Διαγωνισμοί Print on demand Bookstore Κριτικές και Παρουσιάσεις Συγγραφείς Νέα και Εκδηλώσεις Αφιερώματα και άλλα Advanced Search
Πάρνηθα
(Πεζοπορικός χάρτης)

Πάρνηθα
Ο χάρτης Πάρνηθας, ο πρώτος τίτλος της Terrain στη σειρά χαρτών βουνών, θέτει νέες προδιαγραφές ποιότητας στην κατηγορία. Η χαρτογράφηση του βουνού διήρκησε 18 μήνες. Εκτελέστηκε από μια ομάδα 8 έμπειρων χαρτογράφων-ορειβατών, με τη χρήση καταγραφικών GPS Magellan Mobile Mapper CX και Ashtech Mobile Mapper 100 που αποδίδουν ακρίβεια καταγραφής +- 1 μέτρο! Το 100% των στοιχείων που αποτυπώνονται στον χάρτη συλλέχτηκαν με χαρτογραφική εργασία στο πεδίο, και όχι με ψηφιοποίηση εικόνων, εξασφαλίζοντας έτσι την απόλυτη ακρίβεια και ορθότητα των πληροφοριών, προδιαγραφή ζωτικής σημασίας για έναν χάρτη ορεινής περιοχής.

Χάρη σε αυτές τις μοναδικές και πρωτόγνωρες για την Ελλάδα προδιαγραφές ακριβείας και ποιότητας, η χαρτογραφία της Terrain επιλέχτηκε από την Magellan, τη γνωστή εταιρία κατασκευής GPS, ως η προεγκατεστημένη χαρτογραφία σε όλα τα νέα μοντέλα της που θα κυκλοφορήσουν στην ελληνική αγορά από τον Μάρτιο του 2011.

Είναι ο πρώτος χάρτης της Πάρνηθας που:
- Αποτυπώνει όλα τα μονοπάτια με τις χιλιομετρικές αποστάσεις τους. Σε σχέση με άλλους πεζοπορικούς χάρτες αποτυπώνει πολύ περισσότερα μονοπάτια, και δεν αποτυπώνει μονοπάτια μέσα στις καμμένες περιοχές τα οποία έχουν κλείσει και εξαφανιστεί κάτω από τα κορμοφράγματα και τις φερτές ύλες.
- Αποτυπώνει όλα τα αναρριχητικά πεδία με τοπογραφικό πολύγωνο, καθώς και τα ονόματά τους και τις προσβάσεις τους.
- Αποτυπώνει τις διαδρομές των αγώνων ορεινού τρεξίματος που διοργανώνονται στο βουνό.
- Αποτυπώνει προτεινόμενες ποδηλατικές διαδρομές, με τις περιγραφές τους στην πίσω όψη του χάρτη.
- Σημειώνει την ασφαλισμένη διαδρομή canyoning στο φαράγγι της Γκούρας, και δίνει αναλυτικές περιγραφές γιʼ αυτήν στην πίσω όψη του χάρτη.
- Οριοθετεί τις περιοχές προπόνησης motocross.
- Υπογραμμίζει με ειδικό σύμβολο τις πιο όμορφες και γραφικές διαδρομές στο βουνό.
- Αποτυπώνει με σαφήνεια και ακρίβεια τα όρια της καμμένης περιοχής από την πυρκαγιά του 2007.
- Δίνει αναλυτικές περιγραφές για τις δέκα καλύτερες πεζοπορικές διαδρομές στο βουνό.
- Αποτυπώνει έναν μεγάλο πλούτο πληροφοριών, που περιλαμβάνει σημεία ενδιαφέροντος όπως τα πάρκα ψυχαγωγίας στη φύση (πάρκα paint ball, Adventure Park, χώρος συναυλιών Terra Vibe, κ.ά.), τα μοναστήρια κατηγοριοποιήμενα σε νεότερα και παλαιότερα, σημεία θέας, και πολλά άλλα.

Οπως όλοι οι χάρτες της TERRAIN, ο χάρτης Πάρνηθας είναι τυπωμένος σε υλικό Polyart, που είναι αδιάβροχο και δεν σκίζεται. Είναι κατασκευασμένος σε περιβάλλον G.I.S. και περιλαμβάνει κανάβο WGS 84 και ΕΓΣΑ 87.


Σημείωση: Κλίμακα: 1:25.000

25χ12 εκ.,
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Ονομασία σειράς: Terrain Cartography
Μορφή: Χάρτης
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Ταξινόμιση DDC: 912.495 (Ελλάς - Χάρτες), 796.51 (Πεζοπορία)
Άλλα πρόσωπα: Κατερίνα Ρούσσου (Μεταφραστής) , Στέφανος Γ. Ψημένος (Υπεύθυνος Σειράς) , Νικολέττα Τασούλα (Επιμελητής) ,
ISBN: 978-960-9456-00-5
ISBN (10ψήφιο): 960-9456-00-6
Βάρος: 0.074 κιλά
Εκδότης: Terrain
Έτος Κυκλοφορίας: 2011
Γράψε τη δική σου κριτική
6.99
  • Twitter
  • Delicious
  • Designfloat
  • Digg
  • StumbleUpon

6.22
Προσθήκη στη Wishlist Share it
SSL Certificate
SSL Certificate

MasterCard Visa
Acceptance Mark Diners
* Powered by Pramnos Hosting LTD., designed by typorg.com.