Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Όψεις της αστικής ευθύνης για το περιβάλλον και το διεθνές δίκαιο
Συγγραφέας:   Νικόλαος Τσοκανάς


Όψεις της αστικής ευθύνης για το περιβάλλον και το διεθνές δίκαιο
Ο παρών τόμος έχει ως πρωταρχικό στόχο του να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία ως προς την αποκατάσταση των περιβαλλοντικών ζημιών και τη λειτουργία της διεθνοποιημένης αστικής ευθύνης για το περιβάλλον.
Αρχικά, η έμφαση δίνεται στη διάκριση της διεθνοποιημένης αστικής ευθύνης για το περιβάλλον με την αστική ευθύνη του Ιδιωτικού Δικαίου. Εξετάζονται τα στοιχεία της αστικής ευθύνης για το περιβάλλον, όπως η αρχή "ο ρυπαίνων πληρώνει", αλλά και η ένταξή της στα κατάλληλα διεθνή καθεστώτα προκειμένου αυτή να λειτουργήσει. Επίσης, γίνεται μία εκτενής αναφορά στις πρώτες διεθνείς δικαστικές αποφάσεις και στα πρώτα διεθνή συμβάντα ρύπανσης που κατέστησαν προφανές το πρόβλημα.
Στη συνέχεια εξετάζονται με κριτικό τρόπο όλες οι διεθνείς ρυθμίσεις, που αφορούν τη διεθνοποιημένη αστική ευθύνη για το περιβάλλον και που αποτελούν εθνικό δίκαιο. Καταγράφονται οι προβλέψεις, αλλά και η νομολογία -κατά βάση εθνική- που προέρχεται από αυτές.
Η παραπάνω καταγραφή οδηγεί και στην παρουσίαση των προβληματισμών που δημιουργούνται και κυρίως των προβλημάτων που παραμένουν άλυτα και είναι αρκετά. Ο παρών τόμος καταλήγει σε μία βιώσιμη πρόταση-λύση.

382 σελίδες
Ονομασία σειράς: Νόμος και Φύση: Βιβλιοθήκη Περιβαλλοντικού Δικαίου
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 340.56 (Αστικό δίκαιο), 344.046 (Περιβάλλον - Προστασία - Δίκαιο και νομοθεσία )
Άλλα πρόσωπα: Κώστας Μενουδάκος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN: 978-960-15-2463-4
ISBN (10ψήφιο): 960-15-2463-0
Βάρος: 0.55 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
35.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

33.25
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.