Φωνές από μακρυά
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Φωνές από μακρυά

Γιώργου Α. Αθανασόπουλου μεταφράσεις

Συλλογικό έργο

Philippe Jaccottet

Claude Haumont

11.95€ -27% 8.72€
"... Γιατί άραγε οι φωνές τους έρχονται από μακρυά; Ούτε με τον τόπο τους με χωρίζουν οι μεγάλες αποστάσεις -δεν κατάγονται από εξωτικές και μυστηριώδεις χώρες, η Γαλλία, το Βέλγιο και η Ελβετία βρίσκονται κοντά μου (αν και η οποιαδήποτε πολιτισμική διαφορά είναι σίγουρο ότι απομακρύνει τη φωνή)- ούτε χρονικά έζησαν μακριά απ΄ την εποχή μας· είναι όλοι τους παιδιά του εικοστού αιώνα. (Από τον πιο νέο α΄ αυτούς, τον Claude Hammont -γέννηση 1936- απέχω μόλις δέκα χρόνια). Ωστόσο αυτοί πρόλαβαν να ζήσουν κάτι που τους έκανε να μιλήσουν μεσ΄ από τη σιωπή. Και αυτή σιωπή έρχεται από τον θάνατο, τον συσσωρευμένο θάνατο..." (από την εισαγωγή του ανθολόγου και μεταφραστή, "Σιωπηλή ποίηση")

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Philippe Jaccottet

Philippe Jaccottet (Συγγραφέας)

Ο γεννημένος στην Ελβετία Philippe Jaccottet (γεν. 1925), είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς της γαλλικής ποίησης. Ζώντας στη Γαλλία από το 1953, έχει γράψει ποιήματα, πεζά, ημερολογιακά και κριτικά κείμενα. Έχει μεταφράσει προς τα γαλλικά Πλάτωνα, Thomas Mann, Robert Musil αλλά και ποιητικά έργα του Ομήρου και των Hoelderlin, Rilke, Ungaretti, Montale, Gongora και Mandelstam. Έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεία. Τα ποιήματά του κυκλοφορούν, επίσης, μεταφρασμένα στα αγγλικά, από τις εκδόσεις Penguin, επιμελημένα από τον ποιητή Derek Mahon.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Claude Haumont

Claude Haumont (Συγγραφέας)

Βέλγος υπερρεαλιστής ζωγράφος, ποιητής και δοκιμιογράφος (Jemappes, 1936). Σπούδασε ιατρική και ψυχολογία στα πανεπιστήμια της Λιέγης, των Βρυξελλών και της Γενεύης. Συνεργάστηκε με τις επιθεωρήσεις τέχνης "Le Spantole", "Marginales", "Le Thyrse", "Conjonctures", "Inedit", καθώς και με τη "Levres Nues" του Marcel Marien, και διετέλεσε μέλος της συντακτικής ομάδας των εκδόσεων Marabout. Ασχολήθηκε με την ίδια ζέση και προσήλωση με τη ζωγραφική (με μια υδατογραφία επεξεργασμένη με πληθώρα τρόπων και μέσων), όσο και με την ποίηση, όπου οι αρχικές συμβολιστικές και υπερρεαλιστικές του επιδράσεις εξελίχθηκαν σε ένα πιο προσωπικό ύφος. Το 1965 έγινε μέλος της ένωσης "Les Artistes de Thudinie". Τα τρία "αμιγώς" ποιητικά του βιβλία κυκλοφόρησαν από τις εκδόσεις Le Daily-Bul. Το βιβλίο του "Le Hors venu", 1993, τιμήθηκε με το βραβείο Prix Hainuyer de Litterature Francaise Charles Plisnier .
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Eugene Guillevic (Συγγραφέας)

Γάλλος ποιητής (1907-1997), φίλος του Paul Eluard και του Jean Follain, που το 1944 προσχώρησε στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Μεταξύ 1926-1967 υπηρέτησε στη γαλλική δημόσια διοίκηση, ασχολούμενος με διάφορα θέματα όπως οι φορολογικές διαφορές, η ανοικοδόμηση, η βορειοαφρικανική οικονομία και η χωροταξία.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Jean Follain (Συγγραφέας)

Γάλλος ποιητής (Canisy, 1903 - Παρίσι, 1971).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Baptiste - Marrey (Συγγραφέας)

Γάλλος συγγραφέας και ποιητής (γεν. Παρίσι, 1926).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Α. Αθανασόπουλος (Μεταφραστής)


Γεώργιος Α. Αθανασόπουλος (Επιμέλεια)


Γεώργιος Α. Αθανασόπουλος (Ανθολόγος)


Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
155
Διαστάσεις:
20χ12
Βάρος:
0.207 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση