Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Άρρητοι λόγοι: Ελληνικός δια-λογισμός
(Η μυητική πορεία της ψυχής από τον Ηνίοχον εις τον Απόλλωνα)
Συγγραφέας:   Αλτάνη


Offer
Ελληνικός Δια-λογισμός είναι η δια του λογισμού είσοδος της ψυχής εις τα Δελφικά της Ανάκτορα. Παραμένουσα "εις εαυτόν" αναπτύσσει την διαλεκτικήν τέχνην, σταθμίζει, απορρίπτει, επιλέγει και, μετά γνώσεως, ελευθέρως αποφασίζει το "τα της εαυτής πράττειν".

Το πρώτον βιβλίον του ελληνικού δια-λογισμού ήτο η εισαγωγή, η προ του ανοίγματος της διανοίας, απαραίτητος γνώσις. Το δεύτερον, ανεξάρτητον του πρώτου, είναι αφιερωμένον εις την ψυχονοητικήν ισορροπίαν. Είναι η μεθόδευσις του συστήματος με αρχήν την διπλήν άγνοιαν:
Από την διπλήν άγνοιαν, εις την απλήν.
Από την απλήν, εις την μνήμην και εις τον δικαστήν.
Από τον δικαστήν, εις την κάθαρσιν και εις την αρετήν.
Από την αρετήν, εις την επιστήμην του αγαθού και του κακού και εξ αυτής (της επιστήμης),
εις την θέασιν του Απολλώνιου Τρίποδος.

Επτά τα ανεπαίσθητα ίχνη, τα οποία άφησαν τα βήματα του Πυθαγόρου, οι διάλογοι του Πλάτωνος και αι θείαι ερμηνείαι του Πρόκλου επί των δύο μυστηριακών μύθων: του Ηνιόχου εις τον Φαίδρον και του Ηρός εις την Πολιτείαν του Πλάτωνος.

Ένσαρκος επί της γης, δια των βημάτων του Ελληνικού Δια-λογισμού, η ψυχή επανευρίσκει την ισορροπίαν της, όταν έκθαμβος θεάται τον Απολλώνιον Τρίποδα.

Όμως, ποίον το μήνυμα του Απολλωνίου Τρίποδος;

24χ17 εκ., 442 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Άρρητοι Λόγοι
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Αριθμός τόμου: 2
Ταξινόμιση DDC: 133.9 (Διαλογισμός), 133 (Αποκρυφισμός)
ISBN: 978-960-316-448-7
ISBN (10ψήφιο): 960-316-448-8
Βάρος: 0.747 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon
Εξαντλήθηκε
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Αλτάνη
Η Αλτάνη Παλιογιάννης γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου το 1933. Απεφοίτησε από το Αβερώφειο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας και συνέχισε τις σπουδές των αρχαίων ελληνικών με τον αείμνηστο φιλόλογο καθηγητή Π. Ξένο. Γνωρίζει γαλλικά, αγγλικά και ιταλικά, και σπούδασε μουσική και θεωρία της μουσικής στο Ωδείο της Αγίας Καικιλίας της Ρώμης και στη Βασιλική Μουσική Σκηνή του Λονδίνου. Έκτοτε ασχολήθηκε με την μελέτη των αρχαίων μυθολογικών και φιλοσοφικών κειμένων. Έγινε γνωστή για το συγγραφικό και ερευνητικό της έργο, το οποίο αποτελείται από μία σειρά 9 βιβλίων με τον γενικό τίτλο "Άρρητοι λόγοι".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.