Δυνάμωσε την ψυχή σου
zoom in

Αξίζεις. Αξίζεις, επειδή είσαι πλάσμα του Θεού, δημιούργημά Του. Επειδή ό Θεός σ` αγαπάει καί όλος ό ουρανός ασχολείται μαζί σου, σε φροντίζει καί σου δίνει σημασία. Ακόμα καί αν δε σε πάρει κανένας τηλέφωνο για μια μέρα, ακόμα καί αν δε σου μιλήσει κανείς, έχεις μια φοβερή δυναμική μέσα σου. Είσαι ένα πλάσμα που όμοιό του δεν υπάρχει σ` όλη τη γη. Κανείς δεν είναι σαν κι εσένα, δεν έχει τα γνωρίσματά σου, τα χαρίσματά σου μα καί τα προβλήματά σου. O Χριστός σ` αγαπάει καί σου δίνει σημασία. Θέλει να σε δυναμώσει. Πώς θά γίνει αυτό; Με τα σκαμπανεβάσματα. Τη μια στιγμή νιώθεις πώς έχεις τον Χριστό καί την άλλη Τον χάνεις. Τη μια έρχεται καί την άλλη φεύγει. Όπως ακριβώς ένιωσαν καί οι μαθητές Του μετά την Ανάσταση, όταν περπάταγαν περίλυποι καί χαμένοι στίς σκέψεις τους προς Εμμαούς. Μόλις άρχισαν να νιώθουν την καρδιά τους να φλέγεται κι άρχισαν να καταλαβαίνουν τον Κύριο, Εκείνος έφυγε πάλι μακριά τους. Γιατί; Για να τους κάνει πιο δυνατούς. Τους άφησε μόνο τη γλυκιά γεύση στην ψυχή τους, τη θερμότητα, την πίστη καί τη δύναμη. Να πιστεύουν, ν` αγγίζουν καί να νιώθουν παρόντα τον αόρατο. Να νιώθουν ότι κρατούν Αυτόν που όλο τους φεύγει, αφήνοντας όμως πίσω Του την ευωδία Του, τη γλυκύτητά Του, το ζήλο καί τον πόθο.
O Χριστός θέλει να Τον αγαπάμε, χωρίς όμως να νιώθουμε τη βεβαιότητα ότι Τον κρατούμε. Δε θέλει να μας δώσει σιγουριά, αλλά να μας αφήσει σ` ένα μετέωρο κενό, στο οποίο μπορούμε να κάνουμε τίς ωραιότερες πτήσεις, τα ομορφότερα σχέδια στον ουρανό της αγάπης Του, στο πέλαγος της ζωής, αφημένοι στους κυματισμούς Του. Μπορεί να νομίζεις ότι δεν ξέρεις που πάς μέσα στο πέλαγος. Τότε, Εκείνος σου λέει: `Άσε τον άνεμο, θα σε πάει αυτός`, `Μα δεν έχω πυξίδα. Νιώθω ότι δεν ξέρω τίποτα`, `Αφέσου καί θα βγει κάτι καλό`.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Ανδρέας Κονάνος

Ανδρέας Κονάνος (Συγγραφέας)

Ο π. Ανδρέας Κονάνος γεννήθηκε στο Μόναχο το 1970. Κατάγεται από τα Ιωάννινα, έζησε στο Μόναχο κι απ΄ το 1977 στην Αθήνα. Τελείωσε το κλασικό Λύκειο στο Περιστέρι και σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα. Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος τον χειροτόνησε διάκονο το 1999 και το 2000 Πρεσβύτερο κι Αρχιμανδρίτη. Ανέλαβε στην ενορία του φοιτητικές συναντήσεις, αγρυπνίες, ομιλίες, καθώς και διαλέξεις σε σχολές γονέων και πνευματικά κέντρα της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Το 2006 άρχισε την εκπομπή "Αθέατα Περάσματα" στο Ραδιοφωνικό Σταθμό της Πειραϊκής Εκκλησίας. Αυτό έγινε αφορμή να δεχτεί προσκλήσεις για ομιλίες σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, της Κύπρου και της Αμερικής. Η επαφή του με τα Ιεροσόλυμα, το Άγιον Όρος και με γέροντες εντός κι εκτός αυτού, αποτελούν πηγή δύναμης στη ζωή του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Γαλαξείδι
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
272
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.502 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση