Εισαγωγή στην κλινική βιοχημεία και στην εργαστηριακή στατιστική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Εισαγωγή στην κλινική βιοχημεία και στην εργαστηριακή στατιστική

Συλλογικό έργο

Αλέξανδρος Χ. Κορτσάρης

Ιωάννης Τέντες

Ένα πανεπιστημιακό σύγγραμμα που απευθύνεται σε φοιτητάς αλλά και αποφοίτους βιοϊατρικών τμημάτων. Περιλαμβάνει τις βασικές γνώσεις των Μαθηματικών και της Χημείας που είναι απαραίτητες για την κατανόηση, κατ’ αρχάς, και την εμπέδωση, στην συνέχεια, των τεχνικών που χρησιμοποιούνται σ’ ένα εργαστήριο Κλινικής Βιοχημείας. Συγχρόνως βοηθά καταλυτικώς, κυρίως με τα καταγεγραμμένα παραδείγματα, όχι μόνον στην προσπέλαση των βιοχημικών διεργασιών που λαμβάνουν χώρα, στις προς μέτρηση βιολογικές παραμέτρους, αλλά τονίζει μ’ εμφαντικότητα πόσο σημαντική είναι η συνεργασία μεταξύ των εργαστηριακών και των κλινικών στην εκτίμηση αλλά και στην θεραπεία ασθενών. Βεβαίως, και αυτή είναι είναι μία εκ των ων ουκ άνευ αλήθεια, προτρέπει στην συνδιδασκαλία, με την σύγχρονη παρουσία μάλιστα στο αμφιθέατρο ή στον θάλαμο του νοσοκομείου, των εργαστηριακών και των κλινικών της Κλινικής Βιοχημείας.
Τα κεφάλαια της θεωρίας των σφαλμάτων και της στατιστικής, συμπληρώνουν τις απαιτούμενες γνώσεις που πρέπει να έχει ένας σύγχρονος επιστήμονας που ασχολείται με την βιοϊατρική έρευνα. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά του συγκεκριμένου πονήματος, που έχει γραφτεί από λίαν εμπείρους διδάσκοντες του Τμήματος Ιατρικής του Δ.Π.Θ., το καθιστά απαραίτητο βοήθημα στην διδασκαλία, στο εργαστήριο και στην κλινική αλλά και στην συγγραφή ερευνητικών προγραμμάτων, που ως γνωστόν διέπουν την καθημερινή ενασχόληση όλων των διακονούντων τον ανθρώπινο πόνο.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Αλέξανδρος Χ. Κορτσάρης

Αλέξανδρος Χ. Κορτσάρης (Συγγραφέας)

Ο Καθηγητής Βιοχημείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης Αλέξανδρος Χ. Κορτσάρης, έχει σημαντική παρουσία στην διεθνή βιβλιογραφία με περισσότερες από εκατό δημοσιεύσεις ενώ συγχρόνως έχει πάρει ενεργό μέρος σε εκατοντάδες Διεθνών Συνεδρίων. Ως επισκέπτης καθηγητής έχει διδάξει και σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Τα τελευταία δέκα χρόνια έχει δημοσιεύσει σε πέντε βιβλία τις μνήμες του, τις αγωνίες του κι έχει ξεδιπλώσει υπό μυθιστορηματική μορφή καθημερινές μορφές της Ελληνικής πραγματικότητας. Και ίσως αυτός είναι ο λόγος που ασχολείται με διαφορετικές εκδοχές λογοτεχνίας. Χρονικά, χρονογραφήματα, δοκίμια, διηγήματα, κριτικές, σημάδεψαν μέχρι στιγμής την πορεία του στον χώρο των γραμμάτων, χωρίς ούτε στιγμή όμως να απεμπολήσει τις επιστημονικές του δραστηριότητες όπου παραμένει πάντα μάχιμος στην πρώτη γραμμή και μάλιστα από υψηλές διοικητικές θέσεις.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ιωάννης Τέντες (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γρηγόριος Τρυψιάνης (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Παπάνας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Κων. Αναγνωστόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Θεσσαλονίκη
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Βιβλίο
Σελίδες:
278
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.658 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση