Χάρτινα όνειρα
zoom in
Τα "Χάρτινα όνειρα" αποκαλύπτουν ένα μεγάλο μυστικό: τη δύναμη της γραφής!

Δεν πρόκειται για τα όνειρα που φτιάχνουμε ξύπνιοι ή κοιμισμένοι και που συνήθως μένουν "σκέτα όνειρα". Πρόκειται γι΄ αυτά που τα γράφουμε στα χαρτιά. Γιατί η πραγματοποίηση του ονείρου αρχίζει από τη στιγμή που το ονομάζουμε, το κάνουμε λέξεις και γράμματα.

Σ΄ αυτή την αποκάλυψη θα οδηγηθούν οι δύο πρώτοι πρωταγωνιστές του παραμυθιού, ένα άγραφο χαρτι κι ένα αγόρι όταν συναντηθούν με μία κάρτα κι ένα κορίτσι μέσα από μια μεγάλη περιπέτεια και μια μοναδική φιλία...

Ένα μικρό χαρτί που ταξιδεύει συναντιέται μ΄ ένα αγόρι που παίζει φυσαρμόνικα.

Τι κοινό μπορεί να έχουν ένα φτωχό αγόρι και ένα άγραφο χαρτί;
Πολλά κοινά. Τόσα, που θα τους κάνουν αχώριστους φίλους. Άλλα τόσα, που θα τους οδηγήσουν μαζί σε ταξίδια ονειρεμένα. Και ακόμη ένα: μια βαθιά και ανεκπλήρωτη επιθυμία του καθενός.

Αν όμως η επιθυμία του χαρτιού είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί, του αγοριού είναι πάρα πολύ δύσκολο. Πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί η Χώρα όπου ζωντανεύουν τα Χάρτινα Όνειρα.
Τα όνειρα που γράφονται με λέξεις πάνω σε χαρτιά.
Υπάρχει άραγε αυτή η Χώρα;
Το χαρτί πιστεύει πως υπάρχει.
Αυτό που δεν ξέρει είναι τι εκπλήξεις το περιμένουν εκεί...
Αιμιλία Κονταίου

Αιμιλία Κονταίου (Εικονογράφος)

Η Αιμιλία Κονταίου γεννήθηκε το 1984 στο Ηράκλειο Αττικής. Αποφοίτησε με έπαινο από τη σχολή ΑΚΤΟ στην Αθήνα, από το τμήμα του κόμικς και έχει διακριθεί με το Β΄ Βραβείο νέων ταλέντων του περιοδικού 9 της Ελευθεροτυπίας. Έχει εικονογραφήσει περισσότερα από σαράντα βιβλία και κάθε φορά που μία καινούρια ιστορία έρχεται στα χέρια της, έχει τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια χαρά με την πρώτη της ζωγραφιά. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις εικονογράφησης. Το 2013, εικονογράφησή της συμπεριελήφθη στο ημερολόγιο της Παγκόσμιας Βιβλιοθήκης Νέων Μονάχου (Internationale Jugendbibliothek, Muenchen), Arche Kinder Kalender 2013.

Βασιλική Νευροκοπλή

Βασιλική Νευροκοπλή (Συγγραφέας)

Η Βασιλική Νευροκοπλή γεννήθηκε το 1968. Φοίτησε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης και στο Τμήμα Θεάτρου της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Το 1999 εκδίδεται το θεατρικό μονόπρακτο "Εγώ ο Άλλος" από τις εκδόσεις Νησίδες. Το 2005 οι στίχοι δύο τραγουδιών, "Ζεϊμπέκικο της Ξενιτιάς" και "Χελιδόνισμα", περιλαμβάνονται στο cd "Εξορία" του Κυριάκου Καλαϊτζίδη των εκδόσεων "Εν Χορδαίς". Το 2007 κυκλοφόρησε το παραμύθι "Αν τ΄ Αγαπάς Ξανάρχονται", από τις εκδόσεις "Λιβάνη". (Βραβείο 2008 από τον Κύκλο του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, ως βιβλίο προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, και Βραβείο 2008 Παιδικού Εικονογραφημένου Βιβλίου από το περιοδικό "Διαβάζω"). Επίσης μοιράστηκε το Β΄ βραβείο διηγήματος για την ελληνική γλώσσα στον διεθνή διαγωνισμό με θέμα: "Τα Μάρμαρα του Παρθενώνα - Η ιστορία της κλοπής ή Η κλοπή της Ιστορίας", που οργάνωσε η Asociaciοn Cultural Helenica "Nostos" στην Αργεντινή. Τον Μάιο του 2015 η σειρά των βιβλίων της "Οι ιστορίες του Καλλίστρατου" βραβεύεται στη Σεούλ της Κορέας με το διεθνές βραβείο "Annie Vallotton" στην κατηγορία της παιδικής λογοτεχνίας από το παγκόσμιο συνέδριο των εκδοτών των Ηνωμένων Βιβλικών Εταιριών.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Εκδότης:
Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες:
32
Διαστάσεις:
29χ21
Βάρος:
0.393 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση