Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Η τηλεδιάσκεψη στην υπηρεσία της δια βίου μάθησης και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης
(Παιδαγωγικές εφαρμογές συνεργατικής μάθησης από απόσταση στην ελληνική τριτοβάθμια εκπαίδευση)

Offer
Η "Δια Βίου Μάθηση" αποτελεί ίσως τη σημαντικότερη προτεραιότητα σε μια εποχή ταχύτατης απαξίωσης των γνώσεων, έντονων ανακατατάξεων και ραγδαίων αλλαγών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η "Εξ αποστάσεως εκπαίδευση" μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της Δια Βίου Μάθησης, καθώς διασφαλίζει ευελιξία στο χώρο, το χρόνο και το ρυθμό της μάθησης.

Οι τεχνολογίες σύγχρονης μετάδοσης και ιδιαίτερα η Τηλεδιάσκεψη υπό παιδαγωγικές προϋποθέσεις συμβάλλουν σημαντικά στην υλοποίηση συνεργατικών περιβαλλόντων μάθησης από απόσταση.

Ο σκοπός αυτός του συλλογικού τόμου είναι να αναδείξει τις παιδαγωγικές και τεχνολογικές όψεις της εκπαιδευτικής αξιοποίησης της τηλεδιάσκεψης, παρουσιάζοντας ολοκληρωμένες εφαρμογές εξ αποστάσεως εκπαίδευσης οι οποίες σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν στο χώρο της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι 30 συγγραφείς που συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού του βιβλίου είναι μέλη ΔΕΠ, νέοι ερευνητές και τεχνικοί υπεύθυνοι προηγμένων τηλεματικών υπηρεσιών από 12 ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Ελλάδα και 4 πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

Τα εννέα κεφάλαια που δημοσιεύονται μετά από διπλή διαδικασία ανώνυμης κρίσης στον ανά χείρας συλλογικό τόμο αφορούν μελέτες περίπτωσης διδακτικής αξιοποίησης της τηλεδιάσκεψης για:
- Την εκπαίδευση ενηλίκων
- Την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών
- Προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα στην Ελληνική Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
- Τη διδακτική αξιοποίηση των υποδομών τηλεδιάσκεψης σε πανεπιστήμια και σε ΤΕΙ της χώρας.

Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε επιμορφωτές άτυπης και τυπικής μεταλυκειακής εκπαίδευσης, σε ερευνητές, σχεδιαστές και υπεύθυνους ακαδημαϊκών και επιμορφωτικών προγραμμάτων που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις τεχνολογίες σύχρονης μετάδοσης και ιδιαίτερα την τηλεδιάσκεψη στα προσφερόμενα προγράμματα σπουδών τους.

24χ17 εκ., 463 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 378 (Εκπαίδευση, Τριτοβάθμια), 371.307 8 (Εκπαιδευτική τεχνολογία), 379.2 (Εκπαιδευτική πολιτική), 374 (Εκπαίδευση, Συνεχιζόμενη)
Άλλα πρόσωπα: Παναγιώτης Σ. Αναστασιάδης (Επιμελητής) , Δημήτρης Κονετάς ,
ISBN: 978-960-01-1263-4
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1263-0
Βάρος: 0.959 κιλά
Έτος Κυκλοφορίας: 2008
Γράψε τη δική σου κριτική
31.02
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

22.95
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

H Δρ Νίκη Λαμπροπούλου είναι συγγραφέας, ερευνήτρια και εκπαιδευτικός. Η ειδικότητά της είναι στη δημιουργικότητα, τη Διαχείριση Καινοτομίας και την Αλληλεπίδραση Ανθρώπου Υπολογιστή όσον αφορά την εμπειρία της εμβύθισης στη δημιουργική ροή. Έχει κάνει μεταδιδακτορική έρευνα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος Marie Curie και πιστοποίηση Διαχείρισης Προγραμμάτων PRINCE2 από το Υπουργείο Εμπορίου της Μ. Βρετανίας. Κατέχει Πτυχίο και Δίπλωμα στην Εκπαίδευση στην Ακαδημία Τρίπολης και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Mάστερ στις ΤΠΕ στην Εκπαίδευση στο Institute of Education, University College London και διδακτορικό στο London South Bank University (LSBU) στη Μεγάλη Βρετανία. Σήμερα διδάσκει σε διαδικτυακά περιβάλλοντα, σε σεμινάρια και συμμετέχει ως σύμβουλος και αξιολογήτρια σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Επίσης συνεργάζεται με το Τμήμα Πληροφορικής του London South Bank University (LSBU), το Human Creativity Unit του Παιδαγωγικού Τμήματος στο Πανεπιστήμιο Πατρών και την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (Ε.Ε.Π.Ε.Κ.). Έχει δημοσιεύσει ευρέως στα ερευνητικά της αντικείμενα. Τον ελεύθερο χρόνο της, ακολουθώντας τη συμβουλή του Τζον Κούνιος για επαυξημένη δημιουργικότητα, ασχολείται με τον διαλογισμό και την κατάδυση.

Η Σοφία Παπαδημητρίου είναι εκπαιδευτικός πληροφορικής Β/θμιας Εκπαίδευσης.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.