Σεργκέι Λοζνίτσα
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Σεργκέι Λοζνίτσα

13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, 11-20 Μαρτίου 2011

Συλλογικό έργο

Δημήτρης Μπάμπας

Θωμάς Λιναράς

5.00€
Το 13ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης - Εικόνες του 21ου αιώνα, με την ευκαιρία του αφιερώματος στον σημαντικό ουκρανό σκηνοθέτη Σεργκέι Λοζνίτσα εκδίδει δίγλωσση μονογραφία, η οποία περιλαμβάνει: - Προλογικό σημείωμα του καλλιτεχνικού διευθυντή Δημήτρη Εϊπίδη - Πρωτότυπα και ανέκδοτα κείμενα από τους Δημήτρη Μπάμπα και Θωμά Λιναρά - Αναδημοσιευμένα κείμενα των Ερίκ Βιντάλ, Σερζ Μεράν, Πολίνα Μπάρσκοβα - Συνέντευξη στον Δημήτρη Κερκινό - Ζενερίκ και συνόψεις των ταινιών του αφιερώματος - Φιλμογραφία - Βιογραφικό - Φωτογραφικό υλικό Οι ταινίες του αφιερώματος: - Σήμερα κτίζουμε ένα σπίτι - Η ζωή, το φθινόπωρο - Ο σταθμός του τρένου - Ο οικισμός - Πορτρέτο - Τοπίο - Η φάμπρικα - Αποκλεισμός - Αρτέλ - Επισκόπηση - Το φως του Βορρά

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Μπάμπας (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Θωμάς Λιναράς (Συγγραφέας)

Ο Θωμάς Λιναράς είναι κριτικός κινηματογράφου, μέλος της ΠΕΚΚ, επιμελητής κινηματογραφικών εκδόσεων, ενώ παράλληλα ασχολείται με εκπαιδευτικά προγράμματα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Δημήτρης Κερκινός (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Sergei Loznitsa

Sergei Loznitsa (Συγγραφέας)

Ο Σεργκέι Λοζνίτσα γεννήθηκε στις 5 Σεπτεμβρίου του 1964 στην πόλη Μπαρανόβιτσι της τότε σοβιετικής δημοκρατίας της Λευκορωσίας. Αργότερα η οικογένειά του μετακόμισε στο Κίεβο της Ουκρανίας, όπου ο Σεργκέι τελείωσε το λύκειο. Το 1981 έγινε δεκτός στο Πολυτεχνείο του Κιέβου για να σπουδάσει εφαρμοσμένα μαθηματικά και συστήματα ελέγχου. Το 1987 αποφοίτησε με πτυχίο μηχανικού και μαθηματικών. Από το 1987 ως το 1991, εργάστηκε στο Ινστιτούτο Κυβερνητικής όπου συμμετείχε στην ανάπτυξη ειδικών συστημάτων, τεχνητής νοημοσύνης και διαδικασιών λήψης αποφάσεων. Παράλληλα με αυτή τη δραστηριότητα εργάστηκε και ως μεταφραστής από τα ιαπωνικά. Κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, απέκτησε έντονο ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο και το 1991 έκανε αίτηση στο Ρωσικό Κρατικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου της Μόσχας (VGIK), όπου έγινε δεκτός μετά από μια πολύ αυστηρή διαδικασία επιλογής. Σπούδασε στο στούντιο της Νάνα Τζορτζάτζε. Το 1997, αποφοίτησε με έπαινο με πτυχίο στην παραγωγή και τη σκηνοθεσία κινηματογράφου. Το 2000 ξεκίνησε να εργάζεται στην παραγωγή ταινιών στο Στούντιο Ντοκιμαντέρ της Αγίας Πετρούπολης, ενώ την ίδια χρονιά κέρδισε υποτροφία από το Πρόγραμμα Νίπκοφ του Βερολίνου. Το 2001, μετακόμισε με τη γυναίκα και τις δυο κόρες του στη Γερμανία. Έχει σκηνοθετήσει τρία μεγάλου μήκους και οκτώ μικρού μήκους ντοκιμαντέρ, ενώ συνεχίζει να σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ και να γράφει νέα σενάρια.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Polina Barskova (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Mary Kitroeff (Μεταφραστής)


Ηλιάνα Λουκοπούλου (Μεταφραστής)


Λίλυ Μ. Παπαγιάννη (Μεταφραστής)


Δημήτρης Κερκινός (Επιμέλεια)


Δημήτρης Εϊπίδης (Επιμέλεια)


Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
47
Διαστάσεις:
24χ17
Βάρος:
0.189 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση