Οι άθλοι του Καφεδάκη σε 7 φλιτζάνια
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Οι άθλοι του Καφεδάκη σε 7 φλιτζάνια

Έλλη Παιονίδου

Σκεφτήκατε ποτέ πόσοι θαυμαστοί κόσμοι κρύβονται μέσα στον πάτο ενός φλιτζανιού; Βουνά και πολιτείες, μάγισσες και δράκοι, γίγαντες και πεντάμορφες. Αρκεί να ψάξετε καλά και τότε θα ξεδιπλωθούν μπροστά σας ιστορίες σαν αυτές που διαβάζει η θεία Μελπομένη αφού πιει τον καφέ της. Ο σκανδαλιάρης Καφεδάκης που πηδάει από φλιτζάνι σε φλιτζάνι, η Πεντάμορφη με τα χίλια πρόσωπα, η ευγενική Πυγολαμπίδα, το Μαγεμένο Ελάφι, ο Γίγαντας με την ανθρώπινη σκακιέρα, η Γιαγιά Χαρούμενη με τις νόστιμες πίτες της, η Γιαγιά Θυμωμένη με τις Παροιμίες της. Όλοι έχουν τον ρόλο τους σ΄ αυτό το γοητευτικό ....καφεγραφημένο παραμύθι.
Έλλη Παιονίδου

Έλλη Παιονίδου (Συγγραφέας)

Η Έλλη Παιονίδου γεννήθηκε στις 3 Νοεμβρίου του 1940 στη Βάσα, κοντά στη Λεμεσό της Κύπρου. Σπούδασε στην Αθήνα Οικιακή Οικονομία κι εργάστηκε ως συγγραφέας και δημοσιογράφος στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και σε έντυπα της Κύπρου και της Ελλάδας. Έγραψε ποίηση, πεζό, θέατρο, κριτική και βιβλία για παιδιά. Έχει εκδώσει 12 βιβλία στην Ελλάδα και 8 στο εξωτερικό (Γαλλία, Σλοβακία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ). Τιμήθηκε επανειλημμένα με βραβεία του Υπουργείου Παιδείας της Κύπρου και του Συνδέσμου Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου. Είναι μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου Κριτικών Λογοτεχνίας και διετέλεσε μέλος της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής για το Βραβείο Νόυστατ, που απονέμεται από το Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα. Έργα της ιδίας Βιβλία για παιδιά: -"Οι περιπέτειες του Χιπ-Χοπ", Βουδαπέστη, Εκδόσεις Μόρα, 1979 -"Τα δυο αδέλφια και το μαύρο ποτάμι" (Πρώτο Βραβείο Υπουργείου Παιδείας Κύπρου), Αθήνα, Σύγχρονη Εποχή, 1980 -"Τα δυο αδέλφια και το μαύρο ποτάμι", Μπρατισλάβα, Μλάτε Λέτα, 1984 -"Χιπ-Χοπ και Ντορεμί", Σκόπια, Ντέτσκι Ράτοστ, 1985 -"Περιπέτειες του Χιπ-Χοπ και της Ντορεμί", Σόφια, Ναρότνα Μλατέζ, 1986 -"Παιδικές ιστορίες", Αθήνα, Σύγχρονη Εποχή, 1986 -"Γυάλινες, ξύλινες, χάρτινες... και άλλες ιστορίες" (Έπαινος Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών), Αθήνα, Gutenberg, 1990 -"Οι άθλοι του Καφεδάκη σε 7 φλιτζάνια" (Πρώτο Βραβείο Συνδέσμου Παιδικού Βιβλίου), Αθήνα, Gutenberg, 1991 -"Τα ίσια και τα στραβά" (Πρώτο Βραβείο Συνδέσμου Παιδικού Βιβλίου), Αθήνα, Εκδόσεις Καστανιώτη, 1993 -"Οι Σειρήνες του Μανχάτταν" (Κρατικό Βραβείο Κύπρου), Αθήνα, Εκδόσεις Πατάκη, 1997 -"Το τραγούδι των Σειρήνων", Αθήνα, Εκδόσεις Πατάκη, 1998 -"Ο Λουκάς, ο Νίκος και το Λουκάνικο", Αθήνα, Εκδόσεις Πατάκη, 1999 -"Τα δέκα ορφανά παραμύθια" (αναγραφή στον τιμητικό πίνακα της ΙΒΒΥ, 2002), Αθήνα, Εκδόσεις Πατάκη, 2001 -"Ο πράσινος πύργος" (Έπαινος Εφηβικού Κοινωνικού Μυθιστορήματος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς), Αθήνα, Εκδόσεις Πατάκη, 2001
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Σάντρα Ελευθερίου

Σάντρα Ελευθερίου (Εικονογράφος)

Η Σάντρα Ελευθερίου ζει και εργάζεται στη Λάρνακα. Σπούδασε γραφικές τέχνες και από το 2004 εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας εικονογράφος. Το 2008 και το 2009 πήρε το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό εικονογράφησης που προκήρυξε ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού-Νεανικού Βιβλίου, ενώ το 2009 και το 2010 έλαβε το Κρατικό Βραβείο Εικονογράφησης Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Κύπρου. Είναι η εικονογράφος που εκπροσωπεί την Κύπρο στην Τιμητική Λίστα του ΙΒΒΥ 2012. Παράλληλα ασχολείται και με τη συγγραφή όπου έχει επίσης βραβευτεί.


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
153
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.32 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση