Βότανα και μυρωδικά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Βότανα και μυρωδικά

Από τη γλάστρα στο τραπέζι σας: Καλλιέργεια, συγκομιδή, μαγείρεμα

Marie - Pierre Moine

Jeff Cox

16.42€ -27% 11.99€
Ο πρακτικός οδηγός από τη γλάστρα στο πιάτο για να καλλιεργήσετε και να μαγειρέψετε βότανα με επιτυχία. Ένας φωτογραφικός κατάλογος που περιέχει περισσότερα από 120 μαγειρικά βότανα, με πληροφορίες για τη γεύση, τις ιδανικές συνθήκες καλλιέργειας και τον τρόπο χρήσης τους στη μαγειρική. Εμπνευσμένες προτάσεις φύτευσης σε ζαρντινιέρες και γλάστρες που περιλαμβάνουν μεσογειακά βότανα, βότανα καθημερινής χρήσης και βότανα για σαλάτες. Οδηγίες βήμα προς βήμα για τη φύτευση, καλλιέργεια, συγκομιδή και αποθήκευση της σοδειάς και για τη χρήση της στην παρασκευή φαγητών και ποτών. Πάνω από 60 συνταγές για αρωματικά βούτυρα, λάδια και ξίδια, αρωματικούς πολτούς και μαρινάδες, σαλάτες και ντρέσινγκ.
Χαρά Γιαννακοπούλου

Χαρά Γιαννακοπούλου (Μεταφραστής)

Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1972. Έχει μεταφράσει πολλά βιβλία και έχει γράψει μυθιστορήματα για εφήβους: "Λητώ", (Ελληνικά Γράμματα, 1998), "Η ιστορία μιας ιστορίας", (Ελληνικά Γράμματα, 1999), "Το νησί που ταξιδεύει", (Ελληνικά Γράμματα, 2000) και "Μπλιαχ!" (Ελληνικά Γράμματα, 2005). Επίσης, έχει γράψει τα παραμύθια "Παιχνίδι με το πιάνο", (Ελληνικά Γράμματα, 2007) και "Η απέναντι μοναξιά", (Ελληνικά Γράμματα, 2003), που της χάρισε και το βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Ευαγγελία Θ. Μαυρικάκη (Μεταφραστής)

Η Ευαγγελία Μαυρικάκη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Αποφοίτησε από το Βιολογικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών το 1990 και το 1998 αναγορεύτηκε διδάκτορας από το ίδιο Τμήμα. Είναι μέλος της συγγραφικής ομάδας των νέων σχολικών εγχειριδίων βιολογίας Α΄ και Γ΄ Γυμνασίου (2007-2008). Τα επιστημονικά και ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Αγωγή Υγείας και στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, καθώς και σε θέματα που αφορούν τις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας της Βιολογίας.

Marie - Pierre Moine (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jeff Cox

Jeff Cox (Συγγραφέας)

O Jeff Cox έχει γράψει πάνω από δεκαοχτώ βιβλία γύρω από τη μαγειρική και την κηπουρική, μεταξύ των οποίων το "The Organic Cook΄s Bible", υποψήφιο για το βραβείο του Ιδρύματος James Beard. Είναι σύμβουλος έκδοσης στο περιοδικό "Horticulture" και πρώην υπεύθυνος έκδοσης του περιοδικού "Organic Gardening". Ο Cox ζει στην κομητεία Σονόμα της Καλιφόρνια, κέντρο βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, όπου κάθε εποχή καλλιεργεί πολλά και ποικίλα βότανα.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
192
Διαστάσεις:
20χ16
Βάρος:
0.519 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση