Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πολιτική οικονομία των διεθνών σχέσεων
(Η διάσκεψη της Κοπεγχάγης για την κλιματική αλλαγή)
Συγγραφέας:   Παντελής Σκλιάς


Offer
Σκοπός είναι η συμβολή στη συζήτηση που διεξάγεται σήμερα στην πανεπιστημιακή κοινότητα σχετικά με τη φύση και το περιεχόμενο της παγκόσμιας πολιτικής οικονομίας. Η συμβολή αυτή επιτυγχάνεται τόσο σε επίπεδο θεωρητικών αναζητήσεων και ποιο συγκεκριμένα με την ανάδειξη του πλαισίου ανάλυσης του Εμπλουτισμένου Ρεαλισμού όσο και σε εφαρμοσμένο, με την αξιοποίηση της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης για την Κλιματική Αλλαγή ως περιπτωσιολογική μελέτη μέσα από την οποία αναδεικνύεται η πολυπλοκότητα της σύγχρονης πραγματικότητας, αλλά και οι συγκρούσεις και οι αντιφάσεις που χαρακτηρίζουν το παγκόσμιο πολιτικό και οικονομικό σύστημα.

Πιο συγκεκριμένα, μελετώντας το περιεχόμενο του βιβλίου ο αναγνώστης-μελετητής μπορεί να:
- αποκτήσει βασικές γνώσεις σχετικά με τις κύριες θεωρητικές προσεγγίσεις στη ΔΠΟ,
- μελετήσει και να αξιολογήσει το προτεινόμενο πλαίσιο ανάλυσης της παγκόσμιας πολιτικής οικονομίας, αυτό του Εμπλουτισμένου Ρεαλισμού,
- κατανοήσει την πολιτική οικονομία της Διάσκεψης της Κοπεγχάγης,
- οδηγηθεί σε συμπεράσματα σχετικά με τη νέα πολιτική οικονομία των διεθνών σχέσεων.

Η συζήτηση για την κατανόηση και επεξήγηση της φύσης και της προοπτικής της παγκόσμιας πολιτικής οικονομίας εμπλουτίζεται υπό το πρίσμα του προτεινόμενου πλαισίου μελέτης και ανάλυσης, αυτό του Εμπλουτισμένου Ρεαλισμού.

21χ14 εκ., 429 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 327 (Διεθνείς σχέσεις), 363.7 (Περιβαλλοντική πολιτική)
ISBN: 978-960-02-2574-7
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2574-5
Βάρος: 0.665 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
25.56
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.36
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σκλιάς, Παντελής
Ο Παντελής Σκλιάς είναι πτυχιούχος του Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού τίτλου σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Sussex (UK) στο γνωστικό αντικείμενο της διεθνούς πολιτικής οικονομίας. Πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στο Ελληνικό Κέντρο Πολιτικών Ερευνών του Παντείου Πανεπιστημίου, με υποτροφία του ΙΚΥ. Συνεργάζεται με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ως συγγραφέας εκπαιδευτικού υλικού και Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό). Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών και Διεθνών Ευρωπαϊκών Οικονομικών και Πολιτικών Σχέσεων) καθώς επίσης και στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης). Είναι επισκέπτης ερευνητής στο Κέντρο Μεταπτυχιακών Σπουδών για τον Πολιτισμό, την Ανάπτυξη και το Περιβάλλον του Πανεπιστημίου Sussex. Είναι πρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Ευρωπαϊκή Προοπτική, με σημαντική δραστηριότητα στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας και αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στις χώρες των Βαλκανίων (ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Αλβανία, Σερβία), του Τρίτου Κόσμου (Ισημερινός, Κένυα, Μαλί, Τανζανία, Κοινοπολιτεία της Δομίνικα, Ινδία) και της πρώην ΕΣΣΔ. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνεται η μελέτη της διεθνούς πολιτικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης στις χώρες των Βαλκανίων, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, της πρώην ΕΣΣΔ και του Τρίτου Κόσμου.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.