Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Συνεργατικό διαδίκτυο και κοινωνία

Offer
Το παρόν βιβλίο με τίτλο "Συνεργατικό Διαδίκτυο και κοινωνία" αφορά μια συλλογή επιλεγμένων εργασιών με το αντίστοιχο περιεχόμενο οι οποίες προέκυψαν μετά από σχετική πρόσκληση του επιμελητή αυτής της έκδοσης και του εκδοτικού οίκου "Παπαζήση". Οι εργασίες αφού υποβλήθησαν αξιολογήθηκαν από δύο (2) ανεξάρτητους κριτές με ερευνητικό και επαγγελματικό έργο στα αντίστοιχα αντικείμενα. Της σχετικής πρόσκλησης προηγήθηκε από τον επιμελητή και τους συνεργάτες του κ. Βαρλάμη Ηρακλή και κ. Χρύσανθου Ανάργυρο ο σχεδιασμός του βιβλίου με την αντιστοίχιση σε αυτό ενότητες-κεφαλαίων με συγκεκριμένη στόχευση. Η σχετική δομή που φτιάχτηκε, μοιράστηκε στους υποψήφιους συγγραφείς στο πλαίσιο της παραπάνω πρόσκλησης.

Το βιβλίο περιέχει 25 εργασίες που αντιστοιχούν στα κεφάλαια του. Η πρώτη εργασία του κ. Α. Μπέρλερ δίνει μια αναλυτική παρουσίαση της ιστορίας του Διαδικτύου και αναφέρεται σε σημαντικούς ανθρώπους που επηρέασαν την πορεία του. Η 2η εργασία του κ. Γιανακουλόπουλου αποτυπώνει στοιχεία που αφορούν την τυποποίηση και συνεισφέρουν θετικά στην ανάπτυξη Διαδικτυακών τόπων.

Η 3η εργασία των κ. Μπάκαβου & Αποστολάκη δίνει μια πρώτη προσέγγιση για την διαδικασία πιστοποίησης Διαδικτυακών τόπων ενώ η 4η του κ. Βαρλάμη παρουσιάζει τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά των εφαρμογών στο Web 2.0. Η 5η εργασία των κ. Τάγαρη & Μπέρλερ παρουσιάζει τις εκτιμήσεις για το μέλλον του Διαδικτύου. Η αναζήτηση στον Παγκόσμιο ιστό στο νέο Διαδίκτυο (Web 2.0, 3.0) είναι το αντικείμενο της 6ης εργασίας του κ. Βαρλάμη. Η δημόσια διοίκηση και διακυβέρνηση με εστίαση στις ΜΚΟ (Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις) είναι το αντικείμενο της επόμενης εργασίας του κ. Βερβερίδη. Η 8η εργασία της κ. Κερκίρη δίνει εργαλεία για ένα εξατομικευμένο διαδραστικό Διαδίκτυο, η 9η του κ. Βαγγελάτου και της κ. Καλαμαρά μια πρώτη προσέγγιση του Υγεία 2.0/3.0 και η επόμενη των κ. Λαζακίδου και Ηλιοΰδη παρουσιάζει τις υπάρχουσες εφαρμογές.

Με τον εικονικό ιατρικό φάκελο ασχολείται η 11η εργασία των κ. Μαλαματένιου, Κούφη και του κ. Βασιλακόπουλου καθώς και η 12η εργασία της κ. Γκέλη.

Η επόμενη εργασία του κ. Αγγελίδη παρουσιάζει την Τηλεϊατρική στο συνεργατικό Διαδίκτυο ενώ η 14η εργασία του κ. Μουμτζόγλου δίνει στοιχεία για την ενδυνάμωση του ασθενή μέσα από το νέο Διαδίκτυο.

Με τα συνεργατικά περιβάλλοντα μάθησης ασχολείται η 15η εργασία του κ. Κωνσταντίνου καθώς και η επόμενη των κ. Λαζακίδου Γ., Πρέντζα και του κ. Ρετάλη. Η χρήση κοινωνικών μέσων στην διαμόρφωση δημόσιων πολιτικών είναι το αντικείμενο της επόμενης εργασίας των κ. Χαραλαμπίδη, Λουκή και της κ. Διαμαντοπούλου.

