Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η ελληνική καταγωγή των Σουμερίων
(Μεσοποταμία, ένας Μινωϊκός Σταθμός ανεφοδιασμού προς την Κίνα και την Μικρονησία του 3120 π.Χ.)

Offer
Όπως τεκμηριώνεται από τις σύγχρονες ανακαλύψεις στην Κινεζική έρημο της κοιλάδας Ταρίμ με τις τέσσερις μούμιες, από την εξέταση του DNA των οποίων αποδεικνύεται η Ευρωπαϊκή τους καταγωγή, πιστοποιείται η μετάβασή τους στην Κίνα στο μεσοδιάστημα 2800 π.Χ. και μέχρι το 1800 π.Χ., σίγουρα όμως πολύ αργότερα από τους Έλληνες αποίκους της Άπω Ανατολής Πελασγούς, Καύκωνες, Λέλεγες, Κρήτες, Μινωΐτες και Αχαιούς.

Οι Μιωνΐτες υπήρξανε πρωτοπόροι στην Επιστήμη και την Τέχνη της ναυπηγικής και της ναυσιπλοΐας. Λόγω της μικρής αυτοδυναμίας των πλοίων και της χαμηλής ταχύτητάς τους ακόμη και με ιστιοφορία, ο χρόνος ενός ταξειδίου εκτός Μεσογείου διαρκούσε μερικά έτη που τα μετρούσανε με την χρήση του Δίσκου της Φαιστού, του πρώτου φορητού ναυτικού ημερολογίου. Για τον λόγο αυτόν υπήρξε φυσικό επακόλουθο και επιτακτική ανάγκη η ίδρυση ενδιαμέσων σταθμών ανεφοδιασμού, επισκευών και διαχειμάσεως οι οποίοι τελικά εξελιχθήκανε σε αποικίες με οικονομική αυτοδυναμία και ανάπτυξη, άλλοτε δε και πολιτικά ανεξάρτητες της Μητροπολιτικής Ελλάδος αλλά πάντοτε διατηρώντας την φυλετική ομοιογένεια και τον Πολιτισμό καθώς και την οργανωτική τους δομή, στοιχεία από τα οποία αναδύεται η Ελληνικότητά τους ακόμα και όταν πολλές εξ΄ αυτών, όπως η μετέπειτα Φοινίκη, η Τύρος, η Σιδώνη και η Κακκάβη (Καρχηδόνα), αποτελέσανε πολυεθνικές κοινωνίες, γράφοντας την δική τους ιστορία. Ένας από τους πρώτους σταθμούς ανεφοδιασμού που ιδρύσανε οι Μινωΐτες στην θαλάσσια μετάβασή τους προς την Κίνα, περί το 4000 π.Χ. υπήρξε η Μινωική Σουμερία, μεταξύ των εκβολών του Τίγρητα και του Ευφράτη, στη γνωστή μας σήμερα Μεσοποταμία.

Οι Σουμέριοι μείνανε στην Ιστορία με την ανάπτυξη και εξέλιξη της Σφρηνοειδούς Γραφής που βασίσθηκε στην Γραμμική Α΄ και μεταλλάχθηκε σταδιακά μέσα απ΄ τη Μινωϊκή Λαβυρινθική ΤΕΤΡΑΚΤΥΝ, ενώ οι Κινέζοι διατηρήσανε και εξελίξανε μία άλλη την Ιδεογραφική Γραφή, που επίσης βασίζεται στην Μινωική Γραμμική Α΄ και τον εγγεγραμμένο στην ΤΕΤΡΑΚΤΥΝ Μινωϊκό Ημερολογιακό Άβακα και τον Μινωϊκό Λαβύρινθο.

21χ14 εκ., 222 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 935 (Μεσοποταμία), 935.01 (Σουμέριοι)
ISBN: 978-960-316-453-1
ISBN (10ψήφιο): 960-316-453-4
Βάρος: 0.274 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Γρηγοριάδης, Παναγιώτης Δ.
Ο Παναγιώτης Δ. Γρηγοριάδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1947. Ασκεί το επάγγελμα του Εμπειρογνώμονος Ασφαλιστικών Εταιρειών. Αρθρογραφεί από το 1963 σε εβδομαδιαία και μηνιαία έντυπα. Έχει σκηνοθετήσει τρία θεατρικά έργα και έχει στο ενεργητικό του δώδεκα ταινίες εργαζόμενος στο σκηνοθετικό της Φίνος Φιλμς. Έχει συγγράψει βιβλία τεχνικά, ιστορικά και πολιτικά. Ασχολούμενος με αρχαιολογικές μελέτες, το 1987 έτυχε της αποδοχής του "Μινωικού Ημερολογίου" στον Διεθνή Διαγωνισμό "The Rolex Awards for Enterprise", να συμπεριληφθεί στις 100 δημοσιεύσιμες μελέτες απ΄ όλο τον κόσμο. Στις 8 Οκτωβρίου 2004 υπήρξε ένας από τους ομιλητές του Συνεδρίου των "Φουλμπράιτερς" που έγινε στην Αθήνα λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων, παρουσιάζοντας τιν Μινωικό Άβακα σαν τη γενεσιουργό αιτία του Ολυμπισμού. Στις 11 Ιουλίου 2005 συμμετείχε στο Διεθνές Συνέδριο για την Ατλαντίδα στη νήσο Μήλο, όπου παρουσίασε την άποψή του για το Συμπαντικό Πρότυπο και την ύπαρξη στοιχείων για την Εσπερία αντί της Ατλαντίδος.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.