Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εγχειρίδιο γλωσσικής διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας Α΄ ενιαίου λυκείου
Συγγραφέας:   Δημήτρης Δικαίος


Εγχειρίδιο γλωσσικής διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας Α΄ ενιαίου λυκείου
Η επέκταση της διδασκαλίας της αρχαίας ελληνικής γλώσσας στις γυμνασιακές τάξεις έχει διευκολύνει τους μαθητές στην αφομοίωση του λεξιλογικού, γραμματικοσυντακτικού και ιδεολογικού πλούτου της.

Ο μαθητής της Α΄ Λυκείου, αλλά και των άλλων τάξεων, έχει τώρα τη δυνατότητα να μελετήσει αυθεντικότερα αποσπάσματα αρχαίου ελληνικού λόγου, όπως αυτός καταγράφηκε από τους συγγραφείς της εποχής.

Στην προσπάθεια αυτή ο μαθητής έχει χρήσιμο αρωγό τη γνώση της αρχαίας Γραμματικής και του Συντακτικού. Είναι τα κλειδιά που βοηθούν στην αποκωδικοποίηση του θησαυρού της αρχαίας ελληνικής γλώσσας σε όλες τις εκφάνσεις του. Στήριγμα στην προσπάθεια του μαθητή φιλοδοξεί να γίνει το βιβλίο αυτό.

Περιέχει μεταφρασμένα όλα τα κείμενα του σχολικού εγχειριδίου, απαντήσεις στις ασκήσεις της Γραμματικής και του Συντακτικού. Αναλύονται με ακρίβεια και σαφήνεια αλλά και σημαντικό εμπλουτισμό τα γραμματικά και συντακτικά φαινόμενα των διδακτικών ενοτήτων.

Επιπλέον, κάθε διδακτική ενότητα εμπλουτίζεται με πρόσθετο υλικό για την πληρέστερη άσκηση και την καλύτερη δυνατή εμπέδωση των φαινομένων από το μαθητή. Για τη διευκόλυνση του ελέγχου των γνώσεών του δίνονται και οι απαντήσεις των πρόσθετων ασκήσεων. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)

24χ17 εκ., 215 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 480.07 (Ελληνική γλώσσα, Αρχαία - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)), 485.07 (Ελληνική γλώσσα, Αρχαία - Συντακτικό - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση)), 485.07 (Ελληνική γλώσσα, Αρχαία - Γραμματική - Σπουδή και διδασκαλία (Μέση))
Άλλα πρόσωπα: Δημήτρης Γρηγορόπουλος (Επιμελητής)
ISBN: 978-960-8320-22-2
ISBN (10ψήφιο): 960-8320-22-4
Βάρος: 0.429 κιλά
Εκδότης: Έννοια
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
11.10
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.88
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.