Ταξίδια και περιπέτειες του πλοιάρχου Χατεράς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ταξίδια και περιπέτειες του πλοιάρχου Χατεράς

Ιούλιος Βερν

Ο Ρίτσαρντ Σάντον και ο δόκτορας Κλόουμπονι λαμβάνουν ένα γράμμα, με το οποίο τους καλούν να συμμετάσχουν σε μια αποστολή με άγνωστο προορισμό. Ο Σάντον συγκεντρώνει το πλήρωμα και χρηματοδοτεί την κατασκευή του πλοίου. Η αινιγματική αποστολή ξεκινά με κατεύθυνση το βορρά και τον Κόλπο Μέλβιλ, αλλά χωρίς να το περιμένουν ένα μέλος του πληρώματος αποκαλύπτεται ότι είναι ο Τζον Χατεράς, ο καπετάνιος του πλοίου, του οποίου ο στόχος είναι να φτάσει στο Βόρειο Πόλο.

Μαρία Μαυροματάκη

Μαρία Μαυροματάκη (Μεταφραστής)

Η Μαρία Μαυροματάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας (Τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης) και στη Σχολή Ξεναγών ΕΟΤ της Αθήνας. Σπούδασε επίσης θέατρο στη Δραματική Σχολή "Βεάκη". Εργάστηκε ως ξεναγός, ως μεταφράστρια και ως φιλόλογος και ασχολήθηκε με τη συγγραφή αρχαιολογικών οδηγών: Αθήνα, Ρόδος, Κέρκυρα, Ελληνική Μυθολογία και Λατρεία, Ελλάδα, Παύλος, ο Απόστολος των Εθνών.

Henri De Montaut (Εικονογράφος)


Edouard Riou (Εικονογράφος)


Ιούλιος Βερν

Ιούλιος Βερν (Συγγραφέας)

Ο Ιούλιος Βερν (1828-1905) υπήρξε πολυγραφότατος Γάλλος μυθιστοριογράφος και ξεκίνησε την καριέρα του με τη συγγραφή και παρουσίαση θεατρικών έργων.
Δημοσίευσε πολλά εκλαϊκευτικά έργα, μεταξύ των οποίων την Έγχρωμη Γεωγραφία της Γαλλίας, αλλά έγινε διάσημος χάρη στα 80 μυθιστορήματα που έγραψε και στα οποία η συναρπαστική περιπέτεια συνδυάζεται με την έξοχη, ποιητική περιγραφικότητα, τη γόνιμη φαντασία και τον πλούτο των συναισθημάτων. Είχε τη διορατικότητα και την προφητική έμπνευση να προβλέψει πολλά τεχνολογικά επιτεύγματα της σύγχρονης επιστήμης και δικαίως θεωρείται ο πατέρας του μυθιστορήματος επιστημονικής φαντασίας.


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1 από 2
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
279
Διαστάσεις:
23x16
Βάρος:
0.482 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση