Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Αρχές και στοιχεία της ενόργανης γυμναστικής
(Θεωρία και πράξη: μια πολυεπίπεδη προσέγγιση)
Συγγραφέας:   Σπυρίδων Ι. Καμπιώτης


Αρχές και στοιχεία της ενόργανης γυμναστικής
[...] Το σύγγραμμα ανεξάντλητο σε λεξιλογικό πλούτο παρουσιάζεται σοβαρό και ακμαίο χωρίς φιλάρεσκες εντυπώσεις. Η δομή του βιβλίου ικανοποιεί και τον πιο απαιτητικό μελετητή, αφού αγκαλιάζει το αντικείμενο πολυμερώς και όχι μόνο με πληροφορίες και αναλύσεις τεχνικής πρακτικής εφαρμογής.
Η ιστορική του προσέγγιση και η σύνδεση του με το σήμερα, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια η οποία, για λόγους σκοπιμότητας ίσως και να έχει από κάποιους μελετητές παραποιηθεί.
Οι παιδαγωγικές, ψυχολογικές και κοινωνιολογικές προσεγγίσεις στα διάφορα στάδια της προσχολικής και σχολικής ηλικίας θα βοηθήσουν το σημερινό φοιτητή να κατανοήσει, να ερμηνεύσει και να επιλύσει διδακτικά - μαθησιακά προβλήματα που παρουσιάζονται στην καθημερινή πρακτική του δασκάλου.
Η εμπεριστατωμένη ανάλυση της ορολογίας θεωρώ ότι θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων, που υπάρχουν στο συγκεκριμένο θέμα εδώ και πολλά χρόνια και που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει σε επίπεδο επιτροπών ή και ατομικά πολλούς προγενέστερους μελετητές.
Οι ανατομικοί συσχετισμοί και οι αναλύσεις των κινήσεων - ασκήσεων βοηθούν περισσότερο το φοιτητή να εμπεδώσει την ήδη διδαχθείσα ανατομική θεωρία στο αμφιθέατρο. Με άρτια επιστημονική και διδακτική μαστοριά παρουσιάζει ένα δύσκολο πραγματικά έργο συμβάλλοντας στη βαθύτερη κατάκτηση του.
Το τμήμα της προπονητικής στο βιβλίο του το εξετάζει με βαθιά επιστημονική και τεχνική γνώση, με τεκμηριωμένη ερευνητική αναζήτηση και άποψη ολοκληρωμένη έτσι ώστε να καθιστά το βιβλίο αυτό ως το πιο αξιόλογο του είδους του.
Τέλος, η αναφορά του σε ειδικά θέματα και θεωρητικά πλαίσια που συνδέονται με την Ε.Α.Γ., επιβεβαιώνει την ήδη εκφρασθείσα άποψη μου για τη φιλοσοφική του αναζήτηση και παρουσία στο χώρο της Φυσικής Αγωγής.
[...]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)


Σημείωση: Copyright: 2010 Πρόλογος: Ειρήνη Ανδρεοπούλου

24χ17 εκ., 537 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 796.44 (Γυμναστική)
Άλλα πρόσωπα: Σπυρίδων Ι. Καμπιώτης (Εικονογράφος) , Σπυρίδων Ι. Καμπιώτης (Φωτογράφος) ,
ISBN: 978-960-8410-74-9
ISBN (10ψήφιο): 960-8410-74-6
Βάρος: 0.892 κιλά
Εκδότης: Τελέθριον
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
50.96
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

45.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.