Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ζήσε ξανά σαν παιδί
(Αξίζει να το ζεις)

Ζήσε ξανά σαν παιδί
Μία από τις πλέον χαρακτηριστικές φράσεις του Ιερού Ευαγγελίου, είναι και η ακόλουθη παραγγελία του Κυρίου μας: "γίνεσθε ως τα παιδία- των γαρ τοιούτων εστίν η Βασιλεία των ουρανών". Δηλαδή: "να γίνετε σαν τα παιδιά, διότι σε τέτοιους ανθρώπους ανήκει η Βασιλεία των ουρανών".
Αυτή η τόσο μικρή και συνοπτική φράσις, κρύπτει την μεγαλύτερα και πλέον σημαντικήν αλήθειαν της ζωής ημών και εκφράζει την πλέον δυνατήν και απτήν πραγματικότητα, που χαρακτηρίζει την ταυτότητα όλων μας, ως λογικών όντων και έμψυχων δημιουργημάτων του Θεού.
Δια να κατορθώση κάποιος να εκφράζεται ως παιδί και να μένη παιδί, όχι προσποιητά, αλλά με την γνησιότητα και την αυθεντικότητα της αληθείας και με την σφραγίδα της εν Θεώ μαρτυρίας ταύτης, πρέπει να γένη πρώτον "πράος και ταπεινός τη καρδία".
Ο Κύριος παραγγέλει δια των λόγων Του και διδάσκει εμπράκτως δια του παραδείγματός Του, αυτήν την πραότητα και την εις βάθος ταπείνωσιν, ειπών: "μάθετε απ΄ εμού, ό,τι πράος ειμί και ταπεινός τη καρδία και ευρήσετε ανάπαυσιν ταις ψυχαίς ημών». Διότι όποιος μάθει αυτήν την γνησιότητα της πολιτείας, όποιος μαθητεύσει εις την πραότητα και την ταπείνωσιν της καρδίας και αριστεύσει εις αυτάς, αυτός είναι πράγματι και μόνιμα αναπαυμένος και ειρηνικός.
[...]
(από το προοίμιον του βιβλίου)


Σημείωση: Προοίμιον: Ισιδώρα Μοναχή, Καθηγουμένη

24χ17 εκ., 199 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 080 (Δοκίμια), 080 (Αποφθέγματα)
ISBN: 978-960-93-0448-1
ISBN (10ψήφιο): 960-93-0448-6
Βάρος: 0.427 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
10.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

9.00
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.