Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Ανακυκλωμένη μουσική
(Μουσικά όργανα από μικρές συσκευασίες: Φωτογραφημένες οδηγίες κατασκευής: Τεχνικές παιξίματος: Εκπαιδευτική αξιοποίηση: Εγκυκλοπαιδικές γνώσεις)

Ανακυκλωμένη μουσική
Η χειροτεχνία συνδεόταν πάντα με κάθε δραστηριότητα της καθημερινότητας. Από την παρασκευή της τροφής ως την κατασκευή του μουσικού οργάνου, ο άνθρωπος μπόρεσε να απολαύσει τα έργα της δικής του νόησης, των δικών του χεριών. Σήμερα η δυνατότητα αυτή δεν αλλάζει, μεταλλάσσεται. Καινούργια υλικά και τεχνικές, καινούργιες δυνατότητες για δημιουργία και εκπαίδευση αναδεικνύονται.

Η "ανακυκλωμένη μουσική" είναι μια μεθοδική και περιεκτική καταγραφή ιδεών και υλικών για να κατασκευάσετε ευχάριστα τα δικά σας μουσικά όργανα. Χρησιμοποιεί μικρές συσκευασίες από τα προϊόντα που καταναλώνουμε καθημερινά. Εφαρμόστηκε σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, όλες τις ηλικίες, σε πολλές ειδικότητες αλλά και το χώρο της ειδικής αγωγής.

Περιέχει πλήρως φωτογραφημένες οδηγίες κατασκευής, με προτάσεις για τεχνικές παιξίματος, με όλες τις απαραίτητες γνώσεις που θα σας εισάγουν σε μουσικές και όργανα από όλο τον κόσμο.
Απευθύνεται σε κάθε ενδιαφερόμενο, μικρό ή μεγάλο που θέλει να εκφραστεί με τη μουσική και να ανακαλύψει τον κόσμο των ήχων μέσα από το δικό του αυτοσχέδιο εργαστήριο.

24χ17 εκ., 64 σελίδες
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Εκπαιδευτικό Εργαστήριο Ήχου
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 784 (Μουσικά όργανα), 363.728 2 (Ανακύκλωση)
ISBN: 978-960-6685-42-2
ISBN (10ψήφιο): 960-6685-42-Χ
Βάρος: 0.329 κιλά
Εκδότης: Fagotto
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
15.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

13.35
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Σαρρής, Δημήτρης, μουσικολόγος
Ο Δημήτρης Σαρρής σπούδασε Μουσική (Π.Κ. Δ. Περιστερίου 1988), Ανώτερα Θεωρητικά Μουσικής (Εθνικό Ωδείο, Ωδείο Αμφιθέας 1998), Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΤΕΙ-Α 1997), Επικοινωνία και ΜΜΕ (Πάντειο 2000), Μεταπτυχιακές σπουδές στον Πολιτισμό (Πάντειο 2004). Έχει διδακτικό έργο στο ΤΕΙ Ηπείρου (υπεύθυνος του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Πολιτισμού), στο Πάντειο Πανεπιστήμιο (Εργαστήριο Πολιτισμού - Μουσική) και στο ΤΕΑΠΗ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει συνεπιμεληθεί εκδόσεις έντυπες και ηλεκτρονικές και έχει παρουσιάσει αρθρογραφία, ανακοινώσεις, δημοσιεύσεις και εισηγήσεις σε θέματα Μουσικής, Επικοινωνίας, Κουλτούρας και Τεχνολογίας. Είναι δημιουργός πολλών σχετικών project και ερευνητικών δημιουργημάτων για την εκπαίδευση και τον πολιτισμό (Ενδεικτικά: καλλιΤεχνούπολη (ΠΟ.ΚΕ. ΕΛ.ΤΑ), Πολιτισμικό Διοικείν (ΤΕΙ Ηπείρου), Μουσείο Αυτοσχέδιων Μουσικών Οργάνων (Μαθητιάδα Πρώτης Σερρών), Μουσείο Πληροφορικής Κουλτούρας (ΤΕΙ Ηπείρου)). Έχει αναπτύξει διδακτικές μεθοδολογίες και εποπτικά μέσα για την εκπαίδευση (Ενδεικτικά: "Ψηφιακός Άβακας" (ΤΕΙ Ηπείρου), "Ομορrυθμία", "Kindersound" και τα "Εργαστήρια Μεταήχων"). Από το 2007 αναπτύσσει το project της "Ομάδας Μεταήχων" (http://metasound.gr) ένα πολυδιάστατο ερευνητικό, διδακτικό και δημιουργικό project, εστιασμένο στον ήχο και την κουλτούρα. Αρχισυντάκτης του ηλεκτρονικού περιοδικού "Μνημοσύνη" (Πάντειο Πανεπιστήμιο 2003-5), συντάκτης του ηλεκτρονικού περιοδικού "Lapsus Linguae" (Πάντειο Πανεπιστήμιο 1999-2003), αρχισυντάκτης του περιοδικού "Ανταπόκριση" (Πολιτιστικό Κέντρο ΕΛ.ΤΑ. 2002-3), μέλος της συντακτικής ομάδας του επιστημονικού περιοδικού "Μουσική σε Πρώτη Βαθμίδα" (2005-2007) και αρθρογράφος στα Περιοδικά "RAM" (1999), "Μuzine" (2009), "Παράθυρο στην Εκπαίδευση του Παιδιού", "Παράθυρο Junior", "Bookmarks", "Πολύτονον". Βιβλιοκριτικές του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά "Μουσική σε Πρώτη Βαθμίδα" και "Bookmarks" (στήλη "βιβλιόφωνο"). Η προσωπική του σελίδα στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο βρίσκεται στο "http://users.sch.gr/dsarris".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.