Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αγορές χρήματος και κεφαλαίου
(Τραπεζική επιστήμη: Θεωρία και πράξη)

Αγορές χρήματος και κεφαλαίου
Η ραγδαία ανάπτυξη των αγορών κεφαλαίου και του χρηματοπιστωτικού τομέα κατέχουν ολοένα και σημαντικότερο ρόλο στα σύγχρονα οικονομικά δρώμενα. Με αυτό ως έναυσμα γίνεται στο ανά χείρας βιβλίο μια παρουσίαση των σύγχρονων εξελίξεων της παγκοσμιοποιημένης αγοράς με στόχο την κατανοητή προσέγγισή τους από τον φοιτητή, αλλά και τον γενικό αναγνώστη.

Το σύγγραμμα παρουσιάζει και αναλύει τη φύση και τη λειτουργία των αγορών χρήματος και κεφαλαίου. Αντικείμενα που πραγματεύονται οι συγγραφείς είναι η κεφαλαιαγορά και το τραπεζικό σύστημα, η αποτίμηση αξιόγραφων και η σχέση απόδοσης-κινδύνου, η προσέγγιση της ορθολογικής συμπεριφοράς του επενδυτή και το θεσμικό πλαίσιο των αγορών. Ακόμη, γίνεται εκτενής ανάλυση των νέων χρηματοπιστωτικών εργαλείων και του σπουδαίου ρόλου που αποκτούν στη σύγχρονη αγορά.

Το βιβλίο φιλοδοξεί να εφοδιάσει τον αναγνώστη με τα βασικά αναλυτικά εργαλεία της επιστήμης των χρηματοοικονομικών αγορών, τις θεμελιώδες γνώσεις του θεσμικού πλαισίου και των δυνάμεων που ωθούν την εξέλιξή του, αλλά και τη γενικότερη κατανόηση της λειτουργίας των αγορών.

24χ17 εκ., 477 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 332.1 (Τράπεζες και τραπεζικές εργασίες ), 332 (Χρηματοοικονομική)
ISBN: 978-960-351-868-6
ISBN (10ψήφιο): 960-351-868-9
Βάρος: 1 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
38.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

34.20
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Σταύρος Β. Θωμαδάκης είναι καθηγητής χρηματοοικονομικής επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε στο Yale και στο ΜΙΤ, από όπου έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα. Έχει διδάξει σε αμερικάνικα πανεπιστήμια και είναι συγγραφέας πληθώρας βιβλίων επιστημονικών άρθρων. Διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κατά την περίοδο οργάνωσης του θεσμού, και οικονομικός σύμβουλος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ). Έχει, επίσης, διατελέσει σύμβουλος διεθνών οργανισμών σε θέματα λειτουργίας των διεθνών αγορών κεφαλαίου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.