Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Καρτεσιανοί τανυστές
Συγγραφέας:   Νίκος Αράβας


Καρτεσιανοί τανυστές
Το παρόν βιβλίο απευθύνεται τόσο σε προπτυχιακούς φοιτητές του Πολυτεχνείου και των θετικών επιστημών, οι οποίοι θα χρειαστεί πιθανόν να μελετήσουν μέρος μόνον του βιβλίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τα μαθήματα της Μηχανικής, όσο και σε μεταπτυχιακούς φοιτητές. Συγκεκριμένα, τα κεφάλαια 1 και 3 και μέρος των κεφαλαίων 2 και 4 (2.1 έως 2.2.3, και 4.1 έως 4.3) απευθύνονται κυρίως σε προπτυχιακούς φοιτητές. Καλύπτουν τις βασικές αρχές της θεωρίας των καρτεσιανών τανυστών, δηλαδή το συμβολισμό με δείκτες και τη σύμβαση αθροίσεως, στοιχεία θεωρίας πινάκων και τις ορίζουσες, τον ορισμό των καρτεσιανών τανυστών και τους αντίστοιχους μετασχηματισμούς με αλλαγή συστήματος συντεταγμένων, τις βασικές αρχές του ιδιοπροβλήματος συμμετρικών τανυστών, και τους τανυστές των ροπών αδρανείας. Η προαναφερθείσα ύλη είναι χρήσιμη για τα μαθήματα της Δυναμικής, της Μηχανικής των Υλικών, των Φαινομένων Μεταφοράς και της Ρευστομηχανικής.
Το δεύτερο μέρος των κεφαλαίων 2 και 4 και τα κεφάλαια 5, 6 και 7 απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε μεταπτυχιακούς φοιτητές και καλύπτουν τη συστηματική μελέτη των τανυστών περιστροφής, τους ισότροπους τανυστές, την πολική παραγοντοποίηση τανυστών δευτέρας τάξεως και τις βασικές αρχές του τανυστικού λογισμού. Τα θέματα αυτά κρίνονται ιδιαιτέρως χρήσιμα για την εμβάθυνση σε μεταπτυχιακό επίπεδο στα θέματα της Δυναμικής, της Μηχανικής των Συνεχών Μέσων, της Ρευστομηχανικής και της Υπολογιστικής Μηχανικής.

24χ17 εκ., 234 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Βόλος
Ταξινόμιση DDC: 510.07 (Μαθηματικά - Σπουδή και διδασκαλία (Ανώτατη))
ISBN: 978-960-8029-34-7
ISBN (10ψήφιο): 960-8029-34-1
Βάρος: 0.498 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2005
Γράψε τη δική σου κριτική
20.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.80
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.