Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Εξισώσεις διαφορών και διαφορικές εξισώσεις
(Εφαρμογές για οικονομολόγους)

Εξισώσεις διαφορών και διαφορικές εξισώσεις
Ο κύριος σκοπός του βιβλίου είναι ο εφοδιασμός των φοιτητών με τις απαραίτητες μεθόδους και τεχνικές, ώστε να μπορούν να επιλύσουν τις Βασικές Διαφορικές Εξισώσεις και Εξισώσεις Διαφορών. Τέτοιου είδους εξισώσεις συναντώνται σε μεγάλο εύρος επιστημονικών πεδίων, όπως Οικονομία, Βιολογία, Μηχανική κ.λπ. Η επίλυση και διερεύνηση τέτοιας μορφής εξισώσεων αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ερμηνεία ή ακόμα και πρόβλεψη της συμπεριφοράς των δυναμικών συστημάτων που αντιπροσωπεύουν πραγματικά προβλήματα. Παρατίθενται επίσης, με απλό και κατανοητό τρόπο, πολλά αντιπροσωπευτικά παραδείγματα εξισώσεων από όλες τις κατηγορίες.

Ένα μεγάλο τμήμα του βιβλίου αναφέρεται σε επαναληπτικές ασκήσεις, που καλύπτουν θέματα ακροτάτων, πινάκων, οριζουσών, διανυσμάτων, κυρτότητας, μεθόδου ελαχίστων τετραγώνων, καθώς και οικονομικές εφαρμογές. Οι ασκήσεις αποτελούν συσσώρευση της μακρόχρονης εκπαιδευτικής και ερευνητικής εμπειρίας του συγγραφέα, ιδιαίτερα στο Οικονομικό επιστημονικό πεδίο.

24χ17 εκ., 435 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 512.2 (Εξισώσεις, Διαφορικές )
ISBN: 978-960-351-855-6
ISBN (10ψήφιο): 960-351-855-7
Βάρος: 0.816 κιλά
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
33.90
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

30.51
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Ο Αναστάσιος Τασόπουλος είναι καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου. Τίτλοι Σπουδών: Πτυχίο της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Παν/μίου Αθηνών - Master in Optimization and Computing του Τεχνολογικού Παν/μίου Loughborough, Leicestershire - Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) Παν/μίου Loughborough, Leicestershire. Γνωστικό Αντικείμενο: "Μαθηματικές Μέθοδοι και Τεχνικές Πληροφορικής στην Περιφερειακή Ανάπτυξη".

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.