Ιωάννης Σ. Πεσμαζόγλου: Πανεπιστημιακός, ευρωπαϊστής, διαπραγματευτής
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ιωάννης Σ. Πεσμαζόγλου: Πανεπιστημιακός, ευρωπαϊστής, διαπραγματευτής

Συλλογικό έργο

Μιχάλης Μ. Ψαλιδόπουλος

Βασίλης Πεσμαζόγλου

8.48€ -10% 7.63€

Ο καθηγητής Ιωάννης Σ. Πεσμαζόγλου, υπήρξε διακεκριμένος οικονομολόγος, ανώτατος δημόσιος λειτουργός, σημαντικός -πανεπιστημιακός ερευνητής και δάσκαλος, ακαδημαϊκός, υπεύθυνος πολίτης με κοινωνική ευαισθησία και δημοκρατική αντίληψη, που αγωνίσθηκε με επιμονή, συνέπεια και σεμνότητα, για τις αξίες και τα ιδανικά του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού. Οι μελέτες που ακολουθούν ρίχνουν φως σε πτυχές του έργου και της δράσης του που δεν έχουν αναλυθεί διεξοδικά. Όπως προκύπτει από αυτές, ο Ιωάννης Πεσμαζόγλου πίστευε ότι τα αναπτυξιακά προβλήματα της Ελλάδας της δεκαετίας του `50 και του `60 δεν μπορούσαν να αντιμετωπισθούν μόνο με τις τότε ισχύουσες πρακτικές της δημοσιονομικής πειθαρχίας, της νομισματικής σταθερότητας και του νοικοκυρέματος της κρατικής διοίκησης. Δημόσιος λειτουργός ως τη μεταπολίτευση και πολιτικός μετά το 1974, μαχόταν ασταμάτητα για ένα καλύτερο μέλλον της Ελλάδας.


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Μιχάλης Μ. Ψαλιδόπουλος

Μιχάλης Μ. Ψαλιδόπουλος (Συγγραφέας)

Ο Μιχάλης Μ. Ψαλιδόπουλος είναι ομότιμος καθηγητής Ιστορίας Οικονομικών Θεωριών στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από 29/6/2015, Αναπληρωτής Εκτελεστικός Διευθυντής στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Κατά το παρελθόν δίδαξε στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο του Βερολίνου. Διατέλεσε υπότροφος της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD) και του ιδρύματος Fulbright και επισκέπτης ερευνητής στα Πανεπιστήμια Duke, Princeton και στο King΄s College του Λονδίνου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην Ιστορία της Οικονομικής Σκέψης του 19ου και του 20ου αιώνα, καθώς και στη σχέση μεταξύ οικονομικής σκέψης και οικονομικής πολιτικής. Έχει γράψει βιβλία, μελέτες και άρθρα σε θέματα οικονομικής ιστορίας και ιστορίας οικονομικών θεωριών με έμφαση στη σχέση μεταξύ οικονομικής σκέψης και οικονομικής πολιτικής. Το έργο του "Διεθνής σύγκρουση και οικονομική σκέψη: Διεθνές εμπόριο και εθνικό συμφέρον 17ος-20ός αιώνας", τιμήθηκε το 2006, με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βασίλης Πεσμαζόγλου

Βασίλης Πεσμαζόγλου (Συγγραφέας)

Ο Βασίλης Πεσμαζόγλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σπούδασε και εργάστηκε στις ΗΠΑ, την Αγγλία και το Βέλγιο. Τα τελευταία χρόνια διδάσκει πολιτική οικονομία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Έχει γράψει το αφήγημα 1993 (εκδόσεις Ηριδανός).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γεώργιος Σ. Δονάτος (Συγγραφέας)

Ο Γεώργιος Δονάτος είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματούχος της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου. Έλαβε Masters από το Τμήμα Στατιστικής του Concordia University και Διδακτορικό και Υφηγεσία από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών στη Στατιστική - Οικονομετρία. Υπήρξε Research Fellow του Center for Econometric Research του Concordia University, και διευθυντής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Διετέλεσε αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997-2001) και διευθυντής του Τομέα Ποσοτικών Μεθόδων του ιδίου Τμήματος (1990-2003). Σήμερα είναι Κοσμήτορας της σχολής ΝΟΠΕ). ʽΕχει μετάσχει σε πολλά διεθνή επιστημονικά Συνέδρια και είναι συγγραφέας βιβλίων, ερευνητικών μονογραφιών και μεγάλου αριθμού άρθρων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και ειδικούς συλλογικούς τόμους. Έχει δημοσιεύσει στα επιστημονικά περιοδικά:Journal of Statistical Planning and Inference, The Statistician, Communications in Statistics, Journal of Statistical Computation and Simulation, Computational Statistics and Data Analysis, International Journal of Manpower, European Journal of Operational Research, Applied Economics, Energy Econo-mics, Urban Studies, Journal of Area Studies, Journal of Agricultural Econo-mics, Annals of Tourism Research, Marketing and Research κλπ. Μετέχει σε πολλές επιστημονικές εταιρείες και η έρευνά του επικεντρώνεται κυρίως σε θέματα Οικονομετρίας, Στατιστικής και Επιχειρησιακής Έρευνας. Είναι Κοσμήτορας της σχολής ΝΟΠΕ.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Γιώργος Στασινόπουλος (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Χρυσάφης Ι. Ιορδάνογλου (Συγγραφέας)

Ο Χρυσάφης Ιορδάνογλου γεννήθηκε το 1952 στη Θεσσαλονίκη. Δραστηριοποιήθηκε στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και, στα πρώτα χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας, συνέχισε την ανάμιξή του στα πολιτικά πράγματα μέσα από το χώρο της ανανεωτικής αριστεράς. Σπούδασε νομικά στη Θεσσαλονίκη και οικονομικά στο London School of Economics και το Queen Mary College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Σήμερα, διδάσκει οικονομικά στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νίκος Θεοχάρης

Νίκος Θεοχάρης (Συγγραφέας)

Ο Νίκος Θεοχάρης γεννήθηκε το 1971, στο Γαλαξίδι Φωκίδας. Έχει πραγματοποιήσει όλες τις σπουδές του στην Ελλάδα: - Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (Βασικός Τίτλος Σπουδών), της Σχολής Διοίκησης Οικονομίας, στο Α.Τ.Ε.Ι. Πάτρας. - Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (Μεταπτυχιακός Τίτλος Σπουδών), της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει διατελέσει διοικητικό στέλεχος του Οργανισμού Τουριστικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Τ.Ε.Κ.) (πρώην Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων) για τρία έτη και επί σειρά ετών εργάστηκε ως στέλεχος του τμήματος υποδοχής σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Αθήνα και τη Ζάκυνθο. Είναι καθηγητής Τεχνικών Μαθημάτων με ειδίκευση στην "Οργάνωση και Λειτουργία Υποδοχής Ξενοδοχείων", στην Α.Σ.Τ.Ε. Ρόδου. Δίδαξε ως Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του Α.Τ.Ε.Ι. Λαμίας (Παράρτημα Άμφισσας), του Α.Τ.Ε.Ι. Πειραιά και του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας (1998-2011). Έχει δημοσιεύσει άρθρα τουριστικής θεματολογίας σε επιστημονικά περιοδικά. Εισηγητής επιστημονικών άρθρων σε περιοδικά και διεθνή συνέδρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
107
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
0.239 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση