Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Θεραπευτική ρυθμική
(Εφαρμογές στην εκπαίδευση παιδιών με και δίχως αναπηρία)
Συγγραφέας:   Lucia Kessler - Κακουλίδη


Θεραπευτική ρυθμική
Η θετική επίδραση της μουσικής στον ψυχισμό του ανθρώπου είναι πλέον επιστημονικά τεκμηριωμένη και είναι κοινώς αποδεκτό, πόσο μπορεί η μουσική να συμβάλλει στην αρμονία και στην εσωτερική ισορροπία. Αυτό ισχύει για τον κάθε άνθρωπο, ανεξάρτητα από τις ιδιαιτερότητες και τις ανάγκες του, καθώς η μουσική επιδρώντας ολιστικά, επιφέρει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα, χωρίς να ξεχωρίζει μεταξύ ανθρώπων με και δίχως αναπηρία.

Στην Ελλάδα, σχετικά με τη σπουδαιότητα της Θεραπευτικής Ρυθμικής και την εξέλιξη της με αφετηρία τη Ρυθμική Dalcroze, υπάρχει ελλιπής βιβλιογραφία. Μέσα από το βιβλίο αυτό, επιδιώκεται η παρουσίαση της μεθόδου και η ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζεται στο πλαίσιο της συνεκπαίδευσης παιδιών με και δίχως αναπηρία.

Η παρούσα προσπάθεια διαρθρώνεται σε δύο ενότητες, στο θεωρητικό πλαίσιο και στις πρακτικές προσεγγίσεις. Στην πρώτη ενότητα παρουσιάζονται οι αρχές και τα βασικά χαρακτηριστικά της θεραπευτικής Ρυθμικής και αναδεικνύονται έννοιες όπως ο ρυθμός, η μουσική, η κίνηση και ο λόγος.
Στη δεύτερη ενότητα δίνεται έμφαση στην πρακτική εφαρμογή της μεθόδου στην Ειδική Αγωγή και στο Νηπιαγωγείο και αναλύονται στόχοι και τομείς ασκήσεων. Σε ξεχωριστά κεφάλαια δίνονται προτάσεις για δραστηριότητες τόσο με παιδιά που παρουσιάζουν νοητική υστέρηση ή αυτισμό, όσο και σε πλαίσια συνεκπαίδευσης παιδιών με και δίχως αναπηρία.

Στο τελευταίο κεφάλαιο του βιβλίου παρουσιάζονται διάφορα μουσικά όργανα και προτείνονται ποικίλα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στο μάθημα.

Το βιβλίο απευθύνεται σε μουσικούς, μουσικοπαιδαγωγούς, μουσικοθεραπευτές, αλλά και σε όσους έχουν σχέση με τη θεραπεία ή την εκπαίδευση παιδιών, εφήβων και ενηλίκων με και δίχως αναπηρία. Επίσης απευθύνεται στους γονείς και στα παιδιά με αναπηρία ελπίζοντας να δώσει ερεθίσματα για δημιουργική απασχόληση.

24χ17 εκ., 212 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 371.9 (Ειδική αγωγή), 615.851 54 (Μουσικοθεραπεία)
ISBN: 978-960-6685-41-5
ISBN (10ψήφιο): 960-6685-41-1
Βάρος: 0.537 κιλά
Εκδότης: Fagotto
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Καθ. Θεραπευτικής Ρυθμικής Dalcroze, Μέλος του Ελ.Σ.Σ.Α (Συλ. Asperger), της ΕΕΜΕ & της Ετ. Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδας. Eπίτιμο μέλος ΕΣΚΕΜ.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.