Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Στοιχεία εφαρμοσμένης γενετικής του ανθρώπου
(Προβλήματα και αντιμετωπίσεις)

Στοιχεία εφαρμοσμένης γενετικής του ανθρώπου
... Έχουν συντελεσθεί σημαντικές πρόοδοι στην κατανόηση της επιστημονικής βάσεως της Γενετικής του Ανθρώπου εκ των οποίων εκείνες της Μοριακής Γενετικής και χρωμοσωμικής έρευνας έχουν επίσης προσφέρει αξιοσημείωτη βελτίωση της υγείας με τις κλινικές τους εφαρμογές. Σκοπός του βιβλίου είναι να μυήσει στην προβληματική, τη θεματολογία και τις αρχές του ωραίου κόσμου της σύγχρονης Γενετικής όπως αυτές εφαρμόζονται στον άνθρωπο. Απευθύνεται σε σπουδαστές της Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Φαρμακευτικής, Νοσηλευτικής, Βιολογίας και Γενετικής.

Στο τέλος των Κεφαλαίων περιλαμβάνονται 189 προβλήματα με αντιμετωπίσεις. Η ποικιλία της περιλαμβανόμενης ύλης των ασκήσεων (Μενδελική κληρονομικότης, γενεαλογικά δένδρα, υπολογισμοί πιθανοτήτων εμφανίσεως κληρονομικών νόσων με τη χρήση μεθόδων της Μοριακής Γενετικής, Πρωτεϊνοσύνθεση και ρύθμιση της Γονιδιακής Έκφρασης, Μεταλλάξεις, Ανοσογενετική, Πληθυσμιακή και Ποσοτική Γενετική κ.ά.) εξυπηρετεί την επανάληψη των λεπτών εκείνων σημείων, χωρίς τα οποία, ο σπουδαστής αισθάνεται συνεχώς ανασφαλής, και παρέχουν τις απαραίτητες βασικές αρχές για την αποτελεσματική μάθηση. Γνώση της Γενετικής δεν θεωρείται δεδομένη, όπου μια καινούργια αρχή εισάγεται παραδείγματα δίδονται...

Η έκδοση του βιβλίου έρχεται να καλύψει ένα κενό στην ελληνική βιβλιογραφία σχετικά με θέματα μοριακής γενετικής και κληρονομικών νόσων.

Το πειραματικό και συγγραφικό έργο του Δ. Μουρελάτου έτυχε διακρίσεων από 3 διεθνή συνέδρια και από 3 βραβεύσεις της Ακαδημίας Αθηνών μία εκ των οποίων αφορούσε μέρος του παρόντος βιβλίου και 9 ερευνητικές εργασίες.

24χ17 εκ., 396 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Θεσσαλονίκη
Ταξινόμιση DDC: 575.1 (Γενετική)
ISBN: 978-960-12-1787-1
ISBN (10ψήφιο): 960-12-1787-8
Βάρος: 0.828 κιλά
Εκδότης: University Studio Press
Έτος Κυκλοφορίας: 2009
Γράψε τη δική σου κριτική
36.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

32.04
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.