Κόμης Μοντεχρήστος
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Κόμης Μοντεχρήστος

Alexandre Dumas

Ένας νεαρός ναυτικός από τη Μασσαλία, ο Εντμόντ Νταντές, πρόκειται να γίνει πλοίαρχος και να παντρευτεί την αγαπημένη του. Μια πλεκτάνη που εξυφαίνεται από δύο φίλους του ανατρέπει τη ζωή του καθώς κατηγορείται ως πράκτορας των βοναπαρτιστών και εγκλείεται σε περιβόητη φυλακή. Όταν ύστερα από πολλά χρόνια κατορθώνει να αποδράσει και να γίνει ανέλπιστα πλούσιος, καταστρώνει το σχέδιο της εκδίκησής του. Μεταμορφώνεται στον μυστηριώδη κόμη Μοντεχρήστο και αποδίδει τη δική του δικαιοσύνη.

Το μυθιστόρημα του Δουμά πατρός βασίζεται σε αληθινό περιστατικό και ανήκει στα κλασικά έργα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, με ήρωα ένα πρόσωπο το οποίο συγκινεί με την καλοσύνη και το εκδικητικό του μένος.

Alexandre Dumas

Alexandre Dumas (Συγγραφέας)

Ο Αλέξανδρος Δουμάς (υιός) (1824-1895) είναι πασίγνωστος κυρίως από το μυθιστόρημά του "Η κυρία με τις καμέλιες" που διασκεύασε ο ίδιος για το θέατρο. Έγραψε ακόμη πολλά άλλα θεατρικά έργα, πολεμώντας μέσα από αυτά το κοινωνικό ψέμα και την κακία των συγχρόνων του.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Βίκυ Βασιλάτου

Βίκυ Βασιλάτου (Μεταφραστής)

Η Βίκυ Βασιλάτου γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1979. Σπούδασε Γαλλική Φιλολογία, με ειδίκευση στη "Γλωσσολογία και Λογοτεχνία του Μεσαίωνα", και, εν συνεχεία, στη "Λογοτεχνία της Αναγέννησης" στο Πανεπιστήμιο ParisIV-Sorbonne, στο Παρίσι. Αρθρογραφεί, μεταφράζει και κάνει κριτική βιβλίου στον Τύπο και στα σχετικά με τη λογοτεχνία περιοδικά.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Σκληρόδετο
Σελίδες:
344
Διαστάσεις:
21x14
Βάρος:
0.323 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση