Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Μικροοικονομική
(Θεωρία και ανάλυση)

Μικροοικονομική
Σκοπός της παρούσας έκδοσης "Μικροοικονομική: Θεωρία και ανάλυση" είναι η εισαγωγή του αναγνώστη στις βασικές αρχές και έννοιες της μικροοικονομικής θεωρίας, καθώς και η κατανόηση της εφαρμογής των εργαλείων ανάλυσης, η οποία επιτυγχάνεται με την υιοθέτηση εμπειρικών παραδειγμάτων. Κεντρικό συστατικό του βιβλίου "Μικροοικονομική: Θεωρία και ανάλυση", αποτελεί η παρουσίαση και ανάλυση των παραδοσιακών νεοκλασικών υποδειγμάτων της μικροοικονομικής θεωρίας, όπως της συμπεριφοράς του καταναλωτή και της επιχείρησης, καθώς και των μορφών οργάνωσης των αγορών. Επιπρόσθετα, το παρόν εκπαιδευτικό εγχειρίδιο περιλαμβάνει ειδικά θέματα, όπως αυτό της θεωρίας παιγνίων.

Μετά την εισαγωγή, στο κεφάλαιο 2 του βιβλίου "Μικροοικονομική: Θεωρία και ανάλυση" καταγράφεται και αναλύεται η συμπεριφορά του καταναλωτή και η διαδικασία με την οποία αυτός καταλήγει στις επιλογές του. Κατόπιν, στο κεφάλαιο 3 εξετάζεται ο τρόπος προσδιορισμού της ζήτησης του καταναλωτή βάσει των τιμών των αγαθών και του εισοδήματος. Στο κεφάλαιο 4 του εγχειριδίου"Μικροοικονομική: Θεωρία και ανάλυση" δίδεται έμφαση στον προσδιορισμό και στο ρόλο της τεχνολογίας παραγωγής. Στο κεφάλαιο 5 αναλύεται το κόστος παραγωγής μιας επιχείρησης. Στο πλαίσιο αυτό, διακρίνονται μεταξύ των διαφόρων ειδών κόστους, η ελαχιστοποίηση του κόστους και οι καμπύλες κόστους τόσο στη μακροχρόνια όσο και στη βραχυχρόνια περίοδο.

Περαιτέρω, στο κεφάλαιο 6 του βιβλίου "Μικροοικονομική: Θεωρία και ανάλυση" εξετάζεται η διαδικασία με την οποία μία επιχείρηση επιλέγει την ποσότητα παραγωγής που μεγιστοποιεί τα κέρδη της. Εδώ, η προσοχή επικεντρώνεται στη διερεύνηση των αγορών που χαρακτηρίζονται από συνθήκες τέλειου ανταγωνισμού. Στο κεφάλαιο 7 αναλύεται ο τρόπος με τον οποίο προσδιορίζεται η τιμή και η παραγωγή μιας μονοπωλιακής επιχείρησης. Στο κεφάλαιο 8 αναλύονται δύο επιπλέον μορφές αγορών: o μονοπωλιακός ανταγωνισμός και το μονοψώνιο. Τέλος, στο κεφάλαιο 9 εξετάζεται η περίπτωση του ολιγοπωλίου και αναλύονται βασικές έννοιες της θεωρίας παιγνίων.

288 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Οικονομική Βιβλιοθήκη
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 338.5 (Μικροοικονομική)
ISBN: 978-960-272-826-0
ISBN (10ψήφιο): 960-272-826-4
Βάρος: 0.288 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

25.50
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Θεοδόσιος Παλάσκας είναι καθηγητής του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής Έρευνας στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ). Έχει διατελέσει Fellow στο St. Peter College, Institute of Economics and Statistics and International Center του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και από το 1996 του Harriss & Manchester College. Έχει εργαστεί ως σύμβουλος στη World Bank, στο UNCTΑD του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, USAID, στην Ευρωπαϊκή Ένωση κ.ά. Το πεδίο των ερευνητικών του ενδιαφερόντων περιλαμβάνει οικονομικά της ανάπτυξης, οικονομική ανάλυση και εφαρμοσμένη οικονομετρία.

Ο Χρυσόστομος Στοφόρος είναι λέκτορας του Τμήματος Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΤΟΠΑ) του Παντείου Πανεπιστημίου. Έχει διατελέσει μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ερευνητής στο Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται σε θέματα αγροτικής πολιτικής, μικροοικονομικής ανάλυσης και εφαρμοσμένης οικονομετρίας.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.