Αστική οικονομική
zoom in
53.00€ -27% 38.69€

Την τελευταία δεκαετία, για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας, η πλειονότητα του παγκόσμιου πληθυσμού ζει σε πόλεις. Δεν είναι επομένως παράδοξο το γεγονός ότι το φαινόμενο της συγκέντρωσης πληθυσμού και οικονομικών δραστηριοτήτων σε ορισμένα σημεία στο χώρο κερδίζει ολοένα και περισσότερο την προσοχή της επιστημονικής έρευνας, του κράτους, καθώς και ενός αυξανόμενου αριθμού πολιτών στον σύγχρονο κόσμο.

Η "Αστική Οικονομική" είναι ο κλάδος της Οικονομικής Επιστήμης που ασχολείται με τα οικονομικά των πόλεων. Ποιες δυνάμεις ωθούν στη συγκέντρωση των οικονομικών δραστηριοτήτων στις πόλεις; Τι προκαλεί την εξάπλωσή τους; Ποια κοινωνικά, περιβαλλοντικά και άλλα προβλήματα προκύπτουν από τη συγκέντρωση πληθυσμού και οικονομικών δραστηριοτήτων στις πόλεις και ποιες οι πολιτικές αντιμετώπισής τους;

Ελεάννα Αντωνόγλου (Μεταφραστής)


Γιάννης Ψυχάρης

Γιάννης Ψυχάρης (Επιμέλεια)

Ο Γιάννης Ψυχάρης είναι Επίκουρος Καθηγητής Περιφερειακής Οικονομικής Πολιτικής του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σπούδασε οικονομικά στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιά (Πανεπιστήμιο Πειραιώς) και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, από όπου έλαβε και το διδακτορικό του δίπλωμα. Τα ερευνητικά και διδακτικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην μελέτη των περιφερειακών ανισοτήτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο και στην ανάλυση και αξιολόγηση των πολιτικών και προγραμμάτων περιφερειακής ανάπτυξης. Έχει συγγράψει ένα σημαντικό αριθμό άρθρων σε έγκριτα ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών επιστημονικών συνεδρίων.

Αντώνης Ροβολής (Επιμέλεια)

Επίκουρος καθηγητής Αστικής Οικονομικής Ανάλυσης στο τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου. Πτυχιούχος του Οικονομικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών, ΜΑ σε Urban and Regional Studies από το Πανεπιστήμιο του Sussex, PhD από το London School of Economics. Ασχολείται με θέματα Αστικών και Περιφερειακών Υποδομών, Αγορών Ακινήτων, Αστικής και Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης, Νέων Τεχνολογιών και Χώρου, Νέας Οικονομικής Γεωγραφίας.

Arthur O΄ Sullivan (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
707
Διαστάσεις:
24x17
Βάρος:
1.469 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση