Ανακυκλωμένη μουσική
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ανακυκλωμένη μουσική

Μουσικά όργανα από μικρές συσκευασίες: Φωτογραφημένες οδηγίες κατασκευής: Τεχνικές παιξίματος: Εκπαιδευτική αξιοποίηση: Εγκυκλοπαιδικές γνώσεις

Δημήτρης Σαρρής

15.00€ -10% 13.50€
Η χειροτεχνία συνδεόταν πάντα με κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητας. Από την παρασκευή της τροφής ως την κατασκευή του μουσικού οργάνου, ο άνθρωπος μπόρεσε να απολαύσει τα έργα της δικής του νόησης, των δικών του χεριών. Σήμερα η δυνατότητα αυτή δεν αλλάζει, μεταλλάσσεται. Καινούργια υλικά και τεχνικές, καινούργιες δυνατότητες για δημιουργία και εκπαίδευση αναδεικνύονται. Η "ανακυκλωμένη μουσική" είναι μια μεθοδική και περιεκτική καταγραφή ιδεών και υλικών για να κατασκευάσετε ευχάριστα τα δικά σας μουσικά όργανα. Χρησιμοποιεί μικρές συσκευασίες από τα προϊόντα που καταναλώνουμε καθημερινά. Εφαρμόστηκε σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, όλες τις ηλικίες, σε πολλές ειδικότητες αλλά και το χώρο της ειδικής αγωγής. Περιέχει πλήρως φωτογραφημένες οδηγίες κατασκευής, με προτάσεις για τεχνικές παιξίματος, με όλες τις απαραίτητες γνώσεις που θα σας εισάγουν σε μουσικές και όργανα από όλο τον κόσμο. Απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, μικρό ή μεγάλο που θέλει να εκφραστεί με τη μουσική και να ανακαλύψει τον κόσμο των ήχων μέσα από το δικό του αυτοσχέδιο εργαστήριο.
Δημήτρης Σαρρής

Δημήτρης Σαρρής (Συγγραφέας)

Ο Δημήτρης Σαρρής είναι Εκπαιδευτικός (ΠΕ89, ΠΕ80) και Υπεύθυνος του Εργαστηρίου Βιωματικής Εκπαίδευσης (http://edulab.sch.gr) Διεύθυνσης Π.Ε. Μεσσηνίας και του "Μουσείου Γραμματισμού" (http://literacy.sch.gr). Έχει διδακτικό έργο στην Πρωτοβάθμια (Ειδική και Γενική Αγωγή) και τη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Ε.Κ.Π.Α., Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθήνας, ΤΕΙ Ηπείρου) και ερευνητικό έργο προσανατολισμένο στον Ήχο, την Εκπαίδευση και την Τεχνολογία με έμφαση στη Βιωματική Εκπαίδευση. Το έργο του αποτυπώνεται σε πολλές σχετικές δημοσιεύσεις και εκδόσεις (βιβλία, επιστημονικά άρθρα, άρθρα στον περιοδικό Τύπο, κ. α.) τα οποία ως επί των πλείστων βρίσκει ο αναγνώστης ελεύθερα στο διαδίκτυο καθώς και σε πολλές δημιουργικές εθελοντικές επιστημονικές δραστηριότητες (μέλος συντακτικής επιτροπής επιστημονικών περιοδικών, οργανωτικών συνεδριακών επιτροπών, επιστημονικών επιτροπών, επιμορφωτικών επιτροπών και επιστημονικών διαδικτυακών πρότζεκτ κ.α.). Είναι υπεύθυνος συντονισμού στη συντονιστική επιτροπή στο Εθνικό Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης "Ήχος: Περιβάλλον, Άνθρωπος, Πολιτισμός" (http://sound.sch.gr). Η ερευνητική και διδακτική του πορεία στην Εκπαίδευση για τη Μουσική και τον Ήχο συμπυκνώνεται στο έργο "Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Ήχου - Soundlab" (http://domatio.gr) και την "Ομάδα Μεταήχων" (http://metasound.gr).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
64
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.329 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση