Εύκαμπτα οδοστρώματα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εύκαμπτα οδοστρώματα

Μέθοδος διαστασιολόγησης - Ασφαλτικά μίγματα - Αντιολισθηρές στρώσεις

Αθανάσιος Φ. Νικολαΐδης

Tο βιβλίο περιέχει την μεθοδολογία διαστασιολόγησης ευκάμπτων οδοστρωμάτων, μέρος της οποίας αναπτύχθηκε για την Εγνατία Οδό Α.Ε, καθώς και όλες τις προδιαγραφές οδοστρωσίας, ασφαλτικού σκυροδέματος κλειστού τύπου για ασφαλτικές στρώσεις και ασφαλτομιγμάτων για αντιολισθηρές στρώσεις, οι οποίες έχουν ενσωματωθεί στην Τεχνική Συγγραφή Υποχρεώσεων (ΤΣΥ) της ΕΟΑΕ. Μία από αυτές έχει ενσωματωθεί στην ΤΣΥ του ΥΠΕΧΩΔΕ και δύο βρίσκονται σε στάδιο προσχεδίου προς έγκριση για Εθνικές Προδιαγραφές.

Το βιβλίο απευθύνεται κυρίως σε μελετητές, εργοληπτικές εταιρείες και Υπηρεσίες που ασχολούνται με θέματα μελέτης, κατασκευής και επίβλεψης οδοστρωμάτων. Για τους νέους μηχανικούς και φοιτητές ανωτάτης εκπαίδευσης το βιβλίο είναι ένα χρήσιμο βοήθημα για την διεύρυνση των γνώσεων τους σε θέματα οδοστρωμάτων.

Στο πρώτο Κεφάλαιο του βιβλίου δίνονται οι γενικές έννοιες περί οδοστρωμάτων, στο δεύτερο αναπτύσσεται η μεθοδολογία, στο τρίτο περιγράφεται ο πλέον ενδεδειγμένος τρόπος οικονομικής ανάλυσης κατασκευής οδοστρωμάτων, στο τέταρτο κεφάλαιο περιγράφονται αναλυτικά τα υλικά ευκάμπτων οδοστρωμάτων και στο πέμπτο δίνονται οι γενικές κατασκευαστικές απαιτήσεις για έντεχνη κατασκευή των οδοστρωμάτων.

Στο πρώτο από τα τέσσερα Παραρτήματα του βιβλίου, Παράρτημα Α, εμπεριέχονται όλα τα νομογραφήματα διαστασιολόγησης οδοστρωμά-των. Στο δεύτερο, Παράρτημα Β, δίνονται οι πίνακες προσδιορισμού του πάχους των επιμέρους ασφαλτικών στρώσεων και στο Παράρτημα Γ, οι αναλυτικοί πίνακες του λυμένου παραδείγματος οικονομικής ανάλυσης. Στο Παράρτημα Δ, δίνονται τα πλήρη κείμενα των νέων προδιαγραφών όπως έχουν ενσωματωθεί στις ΤΣΥ της ΕΟΑΕ και του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: athfnik@otenet.gr


Περιεχόμενα:

Πρόλογος
1. Γενικές Έννοιες
2. Μεθοδολογία Διαστασιολόγησης Οδοστρωμάτων
3. Οικονομική Ανάλυση
4. Υλικά Εύκαμπτων Οδοστρωμάτων
5. Γενικές Κατασκευαστικές Απαιτήσεις Οδοστρωμάτων
Παράρτημα Α
Παράρτημα Β
Παράρτημα Γ
Παράρτημα Δ

Αθανάσιος Φ. Νικολαΐδης

Αθανάσιος Φ. Νικολαΐδης (Συγγραφέας)

Ο Αθανάσιος Φ. Νικολαΐδης είναι Καθηγητής του Α.Π.Θ., ειδικός σε θέματα οδοποιίας-οδοστρωμάτων, εργαστηριακών ελέγχων, διεθνών προδιαγραφών, σχεδιασμού αεροδρομίων και οργανωτικού και οικονομικού σχεδιασμού ανάπτυξης (Businessplan) αεροδρομίων. Μέλος ΤΕΕ και Ινστιτούτων της αλλοδαπής. Επαγγελματική εμπειρία από Ελλάδα και εξωτερικό ως Μηχανικός, Μηχανικός έργων και Σύμβουλος. Παρουσίαση πλέον των 80 Επιστημονικών ανακοινώσεων σε διεθνή περιοδικά και Συνέδρια. Παρουσίαση 38 Σεμιναρίων σε διάφορες χώρες. Ερευνητική εμπειρία σε θέματα Οδοποιίας και Αεροδρομίων. Συμμετοχή σε 13 Ερευνητικά προγράμματα, στα 9 εκ των οποίων Υπεύθυνος Έργου. Επίβλεψη έντεκα (11) Διδακτορικών, στα επτά (7) εκ των οποίων κύριος Επιβλέπον. Εξωτερικός εξεταστής σε έξι (6) Διδακτορικά Πανεπιστημίων του εξωτερικού. Επίβλεψη πλέον των ογδόντα (90) διπλωματικών εργασιών σε θέματα οδοποιίας και αεροδρομίων. Εκπόνηση Συμβουλευτικών Τεχνικών εκθέσεων και Μελετών σε θέματα κυρίως Οδοποιίας και Αεροδρομίων. Ιδρυτικό στέλεχος και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου ΄Ασφαλτικά Μίγματα και Οδοστρώματα΄ (ICONFBMP)το 1992, 1996, 2002, 2007, 2011, 2015 και 2019. Μέλος Επιστημονικών Επιτροπών Διεθνών Συνεδρίων και Επιστημονικών Περιοδικών. Μέλος Συντακτικής Ομάδας διεθνούς περιοδικού ΄Construction Materials΄ του ICE (Institute of Civil Engineers) Αγγλίας, Μέλος της Επιτροπής Αξιολόγηση του περιοδικού ΄Journal of Infrastructure Systems΄ της ASCE, USA. Συγγραφέας πέντε (5) βιβλίων με τίτλους: α) "Οδοποιία: Οδοστρώματα-Υλικά-Έλεγχος ποιότητας-Αξιολόγηση" (2019-4η έκδ.) β) "Οδοποιία: Οδοστρώματα, Υλικά και Έλεγχος ποιότητας" (1996, 2002-2η Έκδοση, 2011-3η και 2019-4η έκδ.) γ) "Αεροδρόμια: Μελέτη και Κατασκευή" (2002 & 2017-2η πλήρως αναθεωρημένη έκδοση) δ) "Εύκαμπτα Οδοστρώματα: Μέθοδος διαστασιολόγησης, Ασφαλτικά μίγματα και Αντιολισθηρές στρώσεις" (2005-1η έκδ. και 2018-2η έκδ.), και ε) "HighwayEngineering: Pavements, Materials, and Control of Quality" (2015).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
343
Διαστάσεις:
27x20
Βάρος:
1.05 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση