Κακοποίηση παιδιού και εφήβου
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κακοποίηση παιδιού και εφήβου

Ανίχνευση, αντιμετώπιση, πρόληψη

Συλλογικό έργο

29.90€ -27% 21.83€
  • Διαθέσιμο κατόπιν παραγγελίας

    Αποστέλλεται την ίδια ή την επόμενη εργάσιμη

  • ISBN:

    9789609405492

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνικά Προβλήματα

  • Έτος κυκλοφορίας

    2011

  • Εκδότης

    Πεδίο

Ένα διαχρονικά επίκαιρο, πολυσυλλεκτικό βιβλίο για το σοβαρό και διαρκώς επιδεινούμενο φαινόμενο της κακοποίησης. Συμμετέχουν επιστήμονες πολλών ειδικοτήτων, οι οποίοι εξετάζουν ειδικότερα τις μορφές κακοποίησης, την κακοποίηση σε ειδικούς πληθυσμούς, τις επιπτώσεις, την ανίχνευση και την αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς και τις διάφορες πολιτικές πρόληψης. Παράλληλα σκιαγραφούν με επάρκεια, σαφήνεια και ενάργεια τον ρόλο όλων των ειδικών και φορέων που συμμετέχουν στη φροντίδα του παιδιού και της οικογένειάς του. Οι συγγραφείς μάλιστα κατορθώνουν να πείσουν ότι μια προσέγγιση στην οποία δεν υπάρχουν "θύτες" και "θύματα", αλλά μόνο "θύματα", γίνεται πάντοτε με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον του παιδιού και του εφήβου, και όχι την τιμωρία του δράστη. Το βιβλίο θα αποδειχθεί ένα πολύτιμο βοήθημα όχι μόνο για επαγγελματίες υγείας αλλά και για όλους όσοι έχουν, έστω και οριακά, επαφή με το μέγιστο αυτό ιατροκοινωνικό, ηθικό και νομικό πρόβλημα.

Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)


Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Ορέστης Γιωτάκος

Ορέστης Γιωτάκος (Επιμέλεια)

Ο Ορέστης Γιωτάκος γεννήθηκε το 1961 και τελείωσε τις βασικές του σπουδές στη Στρατιωτική Ιατρική στη Θεσσαλονίκη το 1985. Το 1992 απέκτησε την ειδικότητα του ψυχιάτρου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και το 1998 το master στις νευροεπιστήμες στο Institute of Psychiatry-Maudsley Hospital του Λονδίνου. Το 2003 περάτωσε επιτυχώς τη διδακτορική διατριβή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με αντικείμενο τη σεξουαλική παραπτωματικότητα. Έχει πλούσιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο στο χώρο της ψυχιατρικής, ενώ τα τελευταία χρόνια το επιστημονικό του ενδιαφέρον έχει εστιαστεί στο χώρο της σεξουαλικής επιθετικότητας και παρέκλισσης. Είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης και τακτικό μέλος της International Association for the Treatment of Sexual Offenders.

Άρτεμις Κ. Τσίτσικα (Επιμέλεια)

Η παιδίατρος Άρτεμις Τσίτσικα αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύτηκε στην Παιδιατρική στην Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών (Διευθυντής: Καθηγητής Γ. Χρούσος). Στη συνέχεια μετεκπαιδεύτηκε στην Εφηβική Ιατρική (Α΄ Παιδιατρική Κλινική του Παν/μίου Αθηνών, Διευθυντής: Καθηγητής Γ. Χρούσος), την Εφηβική Γυναικολογία (Β΄ Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής: Καθηγητής Γ. Κρεατσάς) και σε θέματα Ψυχικής Υγείας των εφήβων (Παιδοψυχιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Διευθυντής: Αν. Καθηγητής Ι. Τσιάντης). Εκπαιδεύτηκε στα πρωτόκολλα παρακολούθησης των εφήβων στη Λωζάνη της Ελβετίας (Prof. P.A.Michaud) και στον σχεδιασμό των Φιλικών για τους Νέους Υπηρεσιών (YouthfriendlyServices) σε επίσκεψη στα Γραφεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.) στη Γενεύη. Συνεργάζεται ως Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Michigan State University και στο Κentucky University των Η.Π.Α. σε θέματα Εφηβικής Ιατρικής. Εξελέγη Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Εφηβικής Iατρικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (EΚΠΑ) και έχει τιμηθεί με δώδεκα επιστημονικά βραβεία και διακρίσεις. Είναι συγγραφέας επιστημονικών άρθρων και κεφαλαίων σε επιστημονικά συγγράμματα και προσκεκλημένη ομιλήτρια σε πολυάριθμα Ελληνικά και Διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Το ερευνητικό της έργο εστιάζει σε θέματα που αφορούν την ποιότητα ζωής των εφήβων στη χώρα μας. Υπήρξε συντονίστρια της Ευρωπαϊκής Έρευνας EUNEΤ ADB, η οποία διεξήχθη σε επτά Ευρωπαϊκές χώρες και αφορούσε τις διαδικτυακές συμπεριφορές υψηλού κινδύνου, καθώς και επικεφαλής του Προγράμματος "Αριάδνη" και άλλων προγραμμάτων που αφορούν τις διαταραχές πρόσληψης τροφής, τη σεξουαλική αγωγή, τους εμβολιασμούς κ.α. Είναι Ιδρυτική Επιστημονική Υπεύθυνος της Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.), Β΄ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων "Π. & Α. Κυριακού" (Διευθύντρια: Καθηγήτρια M. Τσολιά) από την έναρξη της λειτουργίας της (Οκτώβριος 2006) έως και σήμερα και επικεφαλής του Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου της Μ.Ε.Υ. (Υπουργείο Υγείας) από τον Ιανουάριο του 2013. Έχει την επιστημονική επιστασία του Οργανισμού "Μαζί για την Εφηβική Υγεία" και είναι μέλος του Δ.Σ. και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Συμμαχία της ENACSO (European NGO Alliance for Child Safety Online). Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Εφηβικής Ιατρικής (ΕΕΕΙ).

Μαρία Τσιλιάκου

Μαρία Τσιλιάκου (Επιμέλεια)

Η Μαρία Τσιλιάκου σπούδασε νομικά στην Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στην Εγκληματολογία, και είναι υπ. διδάκτωρ Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διδάσκει εγκληματολογία και σωφρονιστική στην Σχολή Αξιωματικών της Αστυνομίας, είναι μέλος της "Ελληνικής Εγκληματολογικής Εταιρίας" και υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της "Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης & Πρόληψης της Σεξουαλικής Κακοποίησης". Έχει εργαστεί ως νομική σύμβουλος στον "Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης", είναι νομική σύμβουλος στην "ΜΚΟ Αλληλεγγύη" και έχει πλούσιο συγγραφικό έργο, καθώς και συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και fora.

Εκδότης:
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες:
560
Διαστάσεις:
23χ16
Βάρος:
1.049 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση