Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Άδηλη μάθηση
(Θεωρία και έρευνα)
Συγγραφέας:   Ελένη Ζιώρη


Offer
Το παρόν βιβλίο πραγματεύεται την άδηλη μάθηση, ένα από τα πιο επίκαιρα και αμφιλεγόμενα θέματα της Γνωστικής Ψυχολογίας, διεθνώς. Πρόκειται για ένα είδος μάθησης που έχει συνδεθεί με διάφορες έννοιες, αλλά ο ορισμός που βρίσκεται στο επίκεντρο των περισσότερων συζητήσεων είναι αυτός που τη θέλει άρρηκτα συνδεδεμένη με την απόκτηση άρρητης γνώσης περίπλοκων ερεθισμάτων, η οποία πραγματοποιείται χωρίς συνειδητή προσπάθεια και επίγνωση. Είναι πολλές οι ερωτήσεις, οι αμφισβητήσεις και οι διαφωνίες γύρω από το συγκεκριμένο χώρο έρευνας, με ορισμένους ερευνητές, μάλιστα, να αμφισβητούν ακόμη και την ύπαρξη της άδηλης μάθησης και την ποιοτική διαφοροποίησή της από την έκδηλη μάθηση.

Το βιβλίο αυτό παρέχει μια ευρεία επισκόπηση αυτών των ζητημάτων καλύπτοντας, έτσι, ένα μεγάλο κενό στην ελληνική βιβλιογραφία, ενώ παράλληλα, επιχειρεί να δώσει ορισμένες απαντήσεις με βάση τα πιο σύγχρονα θεωρητικά και εμπειρικά δεδομένα και προκαλεί τη σκέψη και τον προβληματισμό των αναγνωστών για την αναζήτηση περισσότερων απαντήσεων-προτάσεων.

Στα κεφάλαια του συγκεκριμένου βιβλίου, επιχειρείται, καταρχήν, ο εννοιολογικός προσδιορισμός της άδηλης μάθησης κι η ερμηνεία της σχέσης της με τη συνείδηση και διάφορες θεωρίες συνείδησης που υποστηρίζουν τις βασικές μετρήσεις της άδηλης μάθησης, οι οποίες παρουσιάζονται αμέσως μετά. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα βασικά παραδείγματα που έχουν αναπτυχθεί για τη πειραματική διερεύνηση της άδηλης μάθησης, ορισμένα χαρακτηριστικά που αποδίδονται στην άδηλη μάθηση και, τέλος, οι θεωρίες αναπαράστασης της άδηλης γνώσης.

Το παρόν βιβλίο απευθύνεται σε ένα ευρύ κοινό, που περιλαμβάνει προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές Ψυχολογίας, αλλά και παιδαγωγικών τμημάτων, ψυχολόγους και γενικότερα γνωσιακούς επιστήμονες που ενδιαφέρονται να γνωρίσουν είτε σε θεωρητικό είτε σε ερευνητικό επίπεδο ένα συναρπαστικό θεματικό πεδίο με ευρείες εφαρμογές τόσο σε καθημερινές δραστηριότητες όσο και σε πειραματικά εργαστήρια.

24χ17 εκ., 334 σελίδες
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Ψυχολογία
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 153 (Ψυχολογία, Γνωστική)
ISBN: 978-960-01-1406-5
ISBN (10ψήφιο): 960-01-1406-4
Βάρος: 0.717 κιλά
Εκδότης: Gutenberg
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
22.00
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

16.28
Προσθήκη στη Wishlist Share it


Πληροφορίες

Η Ελένη Ζιώρη είναι απόφοιτος του Τμήματος ΦΠΨ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Με υποτροφία του ΙΚΥ απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ψυχολογία (1997), με διάκριση από το Department of Cognitive and Computing Sciences (COGS) του Πανεπιστημίου του Sussex (UK), και διδακτορικό δίπλωμα (PhD) στη Γνωστική Ψυχολογία (2001) από το Department of Experimental psychology, BIOLS του ίδιου Πανεπιστήμιου. Από το 2002 έως το 2004 εργάστηκε ως διδάσκουσα, σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 407/80, στο Τμήμα ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και από το 2005 είναι Λέκτορας στο ίδιο τμήμα.

SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.