Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Γνωστική θεραπεία της σχιζοφρένειας
Συγγραφείς:   David Kingdom, Douglas Turkington,


Offer
Για μεγάλο χρονικό διάστημα οι επαγγελματίες ψυχικής υγείας έβλεπαν τη σχιζοφρένεια ως μια διαταραχή που δεν ανταποκρινόταν σε καμία άλλη θεραπεία εκτός από τη φαρμακευτική αγωγή. Τις τελευταίες δεκαετίες αυτό αποδείχτηκε πως δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που έχουν σχιζοφρένεια μπορούν να ωφεληθούν από διάφορες ψυχοκοινωνικές θεραπείες, όπως είναι η εκπαίδευση στις κοινωνικές δεξιότητες, τα συμβολικά προγράμματα οικονομίας, η ψυχοεκπαίδευση κ.ά.

Το βιβλίο αυτό, στηριγμένο σε νέα εμπειρικά δεδομένα, παρουσιάζει μια από τις νεότερες ψυχοκοινωνικές παρεμβάσεις στη σχιζοφρένεια: τη γνωστική θεραπεία. Η γνωστική θεραπεία επιτρέπει στον θεραπευτή να οργανώσει ένα εξατομικευμένο θεραπευτικό πλαίσιο και να εστιάσει στα συμπτώματα που δυσχεραίνουν την καθημερινή ζωή των ατόμων με σχιζοφρένεια.

Το βιβλίο καταρρίπτει την άποψη ότι οι άνθρωποι με σχιζοφρένεια δεν επικοινωνούν εύκολα, ενώ προτείνει μεθόδους για την αύξηση της πρωτοβουλίας, για την αποφυγή υποτροπής κ.ά. Περιγράφονται με λεπτομέρειες όχι μόνο οι παρεμβάσεις της θεραπείας αλλά και οι εννοιολογικές βάσεις στις οποίες στηρίζονται οι παρεμβάσεις αυτές. Με τα εργαλεία που προσφέρει το βιβλίο, ο θεραπευτής θα μπορέσει να αναπτύξει μια σταθερή, ευεργετική σχέση με τον θεραπευόμενο, βοηθώντας τον να μειώσει το άγχος του και να γίνει πιο λειτουργικός.

24χ17 εκ., 340 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ψυχιατρική / Ψυχοθεραπεία
Ονομασία υποσειράς: Βιβλιοθήκη της Ψυχοθεραπείας
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 615.8 (Θεραπείες), 616.898 2 (Σχιζοφρένεια)
Άλλα πρόσωπα: Γρηγόρης Σίμος (Επιμελητής) , Γρηγόρης Σίμος (Υπεύθυνος Σειράς) , Αλεξάνδρα Πενταράκη (Μεταφραστής) ,
ISBN: 978-960-16-3383-1
ISBN (10ψήφιο): 960-16-3383-9
Βάρος: 0.636 κιλά
Εκδότης: Πατάκη
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
25.38
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

17.51
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Turkington, Douglas
O Douglas Turkington, MD, είναι ψυχίατρος διασυνδετικής ψυχιατρικής και εργάζεται στο Βασιλικό Βικτοριανό Θεραπευτήριο στο Newcastle-upon-Tyne, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι επίσης Λέκτορας στη Σχολή Νευρολογίας, Νευροεπιστήμης και Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου του Νewcastle-upon-Tune. Ο Δρ. Τurkington είναι ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας της Γνωστικής Θεραπείας και έχει μιλήσει και έχει κάνει σεμινάρια πάνω στο θέμα της γνωστικής-συμπεριφορικής θεραπείας (ΓΣΘ) της σχιζοφρένειας τα τελευταία 15 έτη. Συνεχίζει να συνεργάζεται με τους γνωστικούς θεραπευτές του Κέντρου Γνωστικής Θεραπείας του Νewcastrle της ανάπτυξης και εξέταση νέων προσεγγίσεων των ψυχωσικών συμπτωμάτων. Ο ίδιος έχει διαχειριστεί ως μάναντζερ μια σημαντική πραγματική μελέτη για την εφαρμογή της ΓΣΘ από ψυχιατρικές νοσοκόμες στους σχιζοφρενείς ασθενείς μέσα στην κοινότητα. Τα άλλα σημαντικά ερευνητικά ενδιαφέροντα του Δρ. Τurkington περιλαμβάνουν την ευαλωτότητα των σχημάτων και το περιεχόμενο του ψυχωσικού συπτώματος, την εργασία με τη διαταραχή μετά από ψυχοτραυματικό στρες και το κοινωνικό άγχος στη σχιζοφρένεια και την ανάπτυξη τεχνικών για τη βελτίωση της συμμόρφωσης και των αρνητικών συμπτωμάτων.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.