Στιγμιότυπα από την εποχή των Πατέρων
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Στιγμιότυπα από την εποχή των Πατέρων

Ηλίας Α. Βουλγαράκης

7.65€ -27% 5.58€

Τα στιγμιότυπα από την εποχή των Πατέρων αφορούν κυρίως άγνωστα περιστατικά από τη ζωή και τη συμπεριφορά, τόσο των εκκλησιαστικών προσώπων, όσο και του λαού. Επειδή πολλά από τα ανέκδοτα διακρίνονται από κάποια ιδιαιτερότητα και πρωτοτυπία, προσφέρουν στον αναγνώστη τους την ευκαιρία για μιά ευχάριστη και ενδιαφέρουσα απασχόληση, ενώ ταυτόχρονα του παρουσιάζουν μία νέα διάσταση στην ιστορία της τότε εποχής.

Επιπλέον είναι χρήσιμα σε όσους διδάσκουν, ή με οποιονδήποτε τρόπο αναφέρονται στην εποχή των Πατέρων, όπως στους καθηγητές της μέσης και της στοιχειώδους εκπαίδευσης, στους κατηχητές, στους ομιλητές σε εκκλησιαστικά ακροατήρια, και σε κάθε ενδιαφερόμενο. Η από μέρους τους χρησιμοποιήση των κατάλληλων ανεκδότων μπορεί να συμβάλλει, ώστε ο λόγος τους να είναι πιο ζωντανός και πιο αποτελεσματικός.

Ηλίας Α. Βουλγαράκης

Ηλίας Α. Βουλγαράκης (Συγγραφέας)

Ο Ηλίας Βουλγαράκης γεννήθηκε στην Πάτρα το 1927. Σπούδασε Θεολογία στην Αθήνα, στο Munster της Γερμανίας και στη Lille της Γαλλίας, όπου πήρε επίσης μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Κοινωνιολογία και τα Παιδαγωγικά. Ειδικεύθηκε στην Ιεραποστολική ανοίγοντας νέους ορίζοντες στην ελληνική θεολογική σκέψη. Ως καθηγητής αργότερα στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας διακόνησε την επιστημονική έρευνα και τη ζωντανή θεολογία μέχρι τέλους. Οι έρευνές του στο χώρο της βυζαντινής και ιδιαίτερα πατερικής γραμματείας είναι μοναδικές σε βάθος, έκταση και πρωτοτυπία. Ο Ηλίας Βουλγαράκης απεδήμησε στις 9/11/1999.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
157
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.245 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση