Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ελληνιστική κοσμοκρατορία

Offer
Σε αντιδιαστολή με την κλασσική περίοδο, που η πνευματική πρόοδος περιορίζεται στον Ελλαδικό χώρο, η Ελληνιστική περίοδος, που αρχίζει με τον Μ. Αλέξανδρο και τελειώνει με την οριστική επικράτηση των Ρωμαίων και την κατάληψι της Αλεξανδρείας το 30 π.Χ., σηματοδοτεί την διάδοσι της ελληνικής γλώσσας και των ελληνικών εθίμων και ηθών σε ολόκληρη σχεδόν την Ασία και την Αίγυπτο. Οι θησαυροί του ελληνικού πνεύματος, της φιλοσοφίας και των τεχνών διαδόθηκαν ειρηνικά σε όλους αυτούς τους λαούς. Σε αυτό συνετέλεσε η ίδρυσις νέων πόλεων από τον Αλέξανδρο, αλλά και από τους διαδόχους του. Νέα πνευματικά κέντρα εμφανίσθηκαν στην πέργαμο, στην Αντιόχεια, στην Πριήνη, στην Μίλητο με κορυφαίο αυτό της Αλεξανδρείας της Αιγύπτου.

Οι πολλές πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ των Ελλήνων Διαδόχων και Επιγόνων δεν εμπόδισαν για τρείς περίπου αιώνες την επίτευξι των πνευματικών στόχων.

24χ17 εκ., 636 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 938.18 (Ελλάς - Ιστορία - Ελληνιστικοί χρόνοι)
ISBN: 978-960-316-450-0
ISBN (10ψήφιο): 960-316-450-Χ
Βάρος: 1.021 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ματακούδης, Κωνσταντίνος
Ο Κωνσταντίνος Ματακούδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1948. Μαθήτευσε στην Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου και μετά το πέρας των γυμνασιακών του σπουδών φοίτησε στην Φαρμακευτική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών. Ακολούθως φοίτησε σε σχολή πιλότων στο Τέξας των ΗΠΑ όπου απέκτησε το επαγγελματικό πτυχίο πιλότων αεροσκαφών. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Οξφόρδη αποκτώντας το αγγλικό επαγγελματικό πτυχίο πιλότου. Εργάσθηκε ως κυβερνήτης αεροσκαφών στην Ολυμπιακή Αεροπορία επί 30 έτη. Διετέλεσε εκπαιδευτής και ελεγκτής πτήσεων της Ο.Α. και της Υ.Π.Α. (Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας). Κατείχε διοικητικές θέσεις στην Ο. Α., όπως αρχιχειριστής αεροσκαφών Boeing 727, αρχιχειριστής αεροσκαφών Airbus 300 και διευθυντής τομέως εκπαίδευσης της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ομιλεί 4 ξένες γλώσσες (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Αραβικά) και έχει κάνει πολλά ταξίδια σε χώρες του εξωτερικού. Έχει δημοσιεύσει άρθρα του στα περιοδικά "Ιερά Έλλας", "Απολλώνιο φως" και "Ελληνική αγωγή". Το πρώτο του βιβλίο έχει τίτλο: "Πτολεμαίος ο Λαγού: Δυναστεία Πτολεμαίων".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.