Φίλα με σαν ξένος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Φίλα με σαν ξένος

Αυτοβιογραφία

Gene Wilder

15.00€ -10% 13.50€

Από τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου κινηματογράφου ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης, σεναριογράφος και συγγραφέας Gene Wilder στο αυτοβιογραφικό έργο του `Φίλα με σαν Ξένο` αναπλάθει το μυθιστόρημα της ζωής του με το ίδιο χιούμορ και ευαισθησία που κινήθηκε ως πρωταγωνιστής των μεγάλων επιτυχιών: `Παραγωγοί`, `Το ασημένιο τρένο, `Δεν βλέπω τίποτα δεν ακούω τίποτα`, `Φρανκενστάιν Τζούνιορ`, `Η Γυναικάρα με τα κόκκινα` και άλλες. (...) Ο Μελ Μπρουκς, ο Γούντυ Άλεν, η Τζίλντα Ράντνερ, ο Σίντνευ Πουατιέ, ο Χάρισον Φορντ και άλλα λαμπρά ονόματα συμπληρώνουν με την παρουσία τους το παζλ στο μνημειώδες σκηνικό της ζωής του μεγάλου κωμικού, που εκτυλίσσεται στα `παρασκήνια` των ταινιών του, που γυρίστηκαν στα μεγάλα στούντιο της Columbia, Warner Bros, Tri Star, 20th Century Fox. Ο Γουάιλντερ ως συγγραφέας με την ευαισθησία, το χιούμορ και την ευφυΐα που τον διακρίνει, ανταγωνίζεται επάξια τον ηθοποιό και σεναριογράφο των μεγάλων επιτυχιών του.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Θανάσης Χειμωνάς

Θανάσης Χειμωνάς (Μεταφραστής)

Ο Θανάσης Χειμωνάς γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Πρωτοεμφανίστηκε στα γράμματα με δύο διηγήματα στην εφημερίδα "Τα Νέα" -το πρώτο κυκλοφορεί στη συλλογή διηγημάτων "Έρωτας σε πρώτο πρόσωπο" (Κέδρος). Είναι πτυχιούχος φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου, σπούδασε κινηματογράφο στο ίδιο πανεπιστήμιο και δημοσιογραφία στο Λονδίνο. Το πρώτο του μυθιστόρημα με τίτλο "Ραμόν" κυκλοφόρησε το 1998, το δεύτερο, "Σπασμένα Ελληνικά", το 2001 και ακολούθησαν: "Ανεξιχνίαστη ψυχή", 2003, "Η μπλε ώρα", 2005, "Ραγδαία επιδείνωση", 2007, "Δεν την αγαπάω πια", 2010. Το Μάιο του 2002 το "Ραμόν" εκδόθηκε στη Γαλλία από τις εκδ. Alter Edit, και το Μάρτιο του 2003 ακολούθησαν τα "Σπασμένα ελληνικά". Έχει εργαστεί ως αθλητικός συντάκτης σε πολιτική εφημερίδα. Αρθρογραφεί τακτικά στην ιστοσελίδα www.mediasoup.gr.

Gene Wilder

Gene Wilder (Συγγραφέας)

Ηθοποιός, συγγραφέας και σκηνοθέτης. Έχει υπάρξει υποψήφιος για Όσκαρ δεύτερου ανδρικού ρόλου για το ρόλο του Λέο Μπλουμ στους "Παραγωγούς". Πρωταγωνίστησε στο "Φρανκενστάιν Τζούνιορ" με το οποίο κέρδισε άλλη μια υποψηφιότητα για Όσκαρ (πρωτότυπου σεναρίου). Άλλη πολύ γνωστή ταινία του είναι: "Η γυναικάρα με τα κόκκινα" στην οποία το σενάριο είναι δικό του και έχει κάνει και τη σκηνοθεσία. Τα τελευταία χρόνια έχει στρέψει την προσοχή του στο γράψιμο και έχει εκδώσει τέσσερα βιβλία. Σήμερα ζει στο Κονέκτικατ με τη σύζυγό του, Κάρεν.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Κέρκυρα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
333
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.451 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση