Το πτώμα
zoom in
11.95€ -10% 10.76€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789606732744

  • Κατηγορίες:

    Κόμιξ | Graphic Novels , Χόμπι

  • Έτος κυκλοφορίας

    2011

  • Εκδότης

    Jemma Press

Σ΄ ένα διαμέρισμα ανακαλύπτεται το πτώμα ενός ηλικιωμένου σε αποσύνθεση. Το γραφείο τελετών που αναλαμβάνει την κηδεία είναι υποχρεωμένο να περιμένει την κόρη του νεκρού, που λείπει στο εξωτερικό. Ένας υπάλληλος του γραφείου θα ξενυχτήσει το πτώμα ως την άφιξη της κόρης. Το "Πτώμα" είναι η ιστορία δύο πτωμάτων -ενός σε χρόνο παρόντα κι ενός σε χρόνο μέλλοντα. Δύο περίπου ζωντανοί άνθρωποι καταφέρνουν, ο καθένας με τον τρόπο του, εκείνο που σ΄ όλη τους τη ζωή ήθελαν: να επικοινωνήσουν. Ένα πικρά αισιόδοξο κόμικς . Ένα μακάβριο σχόλιο για την αστική μοναξιά από τους συγγραφείς Τάσο Ζαφειριάδη ("Δεν είναι αυτό που νομίζεις"), Γιάννη Παλαβό ("Σαν Άνγκρε" / "Τα δάκρυα της Φον Μπράουν") και τον σχεδιαστή Θανάση Πέτρου ("Παραρλάμα").

Τάσος Ζαφειριάδης (Συγγραφέας)

Ο Τάσος Ζαφειριάδης γεννήθηκε το 1981 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οδοντιατρική στο ΑΠΘ και ειδικεύτηκε στην ορθοδοντική στο ΕΚΠΑ. Έχουν κυκλοφορήσει τα παρακάτω κόμικ άλμπουμ του: "Οι απίθανες περιπέτειες του Σπιφ και του Σπαφ" (futura, 2005), "Ο κυρ-Κονγκ και άλλες ιστορίες..." (εκδ. Ένατη Διάσταση, 2007), "Intra Muros" (με τον Π. Χριστούλια, εκδ. Ελευθεροτυπία, 2010), "Η Αράχωβα" (με τον Π. Πανταζή, εκδ. Ένατη Διάσταση, 2011) και το "Δεν είναι αυτό που νομίζεις" (με τους Λ. Τσουκνίδα, Π. Πανταζή, εκδ. Jemma Press, 2011). Έχει γράψει επίσης με τον Χρ. Νικολάου την ποιητική συλλογή "Χακί χαϊκού" (εκδ. Φαρφουλάς, 2010).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιάννης Παλαβός

Γιάννης Παλαβός (Συγγραφέας)

Ο Γιάννης Παλαβός γεννήθηκε το 1980 στο Βελβεντό Κοζάνης. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Πολιτιστική Διαχείριση στο Πάντειο. Έγραψε τις συλλογές διηγημάτων "Αληθινή αγάπη και άλλες ιστορίες" (IntroBooks, 2007) και "Αστείο" (Νεφέλη, 2012), που τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Διηγήματος και το Βραβείο Διηγήματος του ηλεκτρονικού περιοδικού "Ο Αναγνώστης". Επίσης, σε συνεργασία με τον Τάσο Ζαφειριάδη, έγραψε το σενάριο των κόμικς "Το πτώμα" (Jemma Press, 2011) και "Γρα-Γρου" (Ίκαρος, 2017), τα οποία εικονογράφησε ο Θανάσης Πέτρου. Το "Γρα-Γρου" τιμήθηκε με τα βραβεία Καλύτερου Κόμικς και Σεναρίου στα Ελληνικά Βραβεία Κόμικς. Επιμελήθηκε την επανέκδοση της συλλογής αφηγημάτων του Αθανάσιου Θ. Γκράβαλη με τίτλο "Σπασμένες κολώνες" (Μυτιλήνη, 1930 - επανέκδοση: Νεφέλη, 2019) και μετέφρασε Τομπάιας Γουλφ, Φλάνερι Ο΄ Κόνορ, Μπρις Ντ΄ Τζ. Πάνκεϊκ, Ουάλλας Στέγκνερ και Ουίλλιαμ Φώκνερ.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θανάσης Πέτρου

Θανάσης Πέτρου (Εικονογράφος)

Ο Θανάσης Πέτρου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1971. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία και έκανε μεταπτυχιακό στην Κοινωνιογλωσσολογία. Το 2002 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 2ο Διαγωνισμό Κόμικς του ένθετου "9" της εφημερίδας "Ελευθεροτυπία" στην κατηγορία των Νέων Ταλέντων. Το 2005 αποφοίτησε από την ΑΚΤΟ (τμήμα Σκίτσο-Κόμικς-Καρτούν). Από το 2004 είναι μόνιμος συνεργάτης του "9". Κόμικς του έχουν δημοσιευτεί στο "9", στη "Γαλέρα", στη "Βαβέλ" και αλλού. Έχει πάρει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις κόμικς (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Σερβία, Κίνα, Σαρδηνία, Πολωνία). Το 2008 κυκλοφόρησε η συλλογή κόμικς του με τίτλο "Ο Τυμπανιστής και οι φίλοι" του από τις εκδόσεις "Βιβλιοπέλαγος". Το 2011 κυκλοφόρησε το "Παραρλάμα και άλλες ιστορίες του Δημοσθένη Βουτυρά" σε σενάρια Δημήτρη Βανέλλη (εκδόσεις "Τόπος"). Επίσης το 2011 κυκλοφόρησε "Το πτώμα" (σε σενάριο Τάσου Ζαφειριάδη και Γιάννη Παλαβού, εκδόσεις "Jemma Press".

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Πειραιάς
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
48
Βάρος:
0.224 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση