Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η διάσταση πραγματικού και αναμενόμενου στις συμπεριφορές και στάσεις των δημοσίων υπαλλήλων
(Από το 1995 στο 2005)

Offer
Η συγγραφέας ξεκινά με την παραδοχή ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι ενεργώντας στο όνομα και για λογαριασμό του κράτους διαμορφώνουν την εικόνα του κράτους. Η ανταπόκριση των δημοσίων υπαλλήλων στο ρόλο τους είναι βαρύνουσας σημασίας τόσο για την ποιότητα της λειτουργίας του κράτους όσο και για τη δημοκρατική διακυβέρνηση μιας πολιτείας. Η εικόνα του κράτους, η οποία πρωτίστως, διαμορφώνεται από τις δράσεις, συμπεριφορές και στάσεις των δημοσίων υπαλλήλων, επηρεάζοντας την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών, δε μπορεί να αποτελεί τυχαίο ζήτημα των κατά περίπτωση αντιδράσεων. Οι στάσεις και οι συμπεριφορές τους θα πρέπει να είναι, αφενός μεν κοινές και να ανταποκρίνονται στις αναμενόμενες, αφετέρου δε προβλέψιμες ώστε να διασφαλίζεται ο απαιτούμενος έλεγχος έναντι της οποιασδήποτε αυθαιρεσίας.

Η απόκλιση του αναμενόμενου από τον πραγματικό ρόλο του δημοσίου υπαλλήλου αποτελεί ένα από τα αντικείμενα της παρούσας μελέτης.

Μέσω της διαχρονικής αποτίμησης σε δύο ακραία σημεία της δεκαετίας 1995-2005, επιχειρήθηκε, αφενός μεν να διαπιστωθεί αν οι δημόσιοι υπάλληλοι συνειδητοποιούν το ρόλο τους, αφετέρου δε η αναζήτηση των πιθανών αιτίων της ελλειμματικής ανταπόκρισης σ΄ αυτόν.

21χ14 εκ., 206 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Δημόσια Πολιτική και Θεσμοί
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 350 (Δημόσια διοίκηση)
Άλλα πρόσωπα: Αργύρης Πασσάς (Υπεύθυνος Σειράς) , Θεόδωρος Ν. Τσέκος (Υπεύθυνος Σειράς) ,
ISBN: 978-960-02-2539-6
ISBN (10ψήφιο): 960-02-2539-7
Βάρος: 0.269 κιλά
Εκδότης: Παπαζήσης
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
13.85
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

8.86
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Κωνσταντίνο Χ. Πρεβεζάνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι διδάκτωρ Διοικητικής Επιστήμης του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. Υπότροφος ΙΚΥ. Έχει πλούσια επαγγελματική εμπειρία στην Ελληνική δημόσια διοίκηση και από το 1998 μέχρι σήμερα εργάζεται ως ειδική επιστήμονας στην ανεξάρτητη αρχή "Συνήγορος του Πολίτη". Επίσης, έχει πλούσια διδακτική εμπειρία και από το 2006 μέχρι σήμερα είναι επιστημονική συνεργάτης στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΑΤΕΙ Καλαμάτας. Έχει συμμετάσχει σε ημερίδες και συνέδρια ενώ έχει συγγράψει άρθρα δημοσιευμένα σε επιστημονικά περιοδικά.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.