθερος και αθέμιτος), και το έργο ολοκληρώνεται με το δίκαιο του ηλεκτρονικού εμπορίου και την επίλυση των εμπορικών διαφορών.

Η έκδοση συνοδεύεται από βασική νεότερη βιβλιογραφία, τόσο ελληνική όσο και αλλοδαπή, καθώς και από αλφαβητικό ευρετήριο.

405 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 346.07 (Εμπορικό δίκαιο)
ISBN: 978-960-272-868-0
ISBN (10ψήφιο): 960-272-868-Χ
Βάρος: 0.4 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.