Το θέμα της διοίκησης έργων στο συνεργατικό διαδίκτυο αποτελεί αντικείμενο της επόμενης εργασίας του κ. Γιώτη ενώ η 19η εργασία του κ. Καρυδά διαπραγματεύεται το Συνεργατικό Ηλεκτρονικό Επιμελητήριο. Οι εργασίες 20-25 ασχολούνται με θέματα ασφάλειας (την επιμέλεια αυτών των κεφαλαίων-εργασιών είχε ο συνεργάτης μου κ. Ανάργυρος Χρύσανθου). Συγκεκριμένα η 20η της κ. Μυλωνά με τον ρόλο των προσωπικών δεδομένων στην κοινωνία της πληροφορίας, η 21η της κ. Λάτσιου και του κ. Χρύσανθου με νομικά και ηθικά ζητήματα της ηλεκτρονικής υγείας, η 22η του κ. Μπαλή και της κ. Σταμούλη με τις εφαρμογές ηλεκτρονικής υγείας με γνώμονα τα κριτήρια ασφάλειας, η 23η της κ. Καστανιάς εισάγει την ποιότητα στα θέματα ασφάλειας, η 24η του κ. Κοτσώνη και Ηλιάκη δίνει μιά πρακτική προσέγγιση για την πιστοποίηση σε θέματα ασφαλείας και τέλος η 25η της κ. Μούρτου μια θεώρηση για τα επίπεδα πρόσβασης στα Πληροφοριακά Συστήματα Υγείας. [...]

(από το εισαγωγικό σημείωμα του επιμελητή)

24χ17 εκ., 1026 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Κοινωνία και Πληροφορική
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 004.6 (Ηλεκτρονικοί υπολογιστές - Internet - Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις), 303.483 3 (Διαδίκτυο (Κοινωνικές επιστήμες)), 610.73 (Τηλεϊατρική)
Άλλα πρόσωπα: Ιωάννης Α. Αποστολάκης (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-02-2565-5
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2565-6
Βάρος: 1.697 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2011

Μέσος Όρος Βαθμολογίας: 5 στα 5 Αστέρια! (5 από 5 με 1 ψήφο)
69.23
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

44.31
Προσθήκη στη Wishlist Share it
Reviews  Γράψε τη δική σου κριτική

ΓΡΑΦΕΙ Η/Ο
Ανώνυμος Χρήστης

οοοοοοοοοοοοοοοοοοοο-
οοοοοοοοοοοοοοοοοοοο-
οοοοοοοοοοοοοοοοοοοο-
οοοοοοοοοοοοοοοοοοοο-
οοοοοοοοοοοοοοοοοοοο-
οΠληροφορίες

Ο Ιωάννης Αποστολάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και σπούδασε μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στην πληροφορική, την επιχειρησιακή έρευνα και τη διοίκηση εκπαιδευτικών μονάδων, ενώ έχει διδακτορικό δίπλωμα στην ιατρική πληροφορική με εξειδίκευση στην επεξεργασία βιολογικών εικόνων και σημάτων. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών επιστημονικός συνεργάτης της Θεραπευτικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως ειδικός επιστήμονας σε θέματα πληροφορικής στο Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΤΕΙ Αθήνας. Σήμερα κατέχει την θέση του Επιστημονικού Υπεύθυνου του Προγράμματος Πληροφορικής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης στην οποία διδάσκει το μάθημα "Συστήματα πληροφορικής υπηρεσιών υγείας" στους σπουδαστές του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή συνολικά δέκα βιβλίων σε θεματικά αντικείμενα της πληροφορικής και έχει σημαντικό ερευνητικό έργο σε θέματα ιατρικής πληροφορικής και εκπαίδευσης.

Ο Ηρακλής Βαρλάμης γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσικός στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα Πληροφοριακά Συστήματα στο πανεπιστήμιο UMIST του Manchester και έχει Διδακτορικό στην Πληροφορική από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Σήμερα είναι Λέκτορας (Π.Δ. 407) στο τμήμα Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και μετα-διδακτορικός ερευνητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Επίσης διδάσκει το μάθημα "Οργάνωση και Διαχείριση Δυνητικών Κοινοτήτων" στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Δυνητικές Κοινότητες" του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείυυ Πανεπιστημίου. Έχει σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά στο χώρο των δυνητικών κοινοτήτων και των εφαρμογών τους στην υγεία, στην προσέγγιση ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και στην εκπαίδευση.

Ο Συμεών Βερβερίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε Παιδαγωγικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού προγράμματος "Δυνητικές Κοινότητες: Κοινωνιο - Ψυχολογικές Προσεγγίσεις και Τεχνολογικές Εφαρμογές" του Παντείου Πανεπιστημίου και υποψήφιος διδάκτορας στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Έχει διατελέσει επί σειρά ετών εκπαιδευτικός σε σχολεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Είναι συνεργάτης των εκδόσεων "Η Καθημερινή Ειδικές Εκδόσεις - The Economist" και συμμετέχει στη διεύθυνση της ΜΚΟ "Forum ΑΓΟΡΑΙΔΕΩΝ". Έχει ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο σε θέματα νέων τεχνολογιών και εκπαίδευσης.

