Ένα χελιδόνι, μια ηλιαχτίδα και τα πρώτα μηνύματα χαράς
zoom in
Προσθήκη στα αγαπημένα

Ένα χελιδόνι, μια ηλιαχτίδα και τα πρώτα μηνύματα χαράς

Αντωνία Μασουρίδου

8.89€ -4% 8.53€

Επιτέλους! Οι φωτεινές σερπαντίνες του άστρου της Ελπίδας έφτασαν στη γη μας! Τις έφερε μέχρις εδώ το τολμηρό χελιδόνι, ο Μιχαλάκης! Με τις οδηγίες ενός αγγέλου διέσχισε το σκοτεινό σύννεφο του φόβου και της θλίψης, το οποίο περιβάλλει τον πλανήτη μας και έφτασε σε κόσμους παραδεισένιους! Η αγνότητα νίκησε! Στο εξής μια ατέλειωτη γιορτή χαράς θα λάμπει στις ζωές μας! Ο Μιχαλάκης, μαζί με τη φιλενάδα του, τη Λουκουμίτσα, μια χαριτωμένη ηλιαχτίδα, παίζουν όλη τη μέρα επάνω σε τούτες τις φωτεινές κορδέλες βοηθώντας τους ανθρώπους με έργα και με λόγια. Τους θυμίζουν κάθε στιγμή ότι ποτέ δεν έφυγαν από τον Παράδεισο!


[Απόσπασμα από το κείμενο στο οπισθόφυλλο της έκδοσης]

Αντωνία Μασουρίδου

Αντωνία Μασουρίδου (Συγγραφέας)

Η Τόνια Μασουρίδου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Εργάζεται στον χώρο του βιβλίου εδώ και αρκετά χρόνια, στον τομέα των δημοσίων σχέσεων αλλά και ως μεταφράστρια και κειμενογράφος. Έχει συνεργαστεί με τους εκδοτικούς οίκους Τερζόπουλου, Καστανιώτη, Πατάκη, Εξάντα, Κότινο και τις εκδόσεις Παρισιάνου. Επίσης, εδώ και επτά χρόνια παρουσιάζει στον πολυβραβευμένο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό "ngradio" την εκπομπή "Ταξιδεύοντας με τις τέχνες", με συνεντεύξεις από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της ελληνικής τέχνης . Εκπομπές έχει κάνει επίσης στο ελληνικό ραδιόφωνο του Μόντρεαλ και έχει συνεργαστεί με την καναδική τηλεόραση στη δημιουργία ελληνικών ντοκιμαντέρ. Με το Κέντρο Νεοελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ έχει οργανώσει φεστιβάλ κινηματογράφου και εκθέσεις βιβλίου. Άρθρα της έχουν δημοσιευθεί στα περιοδικά "Λέξη", "Γυναίκα", "Νέα Πορεία", "Βιβλιοφιλία" καθώς και σε λευκώματα του Πανεπιστημίου Κρήτης και στο ένθετο "Φιλολογική Βραδινή". Έχει κυκλοφορήσει τα εξής βιβλία: "Γλυσίνα ακουμπισμένη σε πεύκο" από τις εκδόσεις Μαΐστρος "Ένα χελιδόνι, μια ηλιαχτίδα και τα πρώτα μηνύματα χαράς" από τις εκδόσεις Πασχαλίδη, "Στην εποχή της γιαγιάς Πελαγίας" από τις εκδόσεις Παρισιάνου, "Επτά μελωδικές ιστορίες" από τις εκδόσεις Παρισιάνου.
Δείτε όλα τα βιβλία του συγγραφέα

Λέτα Κουτσοχέρα

Λέτα Κουτσοχέρα (Εικονογράφος)

Η Λέτα Κουτσοχέρα γεννήθηκε στη Ζήρια Αχαΐας. Σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικού χώρου στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στη Στουτγάρδη της Γερμανίας, επίσης στην Αθήνα σχέδιο, σκηνογραφία και ζωγραφική. Έχει κάνει ατομικές και ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής, εικονογραφήσεις και εξώφυλλα βιβλίων και έχει σκηνογραφήσει θεατρικά έργα. Έχει γράψει ποίηση, θέατρο, δοκίμιο. Εμφανίστηκε στα Γράμματα το 1978. Ποίησή της έχει μεταφραστεί σε δέκα γλώσσες, ενώ το έργο της έχει παρουσιαστεί σε διάφορα μέρη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης έχει φιλοξενηθεί σε ανθολογίες, συλλογικές εκδόσεις, επιθεωρήσεις τέχνης, εφημερίδες και περιοδικά στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Έχει βραβευθεί από την "Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών" (Πανελλήνιος Διαγωνισμός Υπουργείου Πολιτισμού), από την "Unesco" (International Literary Competition - Παγκόσμιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός), από τον "Παρνασσό" (Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης), από την Ακαδημία για την διάδοση του Πολιτισμού με έδρα τη Ρώμη "Accademia Internazionale de Propaganda Culturale" (Α Βραβείο Ανέκδοτης Ποίησης), αλλά και από άλλους πνευματικούς φορείς. Από το 1981 έως το 2001 δίδαξε στη "Σχολή Γραφικών και Καλλιτεχνικών Σπουδών" του Τ.Ε.Ι. της Αθήνας. Είναι μέλος της "Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών", της "International Writers and Artists Association" του "Οργανισμού για την Διάδοση και Διεθνοποίηση της Ελληνικής Γλώσσας" και αλλού.

Τόπος Έκδοσης:
Αθήνα
Τόμος:
1
Δέσιμο:
Χαρτόδετο
Σελίδες:
80
Διαστάσεις:
26x20
Βάρος:
0.234 κιλά

Αξιολογήσεις

Γράψε μια αξιολόγηση