Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Matrix Tests
(Για υποψηφίους στρατιωτικών σχολών - ΕΛ.ΑΣ. και για εξετάσεις οργανισμών)

Matrix Tests
Με τον όρο "Μatrix test" εννούμε την ποικιλία των tests σχημάτων που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο των ικανοτήτων ενός ατόμου και δίνονται στις εξετάσεις διαφόρων σχολών κυρίως του εξωτερικού. Το βιβλίο αυτό δεν περιορίσθηκε στα αυστηρά χαρακτηριζόμενα "Μatrix test", αλλά επεκτάθηκε σ΄ όλες τις μορφές tests σχημάτων, ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη πληρότητα.

Πολλοί θεωρούν ότι τα τεστ αυτά δε διδάσκονται και γι΄ αυτό αποτελούν μια κατά κάποιο τρόπο, απόλυτη μέθοδο μέτρησης ορισμένων ικανοτήτων του ατόμου.

Στο βιβλίο αυτό προσπάθησα να ξεφύγω λίγο από τον κανόνα του "δεν διδάσκονται" και κάνω μια προσπάθεια να γνωστοποιήσω όλα τα τεχνάσματα που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει για να απαντήσει σ΄ όλο το δυνατό περισσότερα testes στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Για να γίνει πιο εύκολη η όλη εργασία, χώρισα όλα τα υπάρχοντα είδη σε κατηγορίες ανάλογα με το είδος της ικανότητας που μετριέται και προσπάθησα σε κάθε κατηγορία να δώσω παραδείγματα περιγράφοντας τον τρόπο σκέψης και τα χρησιμοποιούμενα τεχνάσματα.

Στο τέλος κάθε κεφαλαίου τοποθέτησα tests για λύση και σε ξεχωριστά κεφάλαια έβαλα τα θέματα που δόθηκαν στις Στρατιωτικές Σχολές στην Ελλάδα, σε σχολές του Εξωτερικού (π.χ. στις Ιατρικές Σχολές Γερμανίας χρησιμοποιούνται ως συμπληρωματική μέθοδος επιλογής υποψηφίων.

Τέλος σε χωριστό κεφάλαιο τοποθέτησα μερικά ειδικά testes για τη μέτρηση του δείκτη νοημοσύνης (ΙQ) με αυτομέτρηση.

Πιστεύω ότι το βιβλίο αυτό συμπληρώνει ένα κενό στον Ελληνικό και Κυπριακό χώρο, γι΄ αυτό θεώρησα απαραίτητη την εκδοσή του.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

24χ17 εκ., 334 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 150.287 (Ψυχολογία - Τεστ), 150.151 95 (Ψυχομετρία)
ISBN: 978-960-86317-9-3
ISBN (10ψήφιο): 960-86317-9-3
Βάρος: 0.575 κιλά
Εκδότης: Ροή
Έτος Κυκλοφορίας: 2003
Γράψε τη δική σου κριτική
18.12
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.13
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.