Αχ! Τι καλά που κανείς δεν το ξέρει!
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Αχ! Τι καλά που κανείς δεν το ξέρει!

Παραμύθια και άλλες ιστορίες στη συστημική οικογενειακή θεραπεία και την αναπαράσταση

Jacob Robert Schneider

Br. Gross

19.90€ -10% 17.91€

Κάθε ένας από εμάς μπορεί να θυμηθεί γνωστά παραμύθια, ταινίες, μυθιστορήματα και άλλες λογοτεχνικές ιστορίες που υπήρξαν σημαντικές για τη ζωή του. Η Μπριγκίτε Γκρος και ο Γιάκομπ Σνάιντερ μας δείχνουν στο βιβλίο τους, ότι τέτοιες ιστορίες συχνά καθρεφτίζουν σημαντικά περιστατικά και πεπρωμένα της οικογένειας. Μας δίνουν μία ένδειξη από τα ασυνείδητα προσωπικά Σχέδια Ζωής, τα οποία ήδη από μικρά παιδιά δημιουργούμε για τη ζωή μας, συμπεριλαμβανομένων και των γεγονότων, αλλά και του πεπρωμένου της οικογένειάς μας. Μέσα από την ψυχοθεραπευτική εργασία με τέτοιες ιστορίες, αυτά τα Σχέδια Ζωής βρίσκουν το δρόμο της λύτρωσης από τις τυχόν εμπλοκές και τις ψυχικές τους εξαρτήσεις.
Οι συγγραφείς παρουσιάζουν αρχικά τις βάσεις της Φαινομενολογικής - Συστημικής ψυχοθεραπείας, κατά Μπερτ Χέλλινγκερ (Bert Hellinger), και συνοψίζουν τις διεργασίες οι οποίες προκύπτουν από τους Δεσμούς και τις Εμπλοκές της οικογένειας. Στη συνέχεια, στο δεύτερο και το τρίτο μέρος του βιβλίου, οι Σνάιντερ & Γκρος περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο η συστημική αυτή εργασία προσεγγίζει τις ιστορίες και διασαφηνίζουν, μέσα από παραδείγματα περιπτώσεων, τη συστημική ερμηνεία ορισμένων παραμυθιών, καθώς επίσης και την επενέργεια της αποκάλυψής τους.
Η ιδιαιτερότητα αυτού του βιβλίου βρίσκεται στη συστημική ερμηνεία αυτών των ιστοριών και στη σύνδεσή τους με το πεδίο προσωπικών σχέσεων του αφηγητή. Οι συγγραφείς μάς δείχνουν, μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία, με ποιο τρόπο τέτοιες "μαγικές" ιστορίες, μέσα από την επανερμηνεία και το μετασχηματισμό τους, μπορούν να οδηγήσουν στη λύση.


"Αυτή η έκδοση έχει γλώσσα εύκολη και κατανοητή, δομή ξεκάθαρη και ουσιαστική και μεγάλη πρακτική αξία" Εκδοτικός Οίκος Carl-Auer-Verlag

Jacob Robert Schneider

Jacob Robert Schneider (Συγγραφέας)

Ο Γιάκομπ Σνάηντερ έχει σπουδάσει φιλοσοφία, θεολογία, σωματική αγωγή και παιδαγωγική στη Γερμανία, όπου και γεννήθηκε. Λειτουργεί το δικό του κέντρο στο Μόναχο, όπου ειδικεύεται στη συμβουλευτική και θεραπευτική εργασία της οικογένειας, του ζεύγους, και των συζύγων, με κύρια χρήση επικοινωνιακών μεθόδων. Συντονίζει σεμινάρια αυτογνωσίας, καθώς και προγράμματα εκπαίδευσης και εποπτείας συμβούλων και θεραπευτών στην οικογενειακή αναπαράσταση στη Γερμανία και στην Αυστραλία, ΗΠΑ, Νότιο Αμερική, Ρωσία και Ευρώπη. Με τη σύζυγό του Sieglinde έχουν αναπτύξει την καινοτομική τεχνική της συστημικής αναπαράστασης με πλέημομπιλ και φιγούρες. Ο Γιάκομπ έχει συνεισφέρει απαρχής στην έκδοση της γερμανικής επιθεώρησης "Η άσκηση της συστημικής αναπαράστασης", έχει πρωταγωνιστήσει στη διεθνή εκπαίδευση της οικογενειακής αναπαράστασης κατά Bert Hellinger, κι έχει συγγράψει το κλασσικό βιβλίο "Family Constellations" (πρωτ. "Das Familienstellen" εκδ. Carl Auer).
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Νικόλαος Μιχαήλ Βαγιακάκος (Επιμέλεια)

Ο Νικόλαος Μιχαήλ Βαγιακάκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε οικονομία, δημοσιογραφία, ασφαλιστικές και χρηματο-οικονομικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και στην Αγγλία. Έχει μετεκπαιδευτεί στη συμβουλευτική και το coaching, στον NLP (νευρογλωσσικό προγραμματισμό), στη συστημική ψυχολογία και σε πλήθος ειδικών σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης και αυτοθεραπείας στην Ευρώπη και ΗΠΑ. Τα εφόδια αυτά τον εξοπλίζουν στο να παρέχει σήμερα ολοκληρωμένες υπηρεσίες επιμόρφωσης ενηλίκων και βιωματική εκπαίδευση στους τομείς ανάπτυξης της προσωπικότητας, και των ανθρωπίνων συστημάτων, επαγγελματικών και όχι μόνο. Στην εικοσαετή καριέρα του σαν ανώτατο στέλεχος διεθνών ασφαλιστικών και επενδυτικών οργανισμών στην Ελλάδα, του δόθηκε η σπάνια ευκαιρία να διδαχθεί πολλά και πολύτιμα από κάθε ένα πελάτη και κάθε ένα συνεργάτη.

Αναστασία Βρυώνη (Μεταφραστής)


Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
238
Διαστάσεις:
22x13
Βάρος:
0.371 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση