Πράσινες τηγανητές ντομάτες στο Χουΐστλ Στοπ Καφέ
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Πράσινες τηγανητές ντομάτες στο Χουΐστλ Στοπ Καφέ

Fannie Flagg

Το μυθιστόρημα της Φλαγκ είναι ανεπιτήδευτο, πρωτότυπο, τρυφερό, συγκινητικό, γεμάτο χιούμορ και δράμα - κι έχει ένα τέλος που θα μπορούσε να γεμίσει με δάκρυα τη λίμνη του Χουίστλ Στοπ... αν βέβαια είχαν λίμνη...
Είναι η ιστορία δύο γυναικών στη δεκαετία του ΄80, της ηλικιωμένης κυρίας Θρέντγκουντ, που διηγείται την ιστορία της ζωής της στην Έβελιν, μια γυναίκα βουλιαγμένη στα βαλτόνερα της μέσης ηλικίας. Το παραμύθι της ζωής της έχει όμως κι αυτό να κάνει με δύο γυναίκες: το ακαταμάχητο, αφόβητο αγοροκόριτσο, την Ίτζι, και τη φίλη της, τη Ρουθ, που στη δεκαετία του ΄30 είχαν ένα μικρό εστιατόριο στο Χουίστλ Στοπ της Αλαμπάμα, προσφέροντας καλοψημένο κρέας στα κάρβουνα, αρωματικό καφέ, πράσινες τηγανητές ντομάτες, αγάπη και γέλιο, ακόμα κι ένα φόνο.
Το βιβλίο μεταφέρθηκε με επιτυχία στον κινηματογράφο από το Τζον Άβνετ.

Γιούρι Λ. Κοβαλένκο (Μεταφραστής)


Fannie Flagg

Fannie Flagg (Συγγραφέας)

Η Φάνι Φλαγκ ξεκίνησε να γράφει και να εργάζεται στην παραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων από την ηλικία των δεκαεννέα ετών. Έχει διακριθεί ως συγγραφέας τηλεοπτικών, κινηματογραφικών και θεατρικών έργων, αλλά και ως ηθοποιός, Τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί σε διάφορες γλώσσες ανά τον κόσμο, ενώ το σενάριό της για τις "Πράσινες Τηγανητές Ντομάτες" προτάθηκε για τα αμερικανικά βραβεία Όσκαρ και Writers Guild και παράλληλα τιμήθηκε με το έγκριτο Scripters Award. Η Φάνι Φλαγκ ζει στην Καλιφόρνια και την Αλαμπάμα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
468
Διαστάσεις:
20.5x14
Βάρος:
0.703 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση