Χάος και βία
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Χάος και βία

Η παγκοσμιοποίηση, τα καταρρέοντα κράτη, η τρομοκρατία και η αμερικανική εξωτερική πολιτική

Stanley Hoffmann

29.82€ -33% 19.98€
Ο Stanley Hoffmann αντιπροσωπεύει τη φωτισμένη Αμερική. Μια Αμερική, που, όπως η εκλογή του Obama έχει καταδείξει, έχει τη δύναμη να ξεπερνάει τις κρίσεις, τις φοβίες, και την εσωστρέφεια, και να ξαναγυρίζει στα οράματα των ιδρυτών της, εκείνων που πίστεψαν σε υψηλά ιδανικά και αξίες. Σε μια διχασμένη Αμερική, αυτά τα οράματα περιοδικά επιστρέφουν, κι αναζωογονούν την κοινωνία της, κι όλους εμάς που σε κάποιο βαθμό εξαρτώμαστε και από τη δική της ευημερία. Και άνθρωποι, όπως ο Hoffmann, είναι πάντοτε καταλύτες, ακόμα και στις σκοτεινές στιγμές της, στη χημική δράση που οδηγεί στην ανανέωση, είναι σταθεροί παρακαταθέτες των ιδρυτικών φιλοδοξιών της. Το βιβλίο που έχετε στα χέρια σας γράφτηκε, αποσπασματικά, στις σκοτεινές στιγμές των τελευταίων χρόνων. Όταν οι ΗΠΑ του Προέδρου Bush είχαν επιστρατεύσει όλα τα υλικά και άυλα αποθέματα της χώρας σε ένα υπερδυναμικό ρόλο που οδήγησε τη χώρα στην παρακμή κι, ως ένα σημείο, στη διεθνή απομόνωση. Η μετωπικότητα κι ο επιφανειακός χαρακτήρας των αντιδράσεων στο φαινόμενο της τρομοκρατίας, μετά την τραγική 11η Σεπτεμβρίου 2001, η έλλειψη προοπτικού σχεδιασμού για τις μετα-επεμβατικές επιπτώσεις στις περιοχές των αμερικανικών παρεμβάσεων (Αφγανιστάν, Ιράκ), ο αποκλεισμός κάθε ουσιαστικής προσπάθειας διπλωματικής διαχείρισης των σχέσεων των ΗΠΑ με ριζοσπαστικά καθεστώτα, όπως του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, και η μοναχικότητα της διεθνούς συμπεριφοράς, με πλήρη άγνοια των φυσικών συμμάχων της, χαρακτήρισαν αυτή την εποχή της έκλειψης του αμερικανικού ηλίου. Κι ο Hoffmann βρίσκεται, σε αυτά τα γραπτά του, απέναντι και ενάντια σε αυτή τη νοσηρή πραγματικότητα, που φανερώνει μια όψη των ΗΠΑ, δύσκολα αναγνωρίσιμη, ιδιαίτερα για την μετά-Βιετνάμ γενιά. (Χρήστος Ροζάκης, από τον πρόλογο)
Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος (Μεταφραστής)

Ο Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1963 στην εφημερίδα "Βήμα", όπου ασχολήθηκε αποκλειστικά σχεδόν με το δικαστικό ρεπορτάζ. Το 1973 μετακινήθηκε στα "Νέα", όπου έμεινε ως τα τέλη του 1986 ως κοινοβουλευτικός συντάκτης και υπεύθυνος για ένα διάστημα των ΄Μικροπολιτικών΄. Το 1979 ήταν ένας από τους τέσσερις δημοσιογράφους που εξέδωσαν τη σατιρική εφημερίδα "Το Ποντίκι", από την οποία αποχώρησε τον Αύγουστο του 1987. Από τον Σεπτέμβριο του 1987 εργαζόταν στην εφημερίδα "΄Εθνος" όπου για είκοσι χρόνια υπήρξε ο βασικός αρθρογράφος της, διατηρώντας παράλληλα και την προσωπική στήλη "Έτσι τα βλέπω". Είχε μεταφράσει πάνω από 150 βιβλία, μεγάλων συγγραφέων από Πούσκιν, Όσκαρ Ουάιλντ, Μαρκ Τουέιν, Φόκνερ, Έρμαν Έσσε και Νόρμαν Μέιλερ έως Κόναν Ντόιλ, Κάρολ Τζόις Όουτς, Ρουθ Ρέντερ. Ντ. Π. Τζέιμς, Μάικλ Μουρ, Μπανάνα Γιοσιμότο.

Σωτήρης Ντάλης

Σωτήρης Ντάλης (Υπεύθυνος Σειράς)

Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις διεθνείς σχέσεις στο Πανεπιστήμιο της Louvain του Βελγίου. Τα θέματα άμυνας και ασφάλειας στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ενοποιητικής διαδικασίας, αποτελούν το κύριο ερευνητικό και συγγραφικό του έργο. Από το 1996 είναι ειδικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εξωτερικών. Άλλα βιβλία του: - Από το Άμστερνταμ στη Νίκαια. Η Ευρώπη και η Ελλάδα στη νέα εποχή (επιμέλεια), Κριτική 2001. - Η νέα διεθνής πραγματικότητα και η Ελλάδα. Δοκίμια για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική, Ελληνικά Γράμματα 1999. - Η κρίση στο Κόσοβο. Η Ελλάδα, η Διεθνής Κοινότητα και τα ΜΜΕ (επιμέλεια), Παπαζήσης 1999. - Η ελληνική εξωτερική πολιτική στο κατώφλι του 21ου αιώνα (με τον καθηγητή Θ. Κουλουμπή), Παπαζήσης 1997 κ.ά.

Stanley Hoffmann

Stanley Hoffmann (Συγγραφέας)

Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ από το 1955, πρόεδρος του Κέντρου Ευρωπαϊκών Σπουδών του Χάρβαρντ για τριάντα χρόνια (έως το 1995), επίτιμος διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, μεταξύ άλλων, συγγραφέας πολλών βιβλίων (ανάμεσά τους τα "World Disorders: Troubled peace in the post Cold War era", "Gulliver Unbound", "America Goes Back ward" και "The ethics and Politics of Humanitarian Interventions"), ο Στάνλεϋ Χόφμαν (Stanley Hoffmann), γεννήθηκε στη Βιέννη (27 Νοεμβρίου 1928) και μοίρασε τη ζωή του ανάμεσα σε Ευρώπη και Αμερική. Ειδικεύσεις του, η γαλλική πολιτική ιστορία, η αμερικανική εξωτερική πολιτική, η ευρωπαϊκή ιστορία μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η κοινωνιολογία του πολέμου, η διεθνής πολιτική, η ηθική στις διεθνείς σχέσεις. Πέθανε στις 13 Σεπτεμβίου 2015.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
464
Διαστάσεις:
21χ14
Βάρος:
0.706 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση