Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η σχιζοφρένεια
(100 χρόνια για να κατανοήσουμε)
Συγγραφέας:   Jean Garrabe


Η σχιζοφρένεια
Τον όρο σχιζοφρένεια έπλασε ο Οϊγκέν Μπλόυλερ (Eugen Bleuler), γράφοντας για την ομάδα των σχιζοφρενειώv σε σύγγραμμα ψυχιατρικής που εκδόθηκε το 1911 στη Ζυρίχη. Έχουν περάσει 100 χρόνια από τότε κι όσα αυτός ο όρος - έννοια σημαίνει μας τα εξιστορεί ο Ζαν Γκαρραμπέ στο βιβλίο του "Η σχιζοφρένεια: 100 χρόνια για να κατανοήσουμε, συναρτώντας τα με το επιστημονικό, πολιτισμικό, συνάμα δε φιλοσοφικό, κοινωνικοπολιτικό, θρησκευτικό και καλλιτεχνικό πλαίσιο που διαμορφωνόταν στα χρόνια αυτά, επηρεάζοντάς την.
Μέσα από τις σελίδες μπορεί κανείς να κατανοήσει τις παλαιότερες και τις σύγχρονες θεωρίες που επιχειρούν να εξηγήσουν τη γένεση της ομάδας των ψυχώσεων που καλύπτει η νοσολογική έννοια της σχιζοφρένειας, τις πρώτες θεραπευτικές μεθόδους και όσες χρησιμοποιούνται σήμερα και, τέλος, τις στάσεις της κοινωνίας απέναντι στους πάσχοντες. Τα ζητήματα αυτά αφορούν όχι μόνο τους ειδικούς αλλά και τους ίδιους τους αρρώστους, τις οικογένειές τους, όπως και κάθε πολίτη που θέλει να γνωρίσει. Ο συγγραφέας έχει επίγνωση των αλλαγών στις θεωρίες, τις πρακτικές και, φυσικά, τις ορολογίες. Υπάρχει ήδη έκδηλος προβληματισμός για την εγκατάλειψη του όρου. Οι σχετικές συζητήσεις εντείνονται στο πλαίσιο των σύγχρονων νοσογραφικών προβληματισμών και ενισχύονται από τις πολιτικές που στοχεύουν στην καταπολέμηση του στίγματος της νόσου.


Σημείωση: Πρόλογος: Δημήτρης Ν. Πλουμπίδης, Θανάσης Καράβατος.

24χ17 εκ., 280 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Μ-Συνάψεις
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 616.898 2 (Σχιζοφρένεια)
Άλλα πρόσωπα: Άννυ Σπυράκου (Μεταφραστής) , Κώστας Πόταγας (Μεταφραστής) , Κώστας Πόταγας (Υπεύθυνος Σειράς) , Δημήτρης Ν. Πλουμπίδης (Επιμελητής) , Δημήτρης Ν. Πλουμπίδης (Υπεύθυνος Σειράς) , Αθανάσιος Καράβατος (Επιμελητής) , Αθανάσιος Καράβατος (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-6723-16-2
ISBN (10ψήφιο): 960-6723-16-Χ
Βάρος: 0.61 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
30.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

26.70
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Ζαν Γκαρραμπέ είναι ψυχίατρος. Υπήρξε για πολλά χρόνια διευθυντής του Ινστιτούτου Marcel Riviere, εξειδικευμένου ψυχιατρικού κέντρου που ανήκει στον Οργανισμό Υγείας και Πρόνοιας των Εκπαιδευτικών της Γαλλίας (MGEN). Εδώ και πολλά χρόνια είναι Γενικός Γραμματέας της επιστημονικής εταιρίας Evolution Psychiatrique (μέλους της Παγκόσμιας Ψυχιατρικής Εταιρίας), που εκδίδει από το 1926 το ομώνυμο περιοδικό.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.