Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η χρήση των νευρωνικών μοντέλων για την κατανόηση της δομής και λειτουργίας του εγκεφάλου
Συγγραφέας:   Φ. Α. Άννινος


Η χρήση των νευρωνικών μοντέλων για την κατανόηση της δομής και λειτουργίας του εγκεφάλου
Αυτό το βιβλίο αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος δίνουμε σταυς φοιτητές των βιολογικών και ιατρικών επιστημών μια γενική εισαγωγή για τον εγκέφαλο και τις θεωρητικές βάσεις που μας επιτρέπουν να μελετήσουμε την σχέση μεταξύ της δομής και λειτουργίας του χρησιμοποιώντας νευρωνικά μοντέλα που βασίζονται σε γνωστές έννοιες από τη Νευροφυσιολογία.
Στο δεύτερο μέρος παρουσιάζουμε μια άλλη μέθοδο μελέτης ανεξάρτητη από την πρώτη που αναφέραμε προηγουμένως που βασίζεται στη μέθοδο προσομοίωσης με τεχνικές ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη μελέτη της δυναμικής των νευρωνικών συστημάτων. Όπως θα διαπιστώσουμε με την περιγραφή αυτών των μεθόδων η αναλυτική και η μέθοδος προσομοίωσης είναι δύο συμπληρωματικές μέθοδοι που βοηθούν τους ερευνητές που εργάζονται σε αυτό το πεδίο να εμβαθύνουν περισσότερο και να μπορέσουν να διαπιστώσουν πιο καθαρά πως εργάζεται ο εγκέφαλος και πως επιτελεί το δύσκολο έργο του.
Έτσι πιστεύουμε ότι αυτό το βιβλίο θα προσφέρει γνώσεις και κίνητρα για νέους ερευνητές που ακόμη χρειάζεται για να μελετηθεί το μυστήριο που κρύβει μέσα του αυτό το γκρίζο κουτί που ονομάζεται εγκέφαλος.
Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στο τεχνικό μου κ. Γ. Χαραλαμπίδη και στον υπ. Διδάκτορα κ. Π. Αντωνίου για την επιμέλεια και την επεξεργασία των διαγραμμάτων και την καλύτερη παρουσίαση αυτού του συγγράμματος. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τη σύζυγο μου για την ηθική συμπαράσταση και την κόρη μου για την διόρθωση αυτού του βιβλίου.

24χ17 εκ., 206 σελίδες
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 612.82 (Εγκέφαλος)
ISBN: 978-960-394-664-9
ISBN (10ψήφιο): 960-394-664-8
Βάρος: 0.526 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2010
Γράψε τη δική σου κριτική
65.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

59.15
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.