Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Σχεδίασμα εισαγωγής στη φιλοσοφία
Συγγραφέας:   Χρήστος Γιανναράς


Σχεδίασμα εισαγωγής στη φιλοσοφία
Το βιβλίο αυτό δεν φιλοδοξεί να είναι μια γενική εισαγωγή στα φιλοσοφικά συστήματα που διαμορφώθηκαν κατά τη διαδρομή της ανθρώπινης Ιστορίας. Δεν έχει ιστορικό χαρακτήρα και δεν εξαντλεί όσες φιλοσοφικές απόψεις και θεωρίες διατυπώθηκαν σε σχέση με τα θέματα που θίγονται στις σελίδες του. Με άλλα λόγια: η μέθοδος του βιβλίου δεν είναι η ιστορική, δηλαδή η παραθετική-αναλυτική. Είναι η μέθοδος η αφαιρετική-συνθετική: Μέσα από το τεράστιο υλικό της Ιστορίας της Φιλοσοφίας αφαιρούνται πολλά (που θα πει: θυσιάζεται η ποικιλία των προσβάσεων) για να πραγματοποιηθεί μια σύνθεση φιλοσοφικού προβληματισμού ικανή να εισαγάγει τον αναγνώστη στα θεμελιώδη ερωτήματα της φιλοσοφίας, στις πολύ βασικές (συστηματικές πάντοτε) μεθόδους αντιμετώπισης των φιλοσοφικών ερωτημάτων.

Πρόκειται λοιπόν για σχεδίασμα ή προσπάθεια εισαγωγής στον τρόπο του φιλοσοφείν και όχι στην ιστορία της φιλοσοφικής έρευνας. Οι αναφορές στην Ιστορία της Φιλοσοφίας είναι μόνο τόσες, όσες μπορούν να είναι εισαγωγικές στον τρόπο του φιλοσοφείν που εδώ προτείνεται. Γιατί το βιβλίο προτείνει, οπωσδήποτε, ένα συγκεκριμένο τρόπο του φιλοσοφείν -δεν διεκδικεί ουδετερότητα, δηλαδή "αντικειμενικότητα" ως προς τις υπάρχουσες σχολές, τάσεις και συστήματα φιλοσοφίας. [...]

(από τον πρόλογο της πρώτης έκδοσης, Μάιος 1979)


Σημείωση: Το βιβλίο "Σχεδίασμα εισαγωγής στη φιλοσοφία" αρχικά είχε τυπωθεί σε 2 τόμους (Α΄ τόμος, 1980 και Β΄ τόμος, 1981)

23χ16 εκ., 395 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 100 (Φιλοσοφία - Ερμηνεία και κριτική), 190 (Φιλοσοφία, Σύγχρονη)
ISBN: 978-960-7217-34-9
ISBN (10ψήφιο): 960-7217-34-9
Βάρος: 0.68 κιλά
Εκδότης: Δόμος
Έτος Κυκλοφορίας: 2001
Γράψε τη δική σου κριτική
21.30
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

18.96
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γιανναράς, Χρήστος
Ο Χρήστος Γιανναράς είναι καθηγητής Φιλοσοφίας και Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Παρίσι, στη Γενεύη, στη Λωζάννη, στο Ρέθυμνο Κρήτης. Παράλληλα, με τακτική επιφυλλιδογραφία, παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.