Ο Ανδρέας Γιαννακουλόπουλος είναι Λέκτορας στο Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει μαθήματα σχετικά με την επικοινωνία στο Διαδίκτυο και τις τεχνολογίες του Ιστού. Είναι κάτοχος πτυχίου στα Οικονομικά από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και προπτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι, επίσης, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στη Λογική από το Πανεπιστήμιο του Άμστερνταμ. Η διδακτορική του διατριβή με θέμα την προσβασιμότητα στον Παγκόσμιο Ιστό υποστηρίχθηκε το 2005 στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η αρχιτεκτονική πληροφοριών, η θεωρία υπερκειμένου, η ανάπτυξη εφαρμογών στο Διαδίκτυο, τα συστήματα διαχείρισης περιεχομένου, καθώς και ζητήματα ευχρηστίας και προσβασιμότητας στον Παγκόσμιο Ιστό.

Ο Θεοφάνης Γιώτης (BA, MSc, PMP, Ph.D. Cand.) γεννήθηκε στα Τζουμέρκα Άρτας, σπούδασε Οικονομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πληροφορική στο ACE College και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές σε Management στο Lancaster University, UK. Επίσης είναι υποψήφιος διδάκτωρ σε Project Management. Διαθέτει 23+ χρόνια εμπειρίας σε Project/Program/Portfolio Mana-gement, Πληροφορική, Οικονομικά, Επιχειρησιακή Έρευνα και Management. Σαν επιχειρηματίας, σύμβουλος και εκπαιδευτής έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες έργα στην περιοχή EMEA. Το 1992 ήταν μέλος της ομάδας που υλοποίησε το πρώτο Γραφείο Διοίκησης Έργων (PMO) στην Ελλάδα για παρακολούθηση έργου 200.000.000 ?. Έχει κάνει 150+ παρουσιάσεις, έχει μιλήσει σε 9 διεθνή συνέδρια για Project Management, έχει δημοσιεύσει 150+ άρθρα, έχει διδάξει 150+ project management workshops με 1.500+ συμμετέχοντες. Επίσης είναι ο ανταποκριτής του PM Forum / PM World Today στην Ελλάδα και είναι PM Ambassador. Είναι adjunct professor στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο Α.Π.Θ., στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο BCA όπου διδάσκει σε μεταπτυχιακό επίπεδο MIS, Project/Portfolio Management και Enterprise Project Management. Τέλος, είναι συνιδρυτής και Πρόεδρος του Greek Chapter of Project Management Institute (PMI GREECE), Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της 12PM-Consulting / ITEC-Consulting, Πρόεδρος του IIBA-GREECE, Πρόεδρος του IAMCP-Greece και Πρόεδρος του Rotary Club of Kifissia (2011-2012).

Η Μυρσίνη Γκέλη είναι αναπληρώτρια διευθύντρια στο Ογκολογικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας".

Ο Στέλιος Ηλιάκης είναι υποψήφιος διδάκτορας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας και εργάζεται ως ερευνητής στο εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει επίσης εργαστεί ως σύμβουλος σε έργα πληροφορικής του Δημοσίου Τομέα στο χώρο της διαλειτουργικότητας και της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης καθώς και σε εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά έργα (IST). Ο κος Ηλιάκης έχει πτυχίο Πληροφορικής από το Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και μεταπτυχιακό από το ίδιο πανεπιστήμιο στον τομέα των Πληροφοριακών Συστημάτων (MSc In Information Systems). Η δουλειά του έχει δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά συνέδρια όπως το Mediterranean Conference on Information Systems και το IEEE International Conference on Emerging Technologies and Factory Automation. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στις περιοχές της ασφάλειας και διαλειτουργικότητας συστημάτων και υπηρεσιών, της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, των Web Services, του ηλεκτρονικού εμπορίου, του RFID και των αρχιτεκτονικών SOA (Service Oriented Architectures).

Η Ηλιούδη Σταματία αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα Πληροφοριακά Συστήματα στο τμήμα Πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Αυτήν την περίοδο είναι Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνίας, πληροφοριακά συστήματα, ηλεκτρονικό επιχειρείν, ηλεκτρονικά συστήματα υγείας και εφαρμογές σε οργανισμούς υγείας.

Η Χρυσούλα Καλαμαρά γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στην ακτινοδιαγνωστική. Σήμερα είναι επιμελήτρια Β΄ στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γ. Γεννηματάς", στο τμήμα του αξονικού και μαγνητικού τομογράφου. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα πέραν της ιατρικής εντάσσεται η πληροφορική υγείας, καθώς και το Web 2.0 και 3.0 σε θέματα υγείας. Έχει ερευνητικό και συγγραφικό έργο στα θέματα αυτά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.